Шеф, мултиварка или както ние го наричаме КУКЪР - Тема 7

  • 61 138
  • 800
# 45
Здравейте, решила съм да сменям моята Olla с нов кукър. Спряла съм се на INSTANT POT DUO CRISP+AIR FRYER or NINJA FOODI MAX. Четох доста отзиви, но въпреки това все още не съм решила кой от двата да взема. Ако някой може да даде някой плюс или минус за някой от двата, ще съм задължена
Виж целия пост
# 46
Не мисля,че можеш да намериш Инстант пота някъде.
Виж целия пост
# 47
Пускат го на 31.03
Виж целия пост
# 48
Йоана,моля те дай повече инфо. Защото и преди щяха да го пуснат началото на Март. Аз,иначе, имам ИП, който гледаш. Бях свикнала на тази марка,затова взех него. Аз също заглеждах и двата уреда, но бях прочела сравнение в някоя от последните 2 теми и се спрях на ИП.
На мен ми е крайно неудобно еър фраера и херметика да са ми в един уред,затова в новия апартамент ще купя отново еър фраер. Освен това имам голям проблем с почистването на купата за печене/пържене на ИП-стои мръсна, невъзможно ми е да я изчистя хубаво. Не знам това помага ли ти.
Виж целия пост
# 49
Goldeva, ето на това попаднах

И аз бях чела, че се чисти по-трудно купата на ИП. А защо ви е неудобно уредите да са 2в1? Защото искате да ги ползвате едновременно ли?
Виж целия пост
# 50
Именно защото ми се наложи няколко пъти да изчакам едното,за да започна другото. А преди бях с два отделни уреда и определено предпочитам този вариант с цел по-бързо приготвяне на някои от манджите Simple Smile

Едит: Благодаря за информацията, много хора около мен чакат този уред Simple Smile
Виж целия пост
# 51
Аз нямам ни един от двата, но насмалко щях да купя Нинджата преди нова година на огромна промоция - към 140 евро беше.
Спря ме това, че е огромен, тежък, 13 кила ли беше, май капакът му се не махаше и като го отвориш, на ръст си беше бая висок, освен дето тежък.
И последното, което ме разубеди, капакът за пържене изобщо няма почистване, даже видео гледах, една дама 20-ина минути го чисти, пък четка с формата Г, пък бърка. То отзад е капак, а пред него има решетка и тая решетка просто няма как да се почисти отзад. Това при положение, че пържиш и хвърчи олио. И се отказах.
Виж целия пост
# 52
Здравейте, решила съм да сменям моята Olla с нов кукър. Спряла съм се на INSTANT POT DUO CRISP+AIR FRYER or NINJA FOODI MAX. Четох доста отзиви, но въпреки това все още не съм решила кой от двата да взема. Ако някой може да даде някой плюс или минус за някой от двата, ще съм задължена

А защо искаш да сменяш Olla-та и какво не ти харесва в нея?

Нинджа не бих си купила, защото е огромен и това, което пече го пека по-лесно във фурната, че и по-бързо. Другото е, че много трудно се чисти, а и нямам място на плота. Бих си купила  Instant pot заради добрата репутацияшекотата на ползване и многото рецепти за него.

Goldeva, пробвала ли си да накиснеш в гореща вода и оцет? Всичко загоряло така го кисна и после в миялната.
Виж целия пост
# 53
Защото искам еър фрайър, а нямам място за втори уред. Също така почти от самото начало има дефект, който ме дразни. Времето започва да тече доста преди да е вдигнала налягане.
Виж целия пост
# 54
Всичко съм пробвала,Невена,такова чудо не бях виждала. Взех си стария еър фраер обратно (бях го дала на сестра ми) и спрях да ползвам на ИП тази опция Simple Smile
Виж целия пост
# 55
Golfers, и вие ли имате проблем с почистването на капака на air frayer?
Виж целия пост
# 56
За мен ли е това? Май нямам. Но утре ще погледна самия капак,засега съм обръщала внимание само на купата Simple Smile
Виж целия пост
# 57
Ето това видео ме отказа от Нинджата
https://www.youtube.com/watch?v=GOWdxPWjLNw&t=493s

П.С. О, ма то, като гледам, и вентилатор има зад решетката. Първия път не го бях забелязала.
Виж целия пост
# 58
Леле, какво миене. Аз бих развила четерите болта и бих го изчистила. Но все си мислех, че като се пържи без мазнина, не би трябвало  да пръска толкова много. Явно съм грешала
Виж целия пост
# 59
Интересно тогава за какво са ми тия 200 градуса, осве за запържване. Като въртя копчето, виждам 200 пържене, 180 печене и запържване, 160 планча, това сигурно като пържола печена, има програма хляб отделно, а има и програма десерт и тя не е под налягане - 120 градуса е.
А бавното готвене ми е с фабрично зададена програма 90 градуса, но май можеше и да се сменя.

200° е за пържене в много мазнина, deep fry, затваряне на парчета месо преди готвене, печене на месо с прегряла кора, а сурово отвътре.

180° e за пържене в много мазнина, пържене в малко мазнина на месо и зеленчук когато се изисква покафеняване. Става и за печене на някои сладкиши.

160-170° е за месо и риба на скара, леко запържване на месо и зеленчуци преди готвене. Някои сладкиши също. Това е температурата за карамелизиране на захар на дъното когато трябва да я има под сладкиши. След промяна на цвета се вади купата и се потапя дъното в студена вода за да спре готвенето и да не прегори захарта. Бърше се преди да се върне за печене..

Щом има програма кекс си я следваш нея и може да опиташ смяна на температура. Естествено, че на тази програма има избор на температура, защото съм виждала рецепти за Оля ГМ с температури 120, 130 и други.Пробвай първо рецепта, предназначена точно за Olla GM H! Receta pastel olla gm H като напишеш в търсачка, излизат.

Комбинацията мултикукър-херметик с еърфрай не е удачна за мене. Ако исках еърфрай и нямах място за много уреди, щях да си купя микровълнова с еърфрай, а отделно да купя херметик. Вероятността да ми потрябва микровълнова докато я ползувам за еърфрай е по-ниска от вероятността да ми потрябва херметика.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия