За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 24 320
  • 734
# 690
Видях, че сте писали за сладък салам и се сетих преди години свеки беше взела някаква рецепта за сладък салам с локум и орехи( мисля, че локума се разтапяше...). Някой има ли подобна рецепта, че тя не я помни?

1 ч.ч. вода + 1 кутия локум се слагат на слаб огън и се бъркат докато се стопи локума. Един пакет обикновени бисквити се натрошават на дребно и се разбъркват добре с разстопения локум. По желание в сместа се добавят и накълцани орехи. Сместта се изсипва върху стреч фолио и се оформя на руло. Прибира се в хладилник докато стегне.
Рецептата е от една детска кулинарна книжка от преди 30-тина години.
Виж целия пост
# 691
Имам буркан с гриловани апержи.
Как и с какво  да ги сервирам?
Виж целия пост
# 692
Ей, момчета, златни сте! Мнооого ви благодаря! Живи и здрави да сте! Още довечера ще забъркам!
Виж целия пост
# 693
Вкусно звучи саламът с локум, иска ми се да го направя, но да ви попитам дали вади пломби или е крехък? Аз обикновено правя салам с каквото имам - най-често разтопявам шоколад на водна баня, добавям мляко, бисквити, ядки, стафиди, нарязан фондан или марципан, ако имам, въобще си изчиствам хладилника. Насипвам в найлонова торбичка ( от тия за сандвичи) и в самата торбичка го оформям на руло. В нея го държа и си режа, в случай, че не държа да го сервирам изискано.
Виж целия пост
# 694
На тортелони с пълнеж сирене ще подхожда ли млечно-чеснов сос?
Виж целия пост
# 695
Купих замразени вишни. Ще стане ли от тях сладкиш? Да ги размразя ли преди да ги сложа?
Бях питала за рецепта тук миналата година и се получи много хубав сладкиш, но не съм си я записала. Ако може пак някое предложение, но нещо лесно, че не ме бива много по плодовите сладкиши, тоест не ми се получават винаги, а сега и с тези замразените въобще не знам ще стане ли нещо.
Виж целия пост
# 696
Купих замразени вишни. Ще стане ли от тях сладкиш? Да ги размразя ли преди да ги сложа?
Бях питала за рецепта тук миналата година и се получи много хубав сладкиш, но не съм си я записала. Ако може пак някое предложение, но нещо лесно, че не ме бива много по плодовите сладкиши, тоест не ми се получават винаги, а сега и с тези замразените въобще не знам ще стане ли нещо.

Вишнев сладкиш
Виж целия пост
# 697
И от мен:
Плодов пай Таня
https://receptite.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B0 … D0%B0%D0%BD%D1%8F



StrangeRose- това е за теб

Соленки с пълнеж „Еми“
https://inthebeniskitchen.com/2020/03/21/%D1%81%D0%BE%D0%BB%D0%B … 0%B5%D0%BC%D0%B8/

Соленки с мая
https://www.mama-didi.info/2009/11/%D1%81%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%B … 0%BC%D0%B0%D1%8F/

Кифлички солени; Кифлички Калцоне; Кифли с мармалад
https://pep-4o.blogspot.com/2009/12/blog-post_09.html
Виж целия пост
# 698
На тортелони с пълнеж сирене ще подхожда ли млечно-чеснов сос?
Въпрос на вкус... според мен не. Доматен повече ще им върви или маслен със или без салвия.

Купих замразени вишни. Ще стане ли от тях сладкиш? Да ги размразя ли преди да ги сложа?
..
Винаги имам във фризера фишни за този сладкиш -  снимката е линк към рецептата.  Не ги размразявам.

Виж целия пост
# 699
Когато е сезонът на вишните, замразявам и правя "Вишнев пай" на Тина - Рина (напиши така в Гугъл, ще излезе рецептата). И аз не размразявам предварително. Става чудесен, все едно е с пресни вишни.
Виж целия пост
# 700
На тортелони с пълнеж сирене ще подхожда ли млечно-чеснов сос?
Въпрос на вкус... според мен не. Доматен повече ще им върви или маслен със или без салвия.


Благодаря, Морена Flowers Hibiscus А може ли рецепта за маслен сос?
Виж целия пост
# 701
Бюти, то е просто масло - разтопено до светло кафяво. А иначе може и да запържиш за много кратко някаква подправка в него, която ще ви хареса с тортелоните... червен п-р или чубрица, или черен п-р, или др.
Виж целия пост
# 702
Имам буркан с гриловани апержи. Как и с какво  да ги сервирам?
Цели, отцедени, към пържолки и картофено пюренце до тях,  Smiley

На тортелони с пълнеж сирене ще подхожда ли млечно-чеснов сос?
Може, но на тортелоните върви мазничко, значи поливаш ги първо с разтопено масло, ръсваш един черен пипер, отгоре слагаш няколко лъжички млечно-чесновия сос, и най-отгоре настъргваш кашкавал на ситното ренде, доста, купчинка да стане. Може и магданозче най-най-отгоре, зеленко.
Виж целия пост
# 703
Днес взех шкембе от Лидъл и незнам дали е телешко или някво друго та се чудя дали да не му сложа един телешки бульон.....?
Виж целия пост
# 704
Телешко ще да е.....
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия