Тема за бързи въпроси и отговори ~ Всичко за нашите деца ~ Училищен блиц ~ Тема №4

  • 33 784
  • 749
Заповядайте в Тема №4: "Тема за бързи въпроси и отговори - Всичко за нашите деца - Училищен блиц"

Това е тема за бързи въпроси и отговори.
Тук задаваме въпроси, касаещи всичко което се случва с нашите деца - училищен живот, книги, учебници, закуски, ваканции, облекло, нормативни уредби, регламенти, наредби, вируси, взаимоотношения, съвети и т.н.

Темата е за всички онези, които искат бърз отговор, не го намират другаде и не им се оформя нова тема.
Предходната тема:
https://www.bg-mamma.com/?topic=1120617
Виж целия пост
# 1
Гаргамела, има изискване за код по МКБ https://back2school.mon.bg/files/medicinska-belejka/%D0%9C%D0%B5 … 6%D0%BA%D0%B0.pdf
Но някои училища приемат и без него.
Виж целия пост
# 2
Явно големите ученици са много изобретателни с кодовете. Бележки се продават свободно в училищата.
Виж целия пост
# 3
След като няма единен регламент за тези бележки, аз като учител не съм длъжна да познавам всички лекари и техните видове документи. Аз приемам всякакви бележки. Ако имам проверка, ще им ги предоставя, да си ги изследват коя откъде е и колко е истинска.
Аз, когато излизам в болничен, имам само един вид документ от лекар.
След като стане нашата система изцяло електронна, да направят и лекарите с достъп до нея и да отмятат, когато издават домашно лечение на ученик, така аз ще получавам информация и няма да се налага да чакам бележки.
Виж целия пост
# 4
Явно големите ученици са много изобретателни с кодовете. Бележки се продават свободно в училищата.
Аз вече се притесних, че една фалшива извинителна бележка няма да могат да ползват милите Joy
Виж целия пост
# 5
Абе, те могат, ама ти ще разбереш. Страшен Биг Брадър е този ел. дневник. Joy
Виж целия пост
# 6
Хм, при нас искат задължително от компютър бележки. Уж на теория може и на ръка написани кодове, номера и т.н., обаче... не, сестрата ги била връщала.
Виж целия пост
# 7
Пиша си бележките на зелен талон, от мое си име, с моя си УИН,  с печата на лечебното заведение, в което работя. . Слагам код по МКБ.  Не съм педиатър или личен лекар, няма как да има амбулаторен номер от съответен кабинет. За домашната амбулатория не водя журнал с номера.
Баткото е вече пълнолетен, на него и написах от кабинета амбулаторен лист с номер и към него и бележка- зелен талон. Мисълта да ходя и да вися безкрайно пред кабинета на личния лекар, в компания на кашлящи и кихащи ми се вижда безумна, след като имам правоспособност да напиша същото и за без загуба на време.
Дотук минават. Никой нищо не е казал. Да дойде тая сестра да ми обясни как точно нямам право да пиша бележки!:trollface:
Виж целия пост
# 8
Въпреки, че грипната ваканция не ме засяга като родител, вчера се замислих, че тя не е добре за оформянето на срочните оценки за децата, които гонят успех. Така набързо да се приключва срокът е много неприятно, макар на повърхността ваканцията е нужна и приятна за учениците.
Виж целия пост
# 9
Андариел, всяка година грипната ваканция горе-долу е по едно и също време. Защо трябва да се чака за изпитвания, класни и оформяне в последната възможна седмица?
Особено пък при седмоклансиците, за които оценките са важни.

Санака, хич не се сетих за ел.дневник Joy
Виж целия пост
# 10
Е, да, права си за това, но винаги всичко става в последния момент. Пускат заповедта в петък на обяд (аз я видях към 3 след обяд), когато учителите вече нямат време да реагират. Можеха да удължат срока до края на следващата седмица, както е ставало друг път. Ваканцията е ненужно дълга - седмица и половина.
Виж целия пост
# 11
Учителите вече знаем кога се появява ваканцията и можем да реагираме. От началото на януари съм предупредила учениците си, да вземат мерки, ако някъде искат повишаване на оценка и да не чакат последния момент. В момента мога да оформя всички, на които преподавам. Аз самата съм в болнични и макар да нямаме все още ваканция, ще се наложи да оформям по това, което са показали досега.
Виж целия пост
# 12
Една майка писа, че дъщеря й, която е седми клас, има класно другата седмица.
Кога ще се провери, върне и евентуално децата ще имат време за поправка на оценката?
Виж целия пост
# 13
Тази класна работа как са я утвърдили в графика като по наредба класните работи са забранени в последната седмица на срока?
Виж целия пост
# 14
Санака, не знаех за изискване за кода на заболяването. До нас стигна писмо от РУО със сходна информация, но код не се споменава.
И аз се зачудих за класната, но може да не е обща, а просто детето да не я е правило, заради отсъствие. Освен това, технически, следващата седмица е предпоследна или поне понеделник е такъв.
Използвам споменаването на думата поправка, за да попитам какво се има предвид под "поправка на класна / контролна"? Втори випуск ми задават този въпрос, като обяснението им варира от индивидуално изпитване в/у същия материал до повтаряне на същото писмено изпитване, за същото време и писане на по-високата от двете оценки.

В училищата на децата ви има ли такава практика и каква е тя?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия