Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Препарати за съдомиялна - 11

 • 6 359
 • 198
Здравейте в новата тема!
Тук обсъждаме всякакви въпроси, относно препарати за съдомиялна.
Сол за съдомиялни – спомага за регенериране на йонообменника, намиращ се в съдомиялната, който предотвратява натрупването на варовик. Йонообменникът от своя страна спомага за омекотяване на водата. Ако дълго време не се слага сол, той спира да функционира безвъзвратно.
Гланц за съдомиялни, наричан още препарат за изплакване – спомага за блясък и по-бързо съхнене на съдовете.
Препарати за миене на съдове за съдомиялни – съществуват под формата на прах, гел, капсули и таблетки; служат за измиване на съдовете. Най-оптимален резултат се получава с ползване на отделни препарати. Таблетките са разчетени за определена замърсеност на съдовете, но не винаги вашите са толкова замърсени, следователно има вероятност да използвате излишен или недостатъчен препарат. Възможно е и да са точната Ви доза. В таблетките не винаги се съдържа сол, необходима за машината. Някои таблетки 2, 3, 5, n в 1 не съдържат сол – четете опаковката. Дори и да съдържат не е ясно дали тя е в необходимото количество за работата на машината.
Ароматизатор за съдомиялни – при използване съдовете ухаят на него след измиване, както и самата машина отвътре.
Препарат за почистване на съдомиялни – използва се за профилактика на машината или иначе казано за нейното почистване. Правете профилактика на машината си от време на време /приблизително 1-2 месеца/ - използвайте специален препарат за почистване на съдомиялни, който се изполва според указанията на опаковката и на празна миялна. Определени таблетки могат да се слагат и на пълна машина, но това е указано на етикета им. Има вариант в бутилка или на таблетки. Проверявайте дали някой отвор на перките не е запушен, както и редовно почиствайте филтъра на машината.

Информация за твърдостта на водата по региони Източник: http://omekotenavoda.alle.bg

  Старата тема: Препарати за съдомиялна - 10 част

  В темата Всякакви въпроси относно съдомиялните - 24  можете да питате за всичко друго, по отношение на незаменимата ни помощница у дома.

  А в тази, може да споделите От коя марка съдомиялни сте доволни? - тема 2


  Виж целия пост
  # 1
  Записвам се с продължаващи проби кое ще измие и кое не Simple Smile
  Виж целия пост
  # 2
  Вчера пробвах Fairy Original All in one със доста мръсни тави и тигани . Програмата беше Интензивна на 70 градуса 1час и 32 минути . Всичко се беше измило перфектно .
  Виж целия пост
  # 3
  Праха на ДМ може временно да го няма. Октомври търсих една храна за котки нямаше я, даже и етикет и се поядосах. Ами ноември я имаше
  Виж целия пост
  # 4
  Аз винаги махам загорялото от съдовете.Иначе с таблетки и гел от Германия се измиват без забележка,на същата марка примерно от България,измиването не е същото.
  Виж целия пост
  # 5
  Бях в магазин за паралелен внос - Финиш от Турция беше по-евтин от същия от Германия. Аз съм за немското Simple Smile  Нямаше друго налично. Ще ходя в още един магазин може би утре и ще видя там какво има
  Виж целия пост
  # 6
  Финиш произведен в Турция ли?
  Виж целия пост
  # 7
  Моята Бош, не мие загоряло с препарати, купени от официален внос. Приятелка ми даде Финиш powerball  и Фейри 2-3вида от Англия - свърши си работата перфектно и то на автоматичната програма. Под загоряло имам предвид пръстена отстрани на съда от течността, която е вряла в тенджерето (ама, че обяснение). А иначе всичко друго мие перфектно. Говоря за ненакиснати, неизплакнати предварително съдове. Оттогава си взимам вносни препарати.
  Виж целия пост
  # 8
  извинявам се, ако въпросът ми е глупав, но като не се маха загорялото, няма ли опасност от запушване, наслояване по тръби, знам ли...?
  Виж целия пост
  # 9
  Не съм гледала къде е произведен. Но надписите му бяха бсяха турски и беше с 2-3 лв. по-евтин. По-скоро прпизведен за турския пазар, това имам предвид.
  Виж целия пост
  # 10
  Аз съм използвала само Фейри Платинум. Отначало от Турция, последната година от Метро...и на двете пише, че са произведени в Белгия. Разликата им е че от метро си имат надпис на БГ, нали са за нашия пазар.
  От черния петък взех от Емаг бяха намалени на 40лв, ако не се лъжа нещо към 120 или 140бр. Тях не съм ги отваряла още в кашона си стоят, та не съм ги гледала къде са произведени.
  Виж целия пост
  # 11
  За тези, които ползват прах, като мен, препоръчвам прах за съдомиялна, собстената марка на супермаркети Едека.
  https://bornbg.com/product/gut-gunstig-geschirr-reiniger-pulver- … ah-za-sadomiqlna/
  Взех го за проба от магазин за паралелен внос. Доволна съм, нямам надраскани съдове, мие перфектно. Цената му е 15 лв. за 1,8 кг. Не ползвам таблетки, защото миялната ми е 45 см и таблетка ми идва голяма, съдовете не са добре изплакнати.
  Виж целия пост
  # 12
  Моята е 45 см, слагам цели таблетки и капсули, до сега не ми е излизало нищо неизплакнато. 🤔
  Виж целия пост
  # 13
  Някои съдомиялни успяват да измият или поне за поглед с просто око да изглеждат измити, съдовете с таблетка/капсула, но каквото и да си говорим, те са изчислени да стигнат за 60см. машина.
  Виж целия пост
  # 14
  Аз на 45 см миялна не слагам тъблетката в отделението за това, а я мятам направо вътре на дъното защото ползваме едночасова програма. Но съдомиялната е някакъв Уърпул купен втора употреба.
  Виж целия пост

  Започнете да пишете...

  Страница 1 от 1

  Общи условия