Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Пубертетът при момичетата - как да подготвим децата ? - 9

  • 45 736
  • 744
# 735
Нормални превръзки ползва и моята щерка, купувам Либрес и за двете. Само дето преди си позволявах да оставам с минимални запаси от превръзки, а сега винаги държа запас от минимум 1 голям пакет. Плюс нощни и плюс ежедневни за последните дни.
Виж целия пост
# 736
И аз съм като теб с 1 пакет запас вече, че един път ме изненада. Пристига в събота вечерта късно и ми казва, че свършили. А при нас в неделя не работят магазините, само дрогерията на гарата и някоя дежурна аптека, която има неделна надценка  на продуктите извън лекарствата. В чудо се видях. Оттогава запаси.
Виж целия пост
# 737
Не разбирам необходимостта от специални дамски превръзки.
Какво им е различното?
Най-силният ми цикъл беше докато бях тийн. Следователно търсех възможно по-дълги, по-дебели, по-широки. Неудобни да, но необходими. То и нямаше голям избор тогава.

Звучи ми като маркетингов трик, сигурно са и по-скъпи, нищо че са по-тесни и по-къси. Simple Smile

Моята беше напълно подготвена, имаше си превръзки в шкафчето в училище. Около година по-рано вече ползваше ежедневни превръзки заради бяло течение. Единствено не беше подготвена за количеството. Дойде ѝ преди тренировка по тенис и тя ме уведоми вече в колата, че преди малко в банята е установила, че вече има цикъл. Сложила си мини превръзка и решила, че продължаваме за тениса. Simple Smile Е, върнахме се. Нямаше драма.
Следи си сама с приложение на телефона, аз само питам навреме ли е, защото чак сега (две години след първия) започва да става редовен. Все прескачаше, избързваше.
Виж целия пост
# 738
Малки, тесни превръзки - не. То при нормалните имаше протичане и цапане отстрани през деня и нощта, какво остава за по-малки. С крилца и нормален размер при нас са най-удобни и пазят. По принцип вече всички превръзки са доста тънки и с голяма попивателна способност, та идеята за неудобство от размера не я разбирам.
Но пък лично аз никога не съм вярвала, че детето ми ще започне да има цикъл преди 12 г., та много не съм се кахърела. Подготвена беше кое, как и защо, но едва към 13-тата година дойде и то след като вече беше видно, че се превръща в девойка - източи се, започна оформяне и т.н. Може и килограмите да играят роля, не знам.
Виж целия пост
# 739
Както писах, надявам се скоро на дъщеря ми да не ѝ се налага да ползва превъзки, но тя има по-малко от 4 месеца до 12-тия си РД. И независмо, че не е висока и е слаба, виждам промените във фигурата и предпочитам да е подготвена за първи цикъл. И пак, гледайки фигурата ѝ, мисля, че стандартните превръзки ще са ѝ големи, затова потърсих други. Намерих в дрогерия, от която пазарувам редовно. Цената ме устройва - една идея по-висока от цената на моите, но имайки предвид, че на мен вече няма да ми трябват, ще пренасочим перото превръзки:) изцяло за нея. Ако все пак още няколко месеца се задържи без цикъл (дано!) и междувременно дръпне много в ръст и кг и стандартните превръзки ѝ станат удобни, тези ще останат за по-слабите дни или в най-лошия сценарий - на боклука.
Моите първи периоди бяха с лигнин или памук. И според баба ми бях късметлийка, че не трябва да пера парцали и да се чудя къде да ги суша дискретно. Сега се радвам, че за децата ни има такъв огромен избор на санитарни продукти. И точно това не е нещо, за което ще се стискам или ще имам много чузна съвест, че ползвам.
Виж целия пост
# 740
Нашата девойка е слаба (34кг/153см), но още от миналата година вече започна да придобива по-оформен вид и очаквано това лято ѝ дойде... Аз мислех, че ще е по-рано, но вътрешно се молех да се забави, защото смятах, че ще ѝ е трудно да се справя... Е, не е... Приема го стоически, макар досега два пъти да ѝ е идвало. Беше на море и на дълъг път в цикъл, така че остава само да видим как ще е в училище... Ползва Always и мисля, че са ѝ удобни. В дните, непосредствено преди датата, слага ежедневни, за да си спести неприятните изненади.
Виж целия пост
# 741
Аз съм винаги заредена поне с 3-4 пълни пакета, с различни размери и няма шанс да свършат. Не бих купила някакви специални за тийнове.


От колко годишни почнаха да пият кафе децата ви? Водим едни преговори вкъщи да е поне 16, но исках да сондирам мнения да не съм прекалено строга пак Simple Smile
Виж целия пост
# 742
Не пият. Големият е на 17 и малко, изпил е 3 фрапета на плажа за 2 седмици море.
Виж целия пост
# 743
Водих дълга битка с дъщерята по темата. Под битка имамм предвид, че исках поне да не пие по 4-5 като баща си, а не да я спирам напълно… Синът ми (21г.) пропи кафе на 19.. и пиеше единствено, докато работеше - 2-3 месеца сутрин по едно кафе. Сам си споделя, че не му харесва особено. В момента не пие. Но дъщеря ми (18г.) пие по 2 през лятната ваканция, а на училище сигурно и повече. Тя пропи в 8ми клас, когато влезна в испанската и пишеше думи до 2-3ч. през нощта. Оттогава не го е спирала. Боляла я глава без кафе. Същата като баща си.
П. С.


Аз съм винаги заредена поне с 3-4 пълни пакета, с различни размери и няма шанс да свършат. Не бих купила някакви специални за тийнове.

Скрит текст:
На мен ми дойде на 11 и половина и подготвих щерката още от 10 годишна за да знае и да носи в себе си, за да няма неприятни изненади. Бабите й са били на по 12-13 също.

Миналата година рязко се издължи, промени се тялото, лицето и настроенията и на 12 и 8 месеца й дойде. Близо 172см, 51кг.
Оттогава е редовен, идва на една и съща дата (не като мен като девойка), не е много болезнен и с чувства добре.
Но сега като тръгваме на плаж, плуване или почивка ще се съобразяваме с два цикъла Sad , което отнема половината месец Sad

От колко годишни почнаха да пият кафе децата ви? Водим едни преговори вкъщи да е поне 16, но исках да сондирам мнения да не съм прекалено строга пак Simple Smile
Виж целия пост
# 744
НОВА ТЕМА
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия