Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Какво се прави след катастрофа за здраве?Курбан?

  • 1 777
  • 18
Здравейте днес сутринта на път за работа съпруга ми се е блъснал с някаква друга кола...цялата предна половина на колата е смазана...Той е добре,за щастие и другите пътници са горе долу добре ...жената в другата кола доколкото разбрах леко си е ударила ръката.Надявам се да е добре.Искам да попитам какво се прави за здраве,може би курбан,почерпка някаква .....До сега не ми се е случвало ... Sad
Виж целия пост
# 1
За здраве се кара внимателно. Яденето не помага на здравето, а само успокоява суеверните и не гарантира липса на следващи произшествия.
Виж целия пост
# 2
Аз така се размазах в един джип. Колата смазана,аз само с болки от колана.
Отидох на църква и се изповядах и Отчето ми прочете молитва.
П.с. Православна християнка съм.
П.с.с. джипа беше виновен. А колата,станала на хармоника не беше моя :д
Виж целия пост
# 3
Преди около 4 години катастрофирахме на заледен участък. Ходихме да ни леят куршум. Помогна. Не знам дали се прави курбан. По-добре е да се направи нещо за уплахата.
Виж целия пост
# 4
Какви са тези катастрофи за здраве? Simple Smile)
Виж целия пост
# 5
Означава, че след катастрофата си останал жив и здрав. Отървал си се само с уплаха и някое натъртване.
Отидете в църква и попитайте ще ви кажат. Аз съм ходила на такъв курбан и бяха викали отче да опре курбана.
Виж целия пост
# 6
Здравейте,да прави се курбан за здраве,че всичко се е разминало!Най-добре да се купи и заколи агне,яре,да се съберат близки и приятели да хапнете и пийнете.Ако нямате такава възможност, купете месо и направете,носи се сол,олио и пита в църквата,свещеникът прочита молитва за здраве,питата и олиото остават за църквата,а със солта посолявате курбана.Това се прави за благодарност към Бога,а и за да не се повтарят такива животозастрашаващи злополуки!
Виж целия пост
# 7
Да, курбан се прави. Но ако почнете се прави всяка година по едно и също време. Риба или агне /агнешко/ се готви + питка + запалена свещ на масата + хубаво вино /за разкош Simple Smile/. Не е нужно да е голямо събиране като сватба. Може и само семейството да е.
Правя курбан за сестра ми всяка година след тежко преживяване и смятам да го правя докато съм жива - дано си ми я пази. Избира се близък религиозен празник - погледнете религиозния календар. Ако е ден на светец още по-добре.
За мен курбана е енергия, пожелание, вкарване на позитивна енергия към човека.
Виж целия пост
# 8
Да, прави се и курбан за здраве, но ако се обещае, трябва да е всяка година, без изключение. Моята свекърва коли пиле(кокошка) на Петковден, даже не помня за какво точно, но поне не ми забравя имения ден и веднъж годишно праща чорба от кокошка - живи и здрави да са.
Виж целия пост
# 9
Майка ми ме посъветва всяка година на датата да оставям някакъв дребен дар в църквата. Така и правя.
Виж целия пост
# 10
Всъщност, курбанът може да е кръвен или безкръвен и се нарича за колко време се прави. Сам избирате на деня на чий светец ще го правите. Тези неща съм ги уточнявала в църквата, а и в нета има информация.
Като се роди синът ми, изследванията за наследствени болести показаха тежка такава. Оказа се грешка, слава Богу, и правих курбан, но го нарекох за 3 години - не исках животът на детето ми да мине под знака на болест. Понеже държах да го направя скоро след като дойде добрата новина, че е здраво детето, отидох в църквата и запалих 3 свещички, всяка наречена на някой светец, която изгоря първа на този ден правех курбана.
Виж целия пост
# 11
Аз така се размазах в един джип. Колата смазана,аз само с болки от колана.
Отидох на църква и се изповядах и Отчето ми прочете молитва.
П.с. Православна християнка съм.
П.с.с. джипа беше виновен. А колата,станала на хармоника не беше моя :д
И аз мисля,че от сърце и душа се благодари на Господ...
Аз също съм православна християнска,само съм чувала,че и в нашата църква човек може да се изповяда,дори не ходя често.

А за курбан-да прави се.
Не знам дали всяка година,но майка ми беше правила и помня,че занесе сол в църквата да я осветят.После си хапвахме от тази сол доста време.
Ще попитам някой път в църквата дали не може да осветят сол просто така,за здраве...
Виж целия пост
# 12
Аз си правя всяка година, вече 15 г. Носим цял изпечен шаран в църквата, вино и питка, попът ги опява, чете молитви и после се събираме със семейството ми да ги изядем. Такава е датата, че почти винаги има един близък празник и го правим в събота, не точно на деня на събитието.
Виж целия пост
# 13
Курбан се прави за здраве на тази дата после.
И ние имахме страшно преживяване, децата щяха да паднат в асансьорната шахта, аз забравих датата и никога не съм правила този курбан. Но случая си го спомням понякога с все същия потрес. И не защото не съм правила курбан, а защото си беше потресаващо. И си бяха здрави после, без курбан.
Виж целия пост
# 14
Имам две катастрофи , буквално в две поредни години . И двете коли , с които бях бяха размазани , и в двата случая нямах вина . След тези преживявания не съм правила курбан , но ходя на църква , благодаря , че съм жива . Черпя бизки и познати .
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия