Печене на крем карамел

  • 5 176
  • 49
# 30
Някой може ли да прати насам, че ми се преяде????? Grinning
Виж целия пост
# 31
А някой пробвал ли е с бадемово или соево мляко, вместо с краве?
Дали ще стане?
Виж целия пост
# 32
А някой пробвал ли е с бадемово или соево мляко, вместо с краве?
Дали ще стане?

Има доста варианти за такъв крем-карамел в интернет.Води се диетичен.Напишете в Гугъл и излизат доста рецепти .
Виж целия пост
# 33
Намерих и даже направих вече. Стана. Simple Smile
Виж целия пост
# 34
Здравейте дами,
Мога да готвя едва ли не всичко, но не и крем-карамел! 😒
А мъжа ми толко го обича.
Аз не обичам кремчета от градината още, но пък правя невероятни еклери.
Както и да е, имам няколко въпроса.
1. Как трябва да изглежда готовия крем карамел още в тавата, във фурната преди изключването и? Мисля, че тук бъркам и за това го пека по 4-5 часа на 120-130 градуса. Ако е на по висока Т ми завира водата.
2. Може ли да прибавя брашно към крема, за да се сгъсти и сготви по бързо?
Виж целия пост
# 35




Значи нещо такова но това колко го печеш зависи от това колко ти е гъста сместа и какво количество е.
Виж целия пост
# 36
Благодаря Васил,
Но всъщност въпроса ми е - гледайки крем карамела в купичките в тавата, във фурнатс, как да разбера, че е готов и и да не го презсготвя?
Дали трябва да е изцяло стегнат отгоре преди изключване или да е малко по мек в средата, като при чийзкейковете?
Или пък си има друг начин?
Виж целия пост
# 37
Благодаря Васил,
Но всъщност въпроса ми е - гледайки крем карамела в купичките в тавата, във фурнатс, как да разбера, че е готов и и да не го презсготвя?
Дали трябва да е изцяло стегнат отгоре преди изключване или да е малко по мек в средата, като при чийзкейковете?
Или пък си има друг начин?

Много е ниска температурата, аз пека на 150-160 градуса до леко зачервяване, от време на време добавям бучки лед във водата за да не заври.

Виж целия пост
# 38
Аз го проверявам с ножче. Вкарвам върха и накланям ножа. Ако зепнатината се раздели значи е готов. Друго с пръст. Със показалец натискате в средата и не трябва да играе.
Виж целия пост
# 39
Здравейте дами,
Мога да готвя едва ли не всичко, но не и крем-карамел! 😒
А мъжа ми толко го обича.
Аз не обичам кремчета от градината още, но пък правя невероятни еклери.
Както и да е, имам няколко въпроса.
1. Как трябва да изглежда готовия крем карамел още в тавата, във фурната преди изключването и? Мисля, че тук бъркам и за това го пека по 4-5 часа на 120-130 градуса. Ако е на по висока Т ми завира водата.
2. Може ли да прибавя брашно към крема, за да се сгъсти и сготви по бързо?

За какви 4-5 часа говорите, 5мин. подготовка и 1ч. печене, прекрасен гладък крем карамел се получава.
Аз мога са поделя обаче как става в Тефал Актифрай.

Иначе, рецептата ми е супер лесна, 80гр. захар за карамел. 3яйца, 40гр. захар и 450мл. мляко(с козе става най-добре). Разбърквам  1мин с тел до еднородна маса и сипвам в купички в които вече съм разляла карамела.

Вчера, реших да пробвам с по-малко яйца, за по-кремообразен резултат и стана супер! 2 големи яйца, 420мл. мляко, 40гр. захар.
Виж целия пост
# 40
Над таб. Не съм съгласен с вас. Това колко време се пече зависи от количеството. При вас е много малко. Зависи и от температурата. Провил съм крем карамен със 3 литра мляко и 30 яйца. Пеках го 4 часа на 90 градуса и след това 1,30 часа на 130.
Виж целия пост
# 41
Над таб. Не съм съгласен с вас. Това колко време се пече зависи от количеството. При вас е много малко. Зависи и от температурата. Провил съм крем карамен със 3 литра мляко и 30 яйца. Пеках го 4 часа на 90 градуса и след това 1,30 часа на 130.

Ако е разлят в купички, не в тава, няма никакво значение, не случайно написах, моята рецепта е адаптирана за печене в Тефал Актифрай в друг уред ще стане по-бързо или по-бавно.
Виж целия пост
# 42
Ако е разлят в купички да.
Виж целия пост
# 43
В какви фурни печете по 5 часа бе хора..?
Аз го слагам 1 час с вентилатор - 1 л мляко 8 яйца и 8 лъжици захар.
На 140 градуса и става перфектен.
Виж целия пост
# 44
Пак казвам. Аз го пека на 90 градуса. Ако е 1 литър някъде за 2 часа е готов
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия