Индукционни котлони, тема N2

  • 29 490
  • 755
# 15
На някои се вижда и усеща много ясно-тези с големите прекъсвания от 3-4 секунди. Последните са разни китайци и турци в повечето случаи.
Виж целия пост
# 16
На някои се вижда и усеща много ясно-тези с големите прекъсвания от 3-4 секунди. Последните са разни китайци и турци в повечето случаи.

Предполагам, че ще се усеща, това са гигантски интервали все пак. Неслучайно аз си разсъждавах за 0,5 секунди или нещо подобно.
Виж целия пост
# 17
Аз тепърва прохождам в света на индукцията. ДО момента съм ползвала само печка с керамичен плот. Сега обзаведох нова кухня и купих 4-ри индукционни котлона на Електролукс. Ще споделя впечатления след няколкоседмична употреба. Индукционните котлони на Електролукс, които поръчах са от Унгария, ако някой се интересува ще споделя повече.
Виж целия пост
# 18
Аз почвам да си мисля, че нещо не разбирам какво визираме под "спира" Grinning Щото самия котлон не спира, просто работи в някакъв различен режим. Ще взема да си засека секундите аз, но със сигурност се чува как спира и започва пак жуженето. Може би защото не съм имала друг индукционен, но го приемам за "така си работи" и нито ме дразни, нито ми пречи на готвенето и на живота да чувам жужене-стоп-жужене-стоп. И то само като го ползвам на ниска степен (т.е. рядко) и като съм близо до плота Grinning
Ма да работи както иска, бе, само да продължава да върши такава хубава работа, пу-пу Grinning
Виж целия пост
# 19
А може би чуваш охлаждането? На ниска степен е нормално да няма нужда от непрекъснато охлаждане.
Виж целия пост
# 20
Чувам аз... гласовете в главата си (и вашите даже) Grinning Успешно игнорирам обаче Grinning Особено теб с швантуха напоследък те чувам всеки път като си чистя плота (все забравям да ти кажа в някоя тема) Grinning Grinning Grinning
А за плота... Работи ли? Работи! добре ли работи, добре ли се случва готвенето? Супер е! Все ми е едно дали има по-тихи, по-модерни, по-прекрасни и чудесни. Индукцията си ми харесва, ако и да нямам най-съвършения плот - не я сменям с нищо Wink
Виж целия пост
# 21
Моят е двойка на Finlux, няма го в изброените горе. Вече е старичък, около 9 години.
Плюсове:
Не писука, ако махна съда.
Едната зона е Power Boost.
Защитата при изкипяване работи безупречно и котлонът се изключва.
Повърхността му досега издържа и все още изглежда като нов.
Минуси:
Вече не нагрява така бързо, вода да кипне за 60 секунди на най- силна степен е невъзможно.
Самата повърхност се нагрява много, направо може да се изгориш. Отдолу имам чекмедже с прибори, след продължително готвене стават топли. Разстоянието от плота до тях е около 7 см, може би трябва да е повече.
Виж целия пост
# 22
Finlux вече е добавен. Но пак е много добре 9 години.
Виж целия пост
# 23
Здравейте, ние сме с BOSH, но сме начинаещи Simple Smile
някои неща даже не знаехме, че ги правят:))) Благодарим за инфото. При нас проблем е почистването, може ли някой съвет? Simple Smile
Виж целия пост
# 24
Какъв е проблема, с препарата ако е най харесвам медикс рейзър.
Виж целия пост
# 25
Моя плот също е Бош и го почиствам с препарат за стъклокерамика. След съветот форума за слагане на дом. хартия под тигана при пържене ми с еналага много по-рядко, основно с швамтух го почиствам и свети.
Виж целия пост
# 26
При нас проблем е почистването, може ли някой съвет? Simple Smile

И какво има да му чистите? Забърсвате с швамтух, а за по-основно с мокра кърпичка и после хартия. Това не е керамичен плот с нагреватели, че да стържете загоряло и оксидирано.
Виж целия пост
# 27
И аз се чудя какво толкова се чисти, освен, ако не кипи нещо редовно, да не наслоява и засъхва.
Виж целия пост
# 28
Писах нагоре нашият как е. Стои като смес с пластмаса, а не чисто стъкло, малко след почистването блясъкът изчезва и стои като замазан.
Не помагат препарати, нито швахтух, нито микрофибърни.
Виж целия пост
# 29
Странна работа, има котлони като матови изглеждат. Може ли снимка.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия