Шеф, мултиварка или както ние го наричаме КУКЪР - Тема 7

  • 61 234
  • 800
# 90
OLLA GM H Deluxe
Резюме

Взех я втора ръка, но беше чисто нова. Гърнето веднага почна да залепва. Да речем, ползвали са го малко и са го съсипали,въпреки че по нищо не му личеше да е ползвано.
3 месеца му треперих и ползвах само бързо запържване и под налягане, после реших да опека баничка и да направя тортиля. И след това гърнето вече съвсем почна да лепне. Ден след това започна да дава Е4 грешка след вдигане на налягане, водата кипи на програма Бавно готвене, което е 90 градуса. На поддържане топло е по-топло от на бавно готвене и пр.
Във френските групи също се появиха жалби, че от поддръжката не отговарят, купили, получили, било дефектно и вече никаква връзка наобратно да го върнат и заменят.
Хубава тенджера по замисъл, ама некачествена. Много хора вече се оплакват от новите модели.
Виж целия пост
# 91
Купата не е беда, има резервни в ebay. Тези грешки, обаче не знам как се оправят. Може би техничар би могъл да завинти бурмата на термостата?????.

За пръв път чета за подобен проблем. Живея в квартал с много испанци и доста хора още готвят в модели Д и Ф отпреди 10 години.
Виж целия пост
# 92
Здравейте. Искам да попитам с този уред дали съм за тази тема. Направих едно ризото със спанак вече и стана, но искам да чета ползвали подобно нещо, а не знам дали съм на правилното място.
Виж целия пост
# 93
Купата не е беда, има резервни в ebay. Тези грешки, обаче не знам как се оправят. Може би техничар би могъл да завинти бурмата на термостата?????.

За пръв път чета за подобен проблем. Живея в квартал с много испанци и доста хора още готвят в модели Д и Ф отпреди 10 години.
Ами то старите модели са по-устойчиви, така казват всички и май за всички тенджери ги казват. Не познавам техничари и ще се местим след броени дни, та не ми се влачи неработеща тенджера. Даже не знам къде е термостата. Може би винтилът е проблем, като вдигне налягане, капачето отгоре винаги си му излиза пара, все едно не е под налягане. Като го натисна с вилица, веднага Е4. Има едно лостче метално там, де като копчето се върти и лостчето се повдига и смъква, ама при мен почти не работи. Идея си нямам.
Н испанския им сайт продават Д модела за 60 евро, ама след всички тия отзиви не знам... https://www.storeollasgm.com/es/modelo-d/109-olla-gm-modelo-d-8435484020039.html
Виж целия пост
# 94
Един малко страничен въпрос - относно програма поридж Porridge - някой правил ли е нещо друго освен поридж (овес ядки и т.н.) ?  Обичам да ползвам програмите и за друго Smiley
Виж целия пост
# 95
Програмата за каша Porridge, която при мене е Congee я ползувам за да правя полента. Правила съм на нея грис с мляко и сутляш, но никой в къщи не ги обича и не ги готвя.

kaily, не знам. Мълча си, че вече точно аз те набиутах с Н делюкса. Не знам тези Д модели дали са стари или са ново производство.
Виж целия пост
# 96
Е, не си ме набутала, аз евтино я взех, не се притеснявай. Но нова няма да си взема от тях при тези отзиви. Ако гетджерата работеше добре и имаха добра поддръжка, със сигурност щях да си купя чисто нова.
Интересно, че във френския амазон почти няма МК, в английския има, ама плаща ли се сега ДДС или е в цената, не знам.
То никъде няма. Колебая се между Tefal all in one, Instant pot basic, Instant pot duo Evo plus, Silvercrest на Лидъл. Тефала щото е с незалепваща купа, пък лепне ли кой да ми каже.
Виж целия пост
# 97
Купих си нов кукър под налягане, Sichler. Стария ми работи, но има много малко програми. Исках повече.

Наред със супа, ориз, фурна, бавно готвене, пържене, пара, морски дарове, риба...има програма stew. Мислех си, че на нея мога да правя разните му там "манджи" - леща, боб, зеле, паста, яхнии разни... Това го правех на стария на програма Manual.
Обаче сега дъщеря ми казва, че stew е задушаване. Как мислите, мога ли да правя на тази програма всичко, което изброих ? И няма книжка с примерни рецепти, да се ориентирам. И в нета не намирам.
Набутах се в един филм...Worried
Виж целия пост
# 98
Stew е каквото на български казваме  яхния.
Виж целия пост
# 99
Аз готвя всички манджи  и супи на стю, но предварително задушавам на фрай зеленчуците.След това оставям на стю за час или повече.Стю при мен е под 100 градуса., мисля, че около 90 го дават.Всъщност тази програма е най-използваната от мен.Дори и ориз, макарони ги варя на стю.Единствено боб и леща ги пускам на бойл и след това на стю ако искам по-бързо да станат, ако не може много часове на стю да бъдат.
Виж целия пост
# 100
Моят е под налягане, съответно времето е много по-кратко.

И аз от няколко дни правя ястия на стю, но установих, че по време на готвенето, от отвора (горе на капака) постоянно се отделя тънка струйка пара. На другия ми кукър, пак под налягане, няма такова нещо по време на програмата. В него водата си остава доста, а в новия, след края на програмата, немалка част се е изпарила. Но пък ястието е по-вкусно някакси. Иначе като отворя клапана се изпуска много налягане.
 
Вашите кукъри под налягане изпускат ли пара по време на готвене?

И последно, таймера не отброява точно минутите. Ако настроя 20 мин и отида точно след 20 мин, на екрана е изписано, че остават още 6 например. Странно.
Виж целия пост
# 101
pepa57
Като е под налягане, започва да отброява минутите, след като вдигне налягане, значи за 6 минути вдига налягане.
Каква марка ви е изпускащият кукър?
Аз пак съм в търсене.
Виж целия пост
# 102
Марката е Sichler.  Явно е нов, защото не намирам мнения.
Виж целия пост
# 103
Моят е Филипс и е вече стар модел.Също си изпуска, не е херметик, но това наистина е добре, но пак стават по-воднисти манджите в сравнение с котлон.Пускам аспиратор над кукъра на първа степен.
Виж целия пост
# 104
Моят е Robusta la mamma, стар, 10 годишен модел. Започва да отброява времето чак като вдигне зададеното налягане и клапата се затвори. Преди затварянето на клапата изпуска бурно някаква пара, след което почти нищо и като пиша нищо е това, нищо. Мога да го занеса в спалнята, пълен със шкембе чорба и никой няма да разбере,че работи. Нищо не излиза и при бавно готвене, когато клапата е паднала.

За да не стават водни манджите слагам много по-малко вода. Мусака от 500 грама кайма и 750 грама картофи я готвя с 400мл течност ако искам сос, с 200-300 ако не искам. Ако слагам патладжан мога да мина и с 50мл вода, колкото да започне да прави пара по-бързо.

Сърмите никога не ги покривам с вода догоре, а слагам по 2 чаши вода на чаша ориз + малко за сос на дъното, но не повече от 200мл. Натискам с чиния, разбира се.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия