Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Нова измама в OLX! Внимавайте!!!

  • 7 752
  • 48
Здравейте. Днес за малко да стана жертва на измамници през OLX /както и на пилешки си мозък /.
Бях публикувала обява за детско яке. Писаха ми на вайбър със стандартните въпроси за състояние и тн. След това казаха, че я искат и ще си направят заявка с куриер. Получих линк за наредена сума
и наивницата в мен си попълни данните. Започнаха да идват съобщения за опит за разплащане и веднага блокирах картата си. Бяха се опитали да платят в сайта на Asos три поръчки на обща стойност над 600 лв, но при липса на оторизационен код парите се връщат веднага. Признавам, че се притесних, а след това и се почувствах адски глупаво. За щастие нямам усвоена сума, но реших да споделя и надявам се да предпазя някой бъдещ потърпевш.
Виж целия пост
# 1
И на мен ми се случи същото преди няколко седмици.Веднага докладвах на съпорта на ОЛХ , пратих снимка на екрана с кореспонденцията и профила на измамника моментално беше изтрит. ОЛХ имат написани предупреждения ,че на платформата им не се извършват разплащания.
Виж целия пост
# 2
Абсолютно същото ми се случи вчера. Комуникация по вайбър, разпитаха малко за продукта, който продавам и казаха, че ще го купят. Твърдяха, че изпращането чрез ОЛХ доставка било по-сигурно. Изпратиха ми линк да въведа абсолютно всички детайли на банковата си карта уж за да си получа парите като постоянно ме питаха дали съм ги получила и защо се бавя. Не съм въвеждала нищо. Свързах се OLX при което ми отговориха, че нямат такава практика да се плаща през сайта и в никакъв случай да не си въвеждам банковите детайли в някакви съмнителни сайтове. Помолиха ме да им изпратя линка, който ми бяха изпратили, както и телефонния номер на лицето, което ми пише
Виж целия пост
# 3
Най-сигурното според мен си остава наложен платеж при доставка с куриерска фирма, само че тогава трябва да си помислите и за разходите, които се дължат на куриерската фирма за наложен платеж, освен цената на доставката. Всичко освен цената на якето трябва да е за сметка на получателя.
Ние така доставяме стоки на клиенти и не е имало никога недоразумение. "По-лесните" начини ги забравяте. Wink
Виж целия пост
# 4
И моя приятелка скоро ми разказа, че нещо подобно се е случило в ОЛХ.
Виж целия пост
# 5
Аз нещо не разбрах. Нали вие сте продавачът. За какво си вписвате данните от картата? Нали на вас ще плащат, а не вие на тях?
Виж целия пост
# 6
Аз нещо не разбрах. Нали вие сте продавачът. За какво си вписвате данните от картата? Нали на вас ще плащат, а не вие на тях?
защото ги будалкат,че данните от картата са им нужни,за да им платят за стоката по картата. Пари по карта се връщат /превеждат само,ако преди това си платил към доставчик с тази карта,иначе се иска номер на банкова сметка. Като в случая нямам предвид олх,там няма такава политика и практика.
Виж целия пост
# 7
Аз нещо не разбрах. Нали вие сте продавачът. За какво си вписвате данните от картата? Нали на вас ще плащат, а не вие на тях?
Както казах,, с помощта на пилешкия си мозък,,. Изобщо не се замислих в първия момент, следвах линка и....
Виж целия пост
# 8
Тази измама в ОЛХ я даваха по ТВ преди няколко седмици .
Виж целия пост
# 9
На мен също преди малко ми се струва, че се опитаха да ме измамят. Не се вързах де и то само защото онзи ден видях и прочетох тази тема. Ужасни хора има! Това е профилът и във вайбър, надявам се да съм полезна на някой друг.

Също ми наораеи впечатление, че и номерът не е български.
Виж целия пост
# 10
На снимката на авторката на темата, също имаше написано нещо на руски език. Явно измамниците са от тази или близка до тази държава.
Виж целия пост
# 11
Една Мария ми писа вчера, дали съм знаела как се продава с ОЛХ шипинг. Побъбрихме си, пусна скрийншот уж от секция помощ, но с няколко думи дето не бяха много ОК, като развален български. После линк ми прати, да съм си дадяла данните на картата. Сиктирдосах я и я блокирах, но човек спокойно може да се подведе.
Виж целия пост
# 12
На мен ми писаха от бг номерИ ето това ми изпрати, как уж ставала доставката

Виж целия пост
# 13
Като знаем, че е измама... Да вземем да се побъзикаме с тях...ако ми пишат,ще си измисля някакви произволни числа за банкова сметка... Или ще им кажа, че няма проблем, знам как се изпраща с ОЛХ, много пъти съм го правила
Виж целия пост
# 14
И на мен ми се случи същото. За щастие нямах пари в картата и се усетих на време.  Докладвах ги.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия