За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 25 113
  • 734
# 45
за кадифето ползвах рецепта, която кремът е с мекото сирене (маскарпоне, в моя случай) и масло, а не сметана.
не знам, но грам, ама грам, нямаше вкус на червено кадифе!!!
дали е заради това... не знам... сега ще пробвам на марчева или на пейч и... ох дано се получи онзи вкус, не мога да си представя от какво зависи?!

и с още едно търсене - изпробвана рецепта за плодови тарталетки, с онзи бяло жълт крем и желенцето Simple Smile
Виж целия пост
# 46
Скрит текст:
за кадифето ползвах рецепта, която кремът е с мекото сирене (маскарпоне, в моя случай) и масло, а не сметана.
не знам, но грам, ама грам, нямаше вкус на червено кадифе!!!
дали е заради това... не знам... сега ще пробвам на марчева или на пейч и... ох дано се получи онзи вкус, не мога да си представя от какво зависи?!

и с още едно търсене - изпробвана рецепта за плодови тарталетки, с онзи бяло жълт крем и желенцето Simple Smile

Опитай тези кошнички, няма да съжаляваш. Ще се потопиш в сладостите на Изтока.
Виж целия пост
# 47
Още 1 въпрос имам - имам силиконови формички за мъфини, всяка една е отделна. Искам да направя нещо като бонбони, само че по-големи, в тези форми. Как да направя шоколадовата заливка? Уж правих нещо, оставих да замръзне и реших да погледна, струва ми се, че няма как да измъкна бонбона от там цял, някак меко ми стои. Дали като се сложи пълнеж им шанс да се извади цяло, заедно с покритието или ще си остана само с вътрешността?
Виж целия пост
# 48
Какво слагате в сместа?
Какъв шоколад и как го топите?

Често правя различни варианти на бонбони в такива форми.Излизат без проблем щом шоколада се втвърди.
Виж целия пост
# 49
Какво слагате в сместа?
Какъв шоколад и как го топите?

Често правя различни варианти на бонбони в такива форми.Излизат без проблем щом шоколада се втвърди.


Шоколад, масло и малко сметана, това ми беше казала колежка преди време и аз на сляпо... Шоколадът е 80% какао уж. Иначе на водна баня. Сметаната май не трябва да е там?


А те, предполагам излизат като се напълнят с нещо? Аз просто извадих моите да видя докъде са, защото досега не съм правила, все още не съм ги пълнила с нищо, но от консистенцията ми се стори, че няма и да излязат, дори и пълни.
Виж целия пост
# 50
Вероятно си сложила повечко сметана. Можеш да извадиш и да добавиш още шоколад.
Виж целия пост
# 51
Вероятно си сложила повечко сметана. Можеш да извадиш и да добавиш още шоколад.
А силиконовата форма трябва ли да я поръся с нещо? И как да разбера колко шоколад да сложа, че да съм сигурна, че ще се отлепи от формата?
Виж целия пост
# 52
Можеш да я намажеш с масло, но като се стегне шоколадът ще излезе без проблем и без да мажеш с нещо. Не знам какви са ти пропорциите, за да предположа колко шоколад да сложиш. Но щом не може да стегне, аз бих сложила поне един цял. Пробвай с по-малко количество, отдели мъничко във фризера да се охлади хубаво ( но да не замръзне!) и ако стегне добре, значи е достатъчно. Ако не, добавяш още.
Виж целия пост
# 53
Сложи само разтопен шоколад във формите,да има отвсякъде по стените.Изсипи ненужното в съд.Формите за 10мин в хладилник да стегне.Сместа от шоколад,сметана и масло е ганаш.С нея може да напълниш формите и отново да поседят поне за час в хладилник.След това с останалия разтопен шоколад отгоре запечатай и отново в хладилника.И бонбоните са готови 😋
Виж целия пост
# 54
А ако не е пълно с нищо вътре, пак ли излиза добре при правилни пропорции?


Знаех си аз, че като гледам клипчета в инстаграм ми се струва, че само шоколад слагат. Явно нещо сме се разминали с колежката. Благодаря ви! 💐
Виж целия пост
# 55
Здравейте!
Може ли сега да направя смес за гофрети с бакпулвер, а да ги правя сутринта?
Виж целия пост
# 56
Според мен ( а и така правим в нас, че голяма дъндания сутрин ще настане ако се развихря в 5:30) - обърквам всичко от вечерта, без бакпулвера. И на сутринта добавям бакпулвера само. Ако има мляко, примерно от общото за сместа заделям 2-3 лъжици и в него размивам бакпулвера и така смесвам в цялата смес, че да не ми остане на топчета нещо. Нека и други да кажат.
Виж целия пост
# 57
Здравейте мили кулинарки.
Честит ден на освобождението.
Влизам за да поискам съвет относно крем за торта. Имам една задача да приготвя торта за малко семейно събиране по повод третия рожден ден на племеникът ми. До сега имам сполучливи опити с няколко вида чийз кейкове и торта червено кадифе. Искам и се обаче да приготвя торта изненада. Колебая се обаче за крема. Мислих да използвам готови блатове, но не е проблем и да изпека. Иска ми се крема да бъде нещо със кондензирано мляко, но да няма желатин вътре за да не стои като гъба, но същевременно да може да се Оформи в ринг. За окраса мисля да използвам различни бонбони вафли пурички и др... Защото не мога да използвам пош или поне не съм имала успешен опит с него. Вие какво ще ме посъветва те.
Тортата е за събота и мисля да я приготвя в четвъртък.
Виж целия пост
# 58
Честит празник 🇧🇬
Сметана + кондензирано мляко (сгъстено е, нали?) - аз ги слагам и разбивам заедно.
Сметана + бял ганаш + кондензирано мляко.
Сметана + маскарпоне + кондензирано мляко.
Сметана + крем Оле (мляко вместо 400мл, слагаш 300) + кондензирано мляко.
Ако си имаш любим крем с кондензирано мляко и желатин, за да не стане както казваш гумено....просто слагаш малко желатин 👌
Бих ползвала домашни блатове, в краен случай, ако са купени - има едни квадратни, тях бих ползвала. Кръглите хич не ми допадат като консистенция.
П.п Сметната и кондензирано мляко вадя от хладилника, добре охладени
Бих сглобила тортата в петък.
Виж целия пост
# 59
Аз не държа кутията сметана в хладилника (и в магазина не е в хладилник) и разбивам директно.
Ако е съвсем чиста сметана - трябва да е в хладилнк, да.
И доста торти са по-хубави след 2дни, но поне 24 часа си е направо задължително.
И dan4e rk, изпечи си блатовете, щом можеш.. не може да се сравни домашният блат с никой готов.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия