Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Спорт за дете на 3 г.

  • 2 123
  • 9
Здравейте. Ще съм благодарна, ако ми кажете къде мога да запиша сина си да тренира нещо . В момента е на 3г и 2 м . Има нужда да изразходва енергия , а пък и спорта е дисциплина и мисля, че от ранна възраст е добре да се учат.
Благодаря 💃  За град София
Виж целия пост
# 1
Карате, футбол или плуване
Виж целия пост
# 2
Ако имат занятия в градината,  може там. На плуване с треньор не е ясно дали ще го вземат,  понеже е малък. Бойни изкуства не се препоръчват за малки деца,  поради голямото натоварване на костите. Футбол евентуално,  поне да търчи, но пак едва ли ще го вземат на тази възраст.
Виж целия пост
# 3
На плуване ще може.
Виж целия пост
# 4
На три години според мен е рано за спорт. Опитът ми е от Германия: взимат минимум на 4 години, за детски футбол - който реално е само елементи от футбол, а иначе търчане напред назад, също има пак от 4 катерене на детска стена. На три са прекалено малки.
Плуване има и за бебета, но би могъл с някой от родителите си да ходи на басейн. Едва ли на тази възраст ще научи кой знае какъв стил. Дъщеря ми на 4 и половина записа плуване, просто скачаха в басеина на дълбокото и плуваха като кученца.
Виж целия пост
# 5
Най-подходящо за възрастта е тичането. То ги влече най-много. На някой стадион или в парка. На тази възраст все още не са достатъчно осъзнати, за да спазват време, изисквания и изобщо да се вписват в някаква програма.
Виж целия пост
# 6
След 2 г. настъпва идеалният момент за плуване.
Виж целия пост
# 7
За мен след 4 години поне е най-добре.
До тогава да бъде активен с вас. Децата когато са на по 2-3 треньорите обикновено са детегледачки, вместо треньори.
Все пак зависи и от детето, при някои се получава. Вие си го познавате най-добре.
Виж целия пост
# 8
Ние сме в Нидерландия, дъщеря ни е на по-малко от 3 години и ходи на танци. Добре се чувства
Виж целия пост
# 9
Синът ми на три години започна да ходи на тенис и се качи на ски, на четири на плуване. По принцип казват, че на тази възраст е добре да практикуват спорт, в който няма междинен предмет, като например топката или ракетата, но при нас тенисът е по-скоро семеен спорт. Всички играем от съвсем малки.

С днешна дата - пет години по-късно - все още ходи на тенис (напоследък ми мрънка), плуването спря през есента, че школата фалира и все още не съм търсила нещо подходящо. От есента ходи на хокей на трева. На ски ходи веднъж годишно за една седмица, но с желание и се справя относително добре. Тази година щеше да се пробва на сноуборд, но за съжаление ни отмениха ваканцията заради пандемията.

И много, много каране на колело - по възможност караме около 20-30 километра дневно (ваканциите и от време на време през почивните дни).

Между 6 и 8 години ходи на футбол, защото много настояваше. След втората година каза, че повече не желае да бъде футболист, и избра хокея.

За мен само плуването е задължително заради гърба му. За останалите спортове нямам предпочитание, стига да ходи на нещо.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия