Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Съседи пушачи, които не си проветряват дома. Вчера щях да умра от натравяне с катранени миризми.....

  • 2 622
  • 65
Здравейте!

Проблемът, за който се нуждая от Вашата помощ, е следният.

Живея в блок, който се състои от два входа. На единия вход домоуправителя съм аз, а на съседния вход домоуправителят е ЛИЦЕ X (поради сигурност, няма да му споменавам името). Двата ни входа са залепени един за друг, апартаментите ни са един до друг, дели ни само една стена.

Денонощно в моята стая мирише изключително силно и много тежко на цигари, на катран. Лицето X заедно с жена му непрекъснато пушат в техния апартамент и по-конкретно в стаята, която е до моята. Пушат и въобще не си проветряват дома, съответно всичките им отровни миризми влизат в моята стая през стената. Цялата стена е напоена от тежки миризми на цигари и алкохол. Да не говорим, че те имат болно дете, което тровят със своите цигари и алкохол и то диша всичко.

Дори онзи ден, явно толкова много се бях натровил от всичко това, което дишам, че ми стана лошо, повръщах и имах чувството, че щях да умра. Бях много зле!

Непрекъснато си проветрявам стаята, но това не помага, дори напротив, само ми изстудява дома и не може да се стопли вътре.

Това семейство са наематели. Много пъти съм се оплаквал на тяхната наемодателка, на която въобще не ѝ пука какво причиняват нейните наематели на своите съседи. Мисли само за парите си...

Въпросът ми е, какво да правя? Къде мога да сигнализирам за тези мои съседи от съседния вход, които непрекъснато ме тровят със своите катранени цигарени миризми. Къде мога да подам сигнал, да се жалвам и т.н.? Моля Ви за помощ!!!
Виж целия пост
# 1
Няма кой да им забрани да си пушат вкъщи. Някаква вътрешна изолация на твоя апартамент може би ще ти донесе някакво спокойствие.

Мислил ли си за психологическа консултация? Или за изнасяне?
Виж целия пост
# 2
В какъв тип строителство сте?
Виж целия пост
# 3
Съчувствам ти. Тук съм чела подобен казус и направиха съфорумката, която се оплакваше, на бъзе и коприва.
И аз не понасям миризма на цигари.
Законово не знам дали може да се направи нещо, но все пак ако са наематели, има някакъв шанс да ги изгоните.
Виж целия пост
# 4
Нямаш никакво право на претенции за това, че някой си пуши в дома. Свържи се с някой специалист да изолира стената. Не е нормално миризмата да минава през стена. Или има пукнатини, или контактите са съединени или има нещо друго. Но през нормална стена дим и миризма не минават.
Виж целия пост
# 5
Дим от цигари минава през бетонна стена , че чак ти е станало лошо ?
Виж целия пост
# 6
Не е нормална описаната ситуация, нещо не е както трябва в строежа. За това, обаче, съседите ти нямат вина.  Имат пълно право да пушат в дома си.
Виж целия пост
# 7
Димът от цигарите е минал през стената и те е натровил? Уникален случай.
Виж целия пост
# 8
Ето това май беше https://www.bg-mamma.com/?topicrefid=18;topic=1144404
Може да питаш момичето дали и как се е преборило.
Имам приятелка в САЩ и имаха подобен казус. Съседът пушеше или на балкона, или на отворен прозорец, не помня вече. При тях обаче в блока беше забранено пушенето и с оплакване до домовата организация решиха проблема.
Не виждам нищо уникално. Както се усещат миризми на манджи в някои блокове, така е и с цигарите. Има хора, които са чувствителни на миризми и могат да получат дори мигренозни пристъпи от смрад на цигари.
Виж целия пост
# 9
Уникалното е, че са в различни входове. Ако бяха в един, от отдушник, през тръбите са парното или контактите е логично. Но при различен вход, трябва да се види какъв проблем има сградата. Не е нормално да минава през стената.
Виж целия пост
# 10
Панелките с много входове не са ли един блок?
Всъщност каквото и да има по сградата, не вярвам да може да се оправи освен ако не е в апартамента на потърпевшия.
Виж целия пост
# 11
Трябва стената да е някаква уникално дефектна.
Аз съм чувствителна на миризми, миризма на цигари хич не обичам, но в нашия блок не съм усещала, а съседите под нас пушат. Само има една ..., дето пуши в асансьора.
Виж целия пост
# 12
Чак пък толкова....Запушете контактите ,тръбите за парното (ако има такива) абеее всичко ,което е общо с въпросната стена.
Виж целия пост
# 13
Панелките с много входове не са ли един блок?
Всъщност каквото и да има по сградата, не вярвам да може да се оправи освен ако не е в апартамента на потърпевшия.
Аз съм в панелка, в краен за входа апартамент. Има разстояние м/у двата входа, нищо че сме един блок. Някои са залепени по 2 входа, но дори в един да са, през стената не трябва да се усеща нищо. Ако има такъв проблем, да се затвори и изолира.
Но не виждам той да е писал, че е в панел, само с 2 входа е малко вероятно.

А най-странното в случая е, че за домоуправител са избрали наемател. По принцип може, но доброволно цял входа да избере проблемен човек (щом в съседния вход мирише, смятайте какво е в неговия), е направо невероятно...
Виж целия пост
# 14
Да не би някак през абсорбатор, ако става дума за кухня?
Много странно.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия