Житен режим на учителя Петър Дънов -13 тема

  • 31 407
  • 434
# 75
Е да, житото си е друга работа. По-ефективно е с него. То се и сдъвква по-бавно, цял ден преживяш, деня не стига да се справиш с всичко.
Вики, то няма как да се спази всичко до последното изискване. Аз гледам сутрин да изям повече, и така следващите 2 порции по-бързо влизат. 😜
Виж целия пост
# 76
И аз се включвам. Вече втори ден, правя режима с лимец. Харесва ми.Трудно ми е обаче да спазвам графика докато съм на работа, даже ми е невъзможно. Не знам доколко ще е ефективен в този случай.
Виж целия пост
# 77
Е няма как да се спазва всичко, нашето ежедневие е съвсем различно. Например няма как давечерям по светло. Вчера успях, но днес пропуснах обедната доза и бях на педал до вечерта. Толкова.
Виж целия пост
# 78
Чудя се на тези дето не понасят житото. Защо сте въобще на режима? Той не е за отслабване, а за духовно прочистване. За смирение. Ама видяла жабата, че подковават коня  и тя дигнала крак.
Виж целия пост
# 79
Привет и от мен...трети ден, чувствам се добре...Преди години го правех точно с цел отслабване, не разбирах същността и ми беше трудно...
Сега имам съвсем различна настройка, усещам една вътрешна увереност, че това е начин да се изчистя на духовно ниво...въздържанието, смирението, разбирането, колко сме малки и същевременно цели вселени...

Вчера имах нещо като криза - тресеше ме студ почти целия ден..днес съм добре, не изпитвам глад и ми е едно леко.
Нямам нужда от сваляне на кг и дано не сваля много...
Виж целия пост
# 80
Аз се чувствам чудесно на този режим, никога не съм го правила преди. Но някак си този път естествено си го почнах, даже не го мислих толкова.
Вярно че всяка вечер имам изкушения, обаче засега успявам да ги избегна и сутрин съм щастлива, че съм го постигнала Simple Smile И сутрин се чувствам лека и ми е приятно, нямам глад изобщо.
Вкуса на житото ми харесва, аз обичам по принцип обаче. Изпих си преди малко с наслада водата, и още не ми се яде нищо, но след 15ина минути ще си изям ябълката.
Боли ме малко главата, но не е нещо драматично.
Виж целия пост
# 81
И аз се чувствам много добре. Смесвайки житото с мед и орехи ми е и вкусно, бих питала и за допълнително от него. 😁 Аз по принцип обичам и житото за помени, е, това ми е доста по-твърдо, не се вари, но ми е приятно като е овкусено. Иска ми се да стигна до момент и без смесването, но явно ми е рано още, а предпочитам да не се насилвам. Не мисля, че целта на режима е да го ям с отвращение. Купих си и лимец, като ми свърши житото, ще пробвам и с него.

Аз лично започнах режима не заради духовната страна, а защото се чувствах ужасно подута, задръстена, карах и стомашен вирус наскоро и след него се чувствам различно. Смятам, че този режим може да ми върне баланса в тялото, а оттам и цялостно да се почувствам по-добре. Отделно целя и отслабване, защото напълнях хормонално и такъв тип режими могат да имат лечебно свойство. Реших да се пробвам да видя при мен какъв ще е ефектът. И за момента съм доволна, както казах, чувствам се добре.
Виж целия пост
# 82
Здравейте и от мен.Запопвам днес.
Правя Режима за трета поредна година.
Отделно и началото на януари направих 12 дни на жито+5 захранване.
Ползвам био пшеница.Лимецът ми е много мек и слабо ефективен.
Януари започнах доста импулсивно,така и не си взех пшеница,а скочих до близкия супермаркет и грабнах грухана.Ами..беше ми ясно,че няма да е същото,но да, определено усетих голяма разлика.Нямаше го онова чувство, сякаш всичко се отваря .Беше просто като някакъв режим и толкова.
Моят начин за хапване е:
Житото+4 ореха,1 нарязана ябълка,с.л. мед ги ям на вечеря.Останалите 2 ябълки и 5 ореха хапвам през деня.Пия 1-3 чая,без мед.
Успех на всички.
Нещата трябва да ни носят максимално удоволствие Hands V
Виж целия пост
# 83
Здравейте! Днес и аз мога да кажа, че се чувствам добре и с тонус. Първи и втори ден нямах настроение и особен ищах за работа.
Следващия път, живот и здраве, ще се снабдя със стандартно жито. Сега просто имаме доста лимец, който чака да бъде оползотворен.
Виж целия пост
# 84
А според вас кое би било по-добре за стомаха като пречистване - накиснат лимец или леко сварено пълнозърнесто жито? Защото и при сварено жито люспата, която всъщност има съществена роля, си остава и пак се изяжда.
Виж целия пост
# 85
едно е за стомаха, друго е за пречистване. така или иначе във вареното жито не е останало почти нищо. залятото с топла вода в термос се допуска при сериозни проблеми със зъбите или стомаха. вашата причина каква е?
Виж целия пост
# 86
Много ме заболяват зъбите от дъвченето. Както когато ядете лимон или грейпфрут, горната повърхност се нарушава, като съответно няма как да се възстанови достатъчно бързо, защото аз ям пак и пак.
Затова реших да пробвам с лимец тази година, но виждам, че бива леко критикуван и се зачудих дали все пак с жито не е по-добре, та дори и сварено.
Имам спомен, че брат ми си беше правил преди в термос житото, но нямам наблюдения дали е било станало по-мекичко.
Виж целия пост
# 87
между покълнал лимец и сварено жито бих предпочела категорично лимец.
нали го ядете покълнало житото?
Виж целия пост
# 88
Ще си продължа с него тогава. Благодаря Simple Smile
Покълнало жито, да. По предната вечер го слагах да се кисне или предната сутрин. Зависи от житото. После дъвчиш, дъвчиш и то става на бяла дъвка, много интересно. :р
Виж целия пост
# 89
странно, моето не става така.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия