Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Плутон в пети дом в началната карта- как може да се тълкува.

  • 2 161
  • 21
Здравейте,

Моля ви за малко повече информация как може да се тълкува Плутон в пети дом в наталната карта.

Астроложката, която ми прави консултацията каза, че означава бездетност, невъзможност за задържане на бебе. От друга страна, ако все пак има успешна бременност- детето ще бъде нестандартно, майката много трудно ще изгради връзка с него. Не се препоръчва дори и осиновяване с Плутон в пети дом.

Какви са вашите наблюдения и опит.
Има ли тук някой с такъв Плутон.
Много ще се радвам и астролог да се включи с професионално мнение.

Благодаря ви !
Виж целия пост
# 1
Плутон е вторичен фактор и никога не се тълкува изолирано от останалото.
Плутон не е сигнификатор на децата.
За деца и бременност не е достатъчно да се разгледа 5 дом, неговият управител и планетите вътре /ако има/, гледат се също така други домове и астрологични връзки.

Това, което са Ви дали като тълкуване, вероятно е било според модерната астропсихология, тя е с ограничени възможности за съжаление.

Без карта няма казус. Никой уважаващ себе си астролог няма да тълкува хвърчащи позиции и аспекти, извадени от контекста на цялото. Качете си наталната карта на картинка, ако искате по-адекватно мнение.

Тия колежки са за разстрел направо, какви глупости говорят на клиентите. И за това се плаща...
Виж целия пост
# 2
Много благодаря за отговора.
Това е картата.


Виж целия пост
# 3
Тази карта не може нито да се увеличи, нито да си изтегли.
Не се виждат градусите на планетите, нито техните конфигурации.
Астролозите работят с рождени данни, всеки сам си строи карта и я тълкува с различни методи.

Можете ли да я построите в astro.com?
Размазани картинки от телефон не гледам и не тълкувам, астролозите не са магьосници.

Доколкото виждам от позициите на трите транссатурнови планети, сте все още много млада и във фертилна възраст, за да се дават толкова негативни прогнози за децата.
На специализирана репродуктивна консултация ли сте била, или са Ви говорили напосоки общи приказки по цялата карта?
Виж целия пост
# 4
Направих я, но не зная как да я споделя така, че да се вижда.
Напосоки общи приказки по цялата карта- обща прогностика.
Направих по голяма снимка. Ако не се вижда така, моля дайте съвет как да я споделя.
Виж целия пост
# 5
Как се казва астроложката ви? Ако споделите името може и да се ориентираме по името и дали да вярвате на прогнозата.
Виж целия пост
# 6
Ако не се вижда така, моля дайте съвет как да я споделя.

Малко по-добре от предната снимка, но пак не се вижда отчетливо.
Пратете ми данните си на л.с., за да мога да го разгледам тук във форума. Няма да разгласявам рождените данни.

А от тълкуване на натална карта напосоки, при това с методите от модерната психологическа астрология, няма как да очаквате адекватна репродуктивна прогноза. Това е тема, която подлежи на отделен анализ. Определят се сигнификатори, оценява се техният статус и връзки, гледат се тематични жребии, и т.н.

Доколкото разбирам обаче, фокусът на консултацията не е бил върху децата и майчинството. Затова не вярвам да е разгледала темата в детайли, просто е тълкувала отделни позиции – планета в знак, планета в дом, планета в аспект. С други думи, ала-бала.

Името на астроложката също не е ориентир за оценка. Много известни и рекламирани имена също се дънят, при това с много категорични изказвания.

ПП. Намерих начин да видя картинката – може да се увеличи процентът видимост на десктопа.
Виж целия пост
# 7
Здравейте,

Аз съм с Плутон в пети дом и имам две прекрасни деца, с които, поне засега, имаме доста силна връзка- и двамата имат слънце в четвърти дом. Всяко дете е нестандартно за себе си, моите също. Не съм имала репродуктивни проблеми, даже напротив- бременностите ми са от раз и при желание щях да имам повече деца.
Сещам се, че когато за пръв си правих хороскоп преди доста години, и на мен ми бяха споменали нещо за трудности относно имане на дете. Моят личен опит обаче напълно опроверга това, така че не го взимайте особено присърце, поне Плутон Simple Smile.

Виж целия пост
# 8
Познавам две жени с Плутон в 5 дом, едната е майка ми. И двете жени имат по две дъщери . 😉
Виж целия пост
# 9
Плутон нали се свързва с трансформациите а не със ограниченията? Плутон в 6 дом дава проблеми с яйчниците, ето това например заедно със други планети и аспекти може да даде стерилитет.
Виж целия пост
# 10
Интерпретацията на всяка карта, започва от една база, или филтър, който да ни покаже каква карта разглеждаме. Условно казано-силна, средна или слаба, в астрологията винаги сравняваме положения на планети в знак, дом, какъв диспозитор има…
Има 2 „прости” техники, които ни показват колко важна е оценката в началото, това са есенциалните и акцидентални качества на планетите и най-вече на Водещото Светило в картата.
Защото, да оценим една тема в наталната карта, на нас ни е нужна оценка на силата на планетите в наталната карта, да можем да оценим, кой е Управителя на картата-Алмутена, в какъв дом е Водещото Светило, кои са Диспозиторите на това Светило и как са разположени, в какви домове-в ъглов, следващ, падащ. Изглежда лесно, но са  важни подробности за ориентирането в картата….
От Светило, до Светило има разлика-позиция по дом, аспекти и т.н.
Съществува и разлика в силата на ъгловите домове-10 дом е по силен от 4, но пък зависи и коя планета е в ъгловият дом…
Освен планетите до Сатурн, се използват Терми, Жребии, Додекадемории, като всяка тема се анализира съгласно сигнификаторите на съответната тема. Или както в случая е разглеждана тема Деца, то сигнификатори са Луна, Венера Юпитер, Жребии на децата плюс управителите на 10,11, 5, АСЦ и планетите в тези домове....
Така се анализира тема от даден хороскоп, и за това е необходимо астролога предварително да е анализирал темата, определил сигнификаторите и за съответният период Хронократорите.....
Плутон, Уран и Нептун не се използват и в Класическата астрология не са използвани.
Астролозите, които са ни оставили трактати- Птолемей, Валенс, Павел Александрийски, Езра, Бонати....са били философи, математици, лекари, или хора на науката и по това време Астрологията е била Наука, и обучението е продължавало с години, за разлика от днес, когато за няколко месеца може да "станеш" астролог, достатъчно е да говориш за "карма" "проработка" и т.н....


Виж целия пост
# 11
Елейда, жребиите и термите от западната или ведическата астрология са?
Виж целия пост
# 12
Кажете коя е астроложката? Да не ходи никой при нея!
Виж целия пост
# 13
Елейда, жребиите и термите от западната или ведическата астрология са?

Термите и Жребиите са в Елинистична и Арабска астрология.
Виж целия пост
# 14
Във ведическата астрология също има жребии, но не съм виждала да се използват. Може и да са излезли от употреба вече или да се използват само от определени школи. А вместо терми се използват накшатри, като всяка от тях се дели на 4 части – "пади".
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия