За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 25 107
  • 734
# 30
За първи път купих императорски ориз. Моля за съвет как да го приготвя като гарнитура към риба. Имам 5-6 скариди и рулца от раци. Вари ли се, пържи ли се? Съотношение, време? Искам да се хареса като за първи път в къщи.
Не го варя в съотношени, слагам повече вода  и като ми хареса изцеждам. Иначе се вари бързо в нормална тенджера на тих огън, където и имаш контрол, не в като в херметическа тенждера. Ако го искаш пържен, трябва да е сварен и охладен за пърженето. А може и салата да го направиш със скаридите и рулцата... + цитруси например, които много вървят на морска храна.
Виж целия пост
# 31
Имам маскарпоне 400 гр., 3х200мл. сметана за разбиване и шоколадов кувертюр 200 гр.
По колко да сложа за крем за торта и в каква последователност да ги разбъркам?
Виж целия пост
# 32
Имам маскарпоне 400 гр., 3х200мл. сметана за разбиване и шоколадов кувертюр 200 гр.
По колко да сложа за крем за торта и в каква последователност да ги разбъркам?
Ето ти един пример, пък ти си ги нагоди нещата
Скрит текст:
КАФЕ - МУС
250 г - маскарпоне
60 г - пресята пудра захар
1_2 ч  л - ванилия екстракт
2 ч . л - бързо разтворимо кафе разтворено в  1 с . л  гореща вода
200 мл - сметана 35 %
извадих го оттук- https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/11/blog-post_49.html
Виж целия пост
# 33
Момичета, мнение за това масло? Някой ползвал ли го е? Благодаря!
Скрит текст:
Виж целия пост
# 34
Момичета, мнение за това масло? Някой ползвал ли го е? Благодаря!
Скрит текст:
.............
За първи път го виждам, виж колко процента масленост има и колко вода и вече по цвят и най-вече производител.
Виж целия пост
# 35
За първи път купих императорски ориз. Моля за съвет как да го приготвя като гарнитура към риба. Имам 5-6 скариди и рулца от раци. Вари ли се, пържи ли се? Съотношение, време? Искам да се хареса като за първи път в къщи.
Рецепта за императорски ориз със скариди и указание за приготвянето му.
Виж целия пост
# 36
Малко страничен некулинарен въпрос. Разтворимо кафе на гранули, малко след изтичане на срока, част от гранулите са посивели, опасно ли е за пиене?
Виж целия пост
# 37
Отдавна искам да кажа на Марчева колко съм впечатлена от блога и!

Много благодаря момичета и Пейч за труда, който полагате за да описвате толкова внимателно, красиво, вкусно и грижливо всяка една рецепта.

Пеп4о я следя с интерес от няколко години , но в блога на Марчева не бях влизала - останах очарована. И много ми харесва как всяка от вас си има своя стил и знаейки какво търся ми е много лесно да знам къде какво да намеря.
Виж целия пост
# 38
Малко страничен некулинарен въпрос. Разтворимо кафе на гранули, малко след изтичане на срока, част от гранулите са посивели, опасно ли е за пиене?

опасно, едва ли, но със сигурност ще е с променен вкус.
Виж целия пост
# 39
имам въпрос за торта червено кадифе, която не съм правила досега. много ми хареса тази рецепта
https://tanya-www.blogspot.com/2021/02/blog-post_8.html

обаче в нея няма айрян/оцет и т.н., макар като консистенция блатовете да изглеждат много добре. може ли съвет от по-опитните дали да се доверя или да търся някоя по-класическа.
Виж целия пост
# 40
имам въпрос за торта червено кадифе, която не съм правила досега. много ми хареса тази рецепта
https://tanya-www.blogspot.com/2021/02/blog-post_8.html

обаче в нея няма айрян/оцет и т.н., макар като консистенция блатовете да изглеждат много добре. може ли съвет от по-опитните дали да се доверя или да търся някоя по-класическа.
При мен има 1 ч.л бял оцет, тя е само колкото да се загаси содата в оцета, нищо повече , няма айран, няма бътермилк, ще ти я пусна пък ти си направи изводите и преценките, кое е най-доброто за теб.
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2020/01/blog-post_23.html
Скрит текст:
Отдавна искам да кажа на Марчева колко съм впечатлена от блога и!

Много благодаря момичета и Пейч за труда, който полагате за да описвате толкова внимателно, красиво, вкусно и грижливо всяка една рецепта.

Пеп4о я следя с интерес от няколко години , но в блога на Марчева не бях влизала - останах очарована. И много ми харесва как всяка от вас си има своя стил и знаейки какво търся ми е много лесно да знам къде какво да намеря.
Какво да ти кажа, освен едно огромно благодаря,. Това е блог с най-обикновени домашни рецепти, оценката ти значи много за мен. Ако нещо зная винаги съм на разположение за отговори.
Виж целия пост
# 41
Скрит текст:
имам въпрос за торта червено кадифе, която не съм правила досега. много ми хареса тази рецепта
https://tanya-www.blogspot.com/2021/02/blog-post_8.html

обаче в нея няма айрян/оцет и т.н., макар като консистенция блатовете да изглеждат много добре. може ли съвет от по-опитните дали да се доверя или да търся някоя по-класическа.

При мен в оцета се разтваря сладкарската боя. Все пак Вие трябва да решите на коя рецепта да се доверите.
https://ipeychev9.blogspot.com/2020/12/blog-post.html
Виж целия пост
# 42
Марчева, имаш батърмилк Wink
да, Пейч, рецептите са доста разнообразни, трудно е да се избере. в едните се използва оцет, батърмилк, олио и видимо са влажни. не знам на вкус как са. много се хвали рецептата на Люси.
други са по-сухи с масло. подозирам, че тази, която загледах, се отличава от по-класическите рецепти и блатът е по-обикновен и се сиропира.
явно трябва да се пробва.
Виж целия пост
# 43
Марчева, имаш батърмилк Wink
............
Имам ли... ми не съм я дочела докрая, значи и бътермилк има. Добре.
Виж целия пост
# 44
Здравейте, искам да направя малинов крем за бонбони, някаква смес да предложите? Не искам да се получава много пухкаво, за сравнение ще дам шоколад, разтопен със сметана, замразен, после разбит с миксер, става много хубав мек крем, без да е течен, но не и много пухкав. Малините обаче няма да стегнат от самосебе си, дали трябва да добавя желатин? И ако се опитам да рязбия нещо, в което има желатин след замразяване, ще се получи ли изобщо крем? Не искам да стои като желирано и да има вкус на такова, нито да е течно. Кто разрежда бонбона, кремът да си стои там. Дано добре съм обяснила. В интернет има не много рецепти, но не знам изображенията към тях дали са от въпросните рецепти, затова питам за нещо изпробвано.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия