За мама вече няма скука - ДЕКЕМВРИйче в ръцете й сладко гука ! {тема 2/2020}

  • 30 468
  • 775
# 765
Аз взех обикновен на Чико май, на принципа на капкомер. Стискаш, пъхаш в нослето, запушва другата ноздра и отпускаш. Деян изобщо не ми дава да му бъркам в очи/уши/уста, та не рискувах с по-скъп. Той беше с малко сополи течащи, бистри няколко дни. Докторката му изписа капки Грип стоп 2х 2 капки в ноздра, подходящи са за кърмачета. Миришат на евкалипт или нещо такова.
Виж целия пост
# 766
Rave, би ли направила нова тема, моля те?
Виж целия пост
# 767
И аз в началото се мъчех с такъв за уста, обаче това, което успее да изсмуче носко няма как с друг аспиратор да стане.
Аз слагах като имаше сополи физиологичен, хипертоничен разтвор и виброцил, редувах ги. Нищо не отпишва баш, трябва си време да мине просто.. ужасно е децата да са болни!
Виж целия пост
# 768
Изгубен, бързо оздравяване на всички!
За малкия за облекчаване на запушен нос може да вземеш аспиратор за нос на Носко за прахосмукачка. Вълшебен е! Много добре изсмуква сополките и на моята госпожица й почиствах носа непосредствено преди хранене, за да може по-спокойно да си хапне.

Значи, БЛАГОДАРЯ  ти да съвета. По - полезно нещо не съм купувала.
 Вчера го взех със смесени чувства. Първият път леко пробвах, но после увеличих прахосмукачката на 3. степен. Е няма такова чистене. Все едно се е издухал човека. Един тон сополи.
 Баща му сутринта гледа и се изнесе. Отсече, че на такова нещо няма да присъства, мъчила съм детето. А то си му издухва нослето супер. Сега преди да го ползвам пръскам Стеримар и изкарва чудо сополи. След това пляскаме с ръчички и той се радва.
Бабата пък само наглежда и чака прахосмукачката, щото по принцип като я включа аз, после и тя си чисти след мен, и сега явно си мисли, че чистя. Хахах.
Между другото  вчера звъннах и на педиатъра,  и тя каза да взема кафявите капки. Намерих аптека където ги приготвят, малко се дърпаха без рецепта, но ги направиха. 7 лв са станали, но са чудни. Сега ви четох и за физ.разтвор и гледам, че имам останал от бебешките дози и ще ги употребя за промиване преди ,,духане,, на нослето.
Ако някой се чуди за Носко,  си е добра инвестиция. До ДГ все не могат да се духат,  та ще се ползва когато се налага, дано е по- рядко де.
Виж целия пост
# 769
Много се радвам изгубен! Да ти кажа на колкото и да увеличиш прахосмукачката няма значение, аспиратора така е направен, че не може да дърпа с повече от 0.2 бара налягане, за да не нарани лигавицата, ама не казвай на мъжа ти, ако не слуша нещо заплашвай го с Ноското 😂
Виж целия пост
# 770
Здравейте,

Ако мога и аз да се включа към вашата групичка.  Аз съм от януарските мами, но вие тук сте огромна тайфа и всеки има опит с нещо.
Искам да попитам има ли някое бебе проблеми със захранването и по-специално с обривите? Ние правим алергична реакция към глутен,  към млечни и към някои зеленчуци. Много съм притеснена, защото то почти не остана какво да давам. Ще водя бебето на алерголог другия петък, а личната нещо не отговаря на въпросите ми за тези обриви.  Казва, че е рано за изследвания. Два вида обриви сме имали - веднага като почне да яде - по лицето и деколтето,  а другият е по цялото тяло червени петна, но след като са минали часове от хапването.
А какви са режимите на децата ви? Сутрин по една или две закуски имат?
Много благодаря още веднъж ако някой може да даде съвет.
За аспиратора ако мога и аз да дам мнение. Този за прахосмукачката лекува голямото ми дете. Няма друг успешен начин за лекуване на хрема според мен. Личната още преди години ми каза да купя и да почна капане на физ. разтвор и дърпане,  капане и дърпане и така сме се оправяли много пъти.
За инхалатора също мога да дам мнение, защото имаме три броя. Този на Агу е най-добрия, който сме имали. Абсолютно безшумен е, особено при новородени можеш да инхалираш бебето докато спи, много е лек и лесно преносим. Ние го носихме на морето, баткото ни имаше хрема тогава и докато пътуваме към плажа, му давахме да се инхалира в колата. Това удобство е безценно. Недостатък ми казаха в аптеката е, че не става за инхалация с етерични масла, но аз такива работи не давам на децата си.
Дано съм била полезна и извинявайте за дългия пост.
Виж целия пост
# 771
Здравей, One rose rose, чудя се защо пък да е рано за тест за алергии, не знам да има ограничение. Аз водих малкия точно на такъв тест парди някоя седмица, назначено беше от алерголог. https://www.genica.bg/laboratorni-uslugi/alegrii-i-neponosimosti този педиятричен панел 1 е точно за алергени, които се въвеждат през първата година.
Виж целия пост
# 772
О, благодаря много. Имаме Геника точно до вкъщи. Виждам, че се взима кръв. Има ли изисквания по кое време на деня се пуска, трябва ли да е яла или нещо специфично?
Виж целия пост
# 773
Не, няма, и аз специално за това се обадих. Може по всяко време, няма значение дали е яло детето или не, взема се от пръстчето и става за секунди.

Единствено, понеже е скъп тест и ако имате допълнително здравно осигуряване на детето, и ако минавате през лекар преди това, изискайте си да ви напише, че ви насочва за това изследване, за да ви възстановят парите.
Виж целия пост
# 774
Момичета,

Не мога да намеря новата тема Sad дали някоя от вас би пуснала линк лук, че да ви открия ? 😁💙
Виж целия пост
# 775
Момичета,

Не мога да намеря новата тема Sad дали някоя от вас би пуснала линк лук, че да ви открия ? 😁💙

https://www.bg-mamma.com/?topic=1372699
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия