Лесна зимнина без стерилизация?

  • 44 903
  • 22
# 15
Май да  Grinning Само: маринатата трябва ли да е до ръба на бурканите примерно или няма значение? Сори за многото въпроси, но досега не съм правила подобна туршия, без стерилизация.
Виж целия пост
# 16
царска туршия
3кг. чушки капия
1кг. моркови
2кг. карфиол
3глави чесън
1кг. зелени домати
кервиз
марината:
600мл. оцет
2 каф.ч. захар
2 каф.ч. сол
1-1 1/2 каф.ч. олио

продуктите се нарязват на парчета, маринатата се кипва и с нея се заливат нарязаните зеленчуци. така престояват 6 часа за да пуснат сок, слагат се в буркан от компот в който на дъното се слагат по 3 аспирина.
вкъщи много се харесва тази рецепта, надявам се и на теб да ти хареса. идеална салатка е за ракия и гости.
Taзи рецепта я издирвах. Само че не са ли много по 3 аспирина на един буркан "Омния"? Може би заради олиото?
Виж целия пост
# 17
Като престои е готова за ядене. Ние после не я местим в буркани примерно. В малко бидон4е е най удобно, защото мяташ вси4ко, после бъркаш и след 24 4аса можеш ве4е да хапваш   chef
Виж целия пост
# 18
Аз съм правила много хубави червени камби, по следната рецепта, изчистваме от скемките и във всяка слагам по , лъжичка чаена оцет, олио,  захар и на върха сол, чер пипер зрънца, може и бахар, слагат се в тава във фурната , да се запекат , колкото да омекнат. Още топли веднага притъпквам  плътно в затоплени буркани, запечатвам и обръщам, покривам с кърпа да запазя топлината. 
Виж целия пост
# 19
Докладвам:
Вече пека последната тава с чушки. От 28кг днес опеках едва две трети.. Като ги купихме в събота бях изморена, вчера имахме 17г. от сватбата(за което черпя виртуално с beer Wine Glass) и днес след работа  имаше шок и ужас! Доста чушки бяха тръгнали да се развалят та се наложи от остатъците да спретна два три литрови буркана с туршия. На всичкото отгоре ми се развали и чушкопека та фурната се оказа единстве вариант ooooh!!
Ето рецептата на туршията:
Натъпках два три литрови буркана с нарязани  на тънки ивици червени чушки, смесени с една глава целина , нарязана на пръчици и 10-ина скилидки чесън. По средата сложих бахар и дафинов лист и сега приготвям фикс за туршии на д-р Йоткер, като му добавих една чаша мед. Мисля, че ще се получи добра туршиика.
Благодаря, на всички ви за рецептите. Няма да пропусна да си ги запиша и да ги приготвя при първа възможност  bouquet!
Виж целия пост
# 20
Сега пробвах смесената трушия , която направих със сладко -киселия фикс на доктор Йоткер.
Станала е много хубава.
Виж целия пост
# 21
Дайте някаква рецепта за кисели крастави4ки. Мисля да си сложа ама незнам как  Rolling Eyes
Виж целия пост
# 22
Май да  Grinning Само: маринатата трябва ли да е до ръба на бурканите примерно или няма значение? Сори за многото въпроси, но досега не съм правила подобна туршия, без стерилизация.
ами то като натъпкваш сместа в бурканите то маринатата стига до ръба. а относно аспирините аз винаги слагам по 3 бр. аспирин на буркан от компот, а на 3литров буркан 9бр. просто така знам и нямам оплаквания.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия