Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Стапяне на зъбната кост. Импланти или протези?

  • 889
  • 5
Здравейте, имам сериозен проблем: след консултация с хирург вследствие на стапяне на зъбната кост, ми се каза да извадя около 10-12 зъба. Поставянето на костно вещество и импланти било под въпрос. Имам тъпа болка при силен натиск само в един зъб (долу дясно, 6 зъб). Другите за сега не ме болят. Поддържам редовно устна хигиена, но имам доста коронки и джобове, заради които било стапянето на костта. Години наред никой специалист не ми е предлагал пролекуване на зъбите и венците.
Моля за съвет - лечение, лекарства, име на предпочитан стоматолог в Пловдив... Импланти или протези? Може ли да се слага костно вещество в моя случай на голямо стапяне и с ЕГН на 67 години?
Прикачвам панорамна снимка.
Какво да правя, малко съм се притеснил... Моля за мнения и съвети.
Благодаря предварително.  apolaz2@abv.bg

22.2.21
Виж целия пост
# 1
Вадене и протези. За импланти имаш време да си помислиш.
Виж целия пост
# 2
По мое мнение ти трябва свестен пародонтолог.Ама не мога да ти препоръчам такъв.
Виж целия пост
# 3
Баба ми е със стопяване на долната кост на челюстта, може би трябва да се прецени нивото на стопяване, но аз я водих на специалист и правихме два пъти протези, лепихме с корега, нищо не стана и тя с напредването на възрастта просто ги изхвърли в кофата за боклук.
Виж целия пост
# 4
Може да се консултирате с д-р Петър Тенишев;Пловдив;кабинета му е в улица срещу бившото кино Кочо Честименски.Той е добър специалист -парадонтолог и хирург.Ще ви каже дали може да се сложи костозаместител и отгоре импланти или пък протеза.Координатите му ще намерите в нета.

А 6-тия зъб долу в дясно ви боли, защото имате гранолом(долу тъмното петно),както се вижда на снимката,костта долу около корена е стопена.Каналите на зъба не са запълнени,а сигурно и непочистени до край.Вероятно ще трябва да се прелекува,ако не вземете решение да ги вадите.

Мой близък се мъчи и бори с парадонтоза с години.Накрая си сложи костозаместител и после протеза на горната челюст. Много е доволен,бързо свикна  и вече няколко години е с нея.Не мисли да слага импланти.
Но всичко е индивидуално и зависи от степента на стопяване и въобще от състоянието ви.
Виж целия пост
# 5
За импланти трябва стабилна кост. Мъжът ми има 4 импланта, слагаха и костозаместител, защото самата кост на челюстта е по-тясна. На едно място докторът каза, че не може да се сложи костозаместител и съответно имплант, защото зъбът е изваден много отдавна (над 25 години) и костта се е стопила там. При слагането на имплантите беше на 45-46 години.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия