Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Има ли смисъл?

  • 9 462
  • 258
Здравейте, момичета! За първи път създавам тема, не очаквах, че ще искам мнение от форума тук.
Моята история: на 40г., неомъжена без деца, връзка от 1 г., несполучлива бременност преди няколко месеца. Човекът, с когото съм, познавам от 2 г.от работата, а от 1 сме заедно. Имам хормонални и гинекологични проблеми, той знае и винаги когато може ме придружава на лекар. Проблемът е, че мин.год. след мой проблем и операция АГ-то ни препоръча бебеправене. Той знаеше затова и не каза нито ,,не" , нито ,,да". Тогава връзката ни беше на няколко месеца и на мен честно казано ми беше неловко, предполагам - на него също. Казваше, че ако стане нещо, ще се съберем. Той няма родители, починаха. Живее сам. В един момент забременях и като му казах, реакцията му беше неочаквана за мен. Каза, че ни е рано за бебе и че само се забавляваме. Питах го това означава ли, че не го иска и ми отговори, че не е казвал такова нещо. Той е на 43 г.,аз на 40. Бременността ми беше неуспешна, АГ-то каза, че ще е добре да се направи спермограма, той категорично отказва. Сега отново ми разрешават да работим за бебе, но започвам да се чудя, след като той не иска да си прави изследване камо ли да пие хапчета, ако се наложи, има ли смисъл да опитваме? Живеем в различни населени места. Повечето време сме у нас, у тях къщата е доста зле. Мебелите и прозорците са от миналия век, хората не са имали големи възможности. Аз също не съм от богато семейство. Отвреме навреме ми казва да ходя да живея при него, но той не желае да купи дори по-голямо легло, за да ни е удобно. Казах му, че можем да си поделим разходите, отказа. Казва, че досега не е живял с жена и не е свикнал. Щял да купи сам, имало време. Общо взето ми изпраща разнопосочни сигнали и понякога изпадам в разни размисли. Не знам как да постъпя и какво да направя? Ако на 43 г.му е рано за семейство, то кога ще му е време? Иначе досега винаги когато имам нужда от помощ се отзовава и на работата и вкъщи. Забелязвам, че е свикнал да живее по-бедно и не му е голям проблем. Виждам, че не си позволява разни покупки, пестелив е, надявам се не и стиснат. Казва, че иска да промени някои неща, но пък къщата не е разделена с брат му, който живее далече и рядко се виждат. Не знам дали след като 1 г.имаме връзка дали да се опитам да я запазя след като няма промяна? Ето, днес още не сме се чули. Свикнал е аз да му звъня, че е на ваучер и все забравя да зарежда. Аз също съм на ваучер, но не забравям да зареждам. Това му държание понякога доста ме дразни. Чудя се, ако не му звънна, дали ще се сети да се обади...
Виж целия пост
# 1
Извинете, защо ще се примирявате с това? Изобщо, как така правите компромиси с желанието си за дете, заради този човек? Кажете си го на глас сама и после споделете какво чувате?
Виж целия пост
# 2
Какво има да му се чудиш? Имаш 3 ясни избора пред себе си.
1. Решаваш, че бебето ти е по-важно от връзките. Забременяваш и го отглеждаш сама. Ако той участва това ще е само плюс.
2. Решаваш, че бебе без подходящият баща не искаш да раждаш. Оставаш с този и се примиряваш с идеята, че деца вероятно няма да имаш.
3. Решаваш, че бебе без подходящият баща не искаш да раждаш. Зарязваш го и почваш спешно да се оглеждаш за друг, които в рамките на максимум година- две да си го намерила, одобрила и да си родила. Отсега се примиряваш с рисканито да имаш деца, нито да срещнеш друг подходящ за теб.
Да имаш "перфектното" семейство с този човек обаче няма да стане.
Виж целия пост
# 3
Там и ще си остане, на село. Сигурно и градина има и отглежда зарзават.
Остави другите неща, ако се появи бебе, не ми се мисли с тоя спестовник какво ще е. Кошмар.
Що ли е останал сам на тия години..
В коя сфера на труда е, ако не е тайна.
Виж целия пост
# 4
На тази възраст по-скоро бих се замислила за бебе от донор, отколкото да се занимавам с недорасляци.
Виж целия пост
# 5
На въпроса ти - не.
Виж целия пост
# 6
Не бих останала с такъв човек във връзка. Още по-малко бих раждала от него. Има и други начини да имаш дете и те съветвам да ги проучиш, освен ако бързо не намериш друг.
Виж целия пост
# 7
Ти нямаш време да го чакаш. А и той проявява всички симптоми на стар ерген и няма да ти е лесно с него. Бих казала да го зарязваш, още повече не долавям и голяма любов. Лошото е, че и друг едва ли ще намериш лесно и бързо.
Виж целия пост
# 8
Не. На 43 му било рано?!
Виж целия пост
# 9
Той сам отговаря на въпросите й- рано му е за общо легло, дори, какво говорим за деца?
Виж целия пост
# 10
Има ли смисъл ?
- Не ! Не си губи времето .
Виж целия пост
# 11
Дори и да се абстрахираме от създаването  на дете, този индивид не е подходящ за съквартирант даже, камо ли за нещо повече.
Виж целия пост
# 12
Човекът няма никаква потребност от семейства, бебета и от теб. Не е ли очевидно?
Виж целия пост
# 13
Може да не е спестовник,а да не знае какво да купи.Моят мъж нищо не купува,но ми дава всичките пари,аз да купувам каквото преценя и не държи сметка какво купувам и колко струва. Даже и апартамент като купувахме за студентите в София не даде мнение за нищо.Ама и нищо не вика нито за цена, нито за мебели.
Виж целия пост
# 14
Мисля, че си губите времето с него. По разказа Ви той е инертен и неинициативен човек. Ако отидете в тях, добре сте му дошла. Ако ли не, все тая. Но само да не трябва да предприема каквато и да е промяна.

Това, че искате бебе много, можете да Ви подхлъзне и да изпаднете в отчаяние. Така ще се примирите с всичко останало, а не трябва.

Има много възможности. Щом сте забременяла веднъж, можете пак. Можете да родите и на 42. Две години са достатъчни да срещнете надежден партньор, ако се освободите от този.

Една година връзка е прекалено много време, за да няма някаква предприета по-сериозна стъпка. Особено на тези години, когато човек трябва да е напълно наясно какво иска от живота. Все си мисля, че лутането е присъщо за много младите.

Просто запазете добрите отношения с него. Приятелки. Очевидно човекът не е лош, но си мисля, че вие имате нужда от друго. Надежден партньор, който да се грижи за вас, стабилен материално (не богат, ами човек, който има доход, спестявания и т.н), за да можете да се успокоите. Човек, който иска дете и е готов да се бори наравно с вас, да Ви подкрепя емоционално и материално в процеса на зачеване, отглеждане и възпитание на детето.

Успех!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия