Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Овощна биоградина

  • 1 235
  • 8
Нека пишем тук за изобилие от вкусни плодове!
И за нашите грижи за овошки на родна почва Simple Smile
Книгите, от които аз чета, са от доста далечни места и тази тема е много нужна!
Само който е отгледал със собствените си ръце плодно дърво знае каква свръх концентрация на вкус, аромат и сладост го чакат през есента!
Виж целия пост
# 1
Днес стана въпрос за тази тема, макар че грижите ми се изчерпват почти само до пролетното кастрене и после до периодично поливане и консумация Simple Smile
п.п. Видях му сметката на клона на лешника до половината и го намазах с боя. Долната част ще я отрежа като се оправи времето. Още не е цъфнал.
Виж целия пост
# 2
Страхотна тема!
Най-хубавите плодове, които съм яла бяха едни кайсии. Сорта стар български, 80+  годишен човек гледаше градината. Няма такъв вкус и аромат.
Ще следя с инетерс всичко тук.
Имаме две градини, ябълките стават доста дребнички.
Имам сяра за пръскане, също ползвам син камък. За него не съм сигурна доколко е био.
Виж целия пост
# 3
Ние имаме доста плодни дървета на село, но понеже нямаме време, не ги пръскаме или торим, само кастрене. Та ето как си става био градина. Wink
Макар че аз от пчеларството знам, че не е достатъчно ти на двора да не пръскаш, трябва в радиус поне 3 км да бъде био растениевъдството, за да е био медът. Предполагам, че би трябвало и за сертифициране на овощна градина да има специфични изисквания.
Виж целия пост
# 4
Ние имаме в двора нар, смокиня, орех и вишнап, самоотглеждат се, само ги подрязвам през няколко години. От пандемията насам ходя по-често до виличката ни и съм решила да посадя череша и може би бадем.
Виж целия пост
# 5
Имате ли био рецепти за замазка за овошки? Да служи освен за запечатване на среза и за лекуване.
В градската среда ми е мъчително да гледам дърветата с наситено зелена блажна боя.
Виж целия пост
# 6
Нямам рецепта, но наскоро четох някъде препоръки от разсадник, че било по-добре срезовете да се оставят без замазка. Иначе под замазката било по-вероятно да се развият микроорганизми и да започне гниене. Не знам дали е вярно, аз нямам плодни дървета.
Виж целия пост
# 7
Аз си ги мажа с блажна боя. Отрезът така или иначе е потенциално уязвимо място и целта на замазката е да спре гъбичните заболявания, докато раната е прясна. От един момент нататък живите издънки затварят раната, а мъртвата тъкан се изяжда от това, което я яде Simple Smile
Виж целия пост
# 8
Имааа, има български образователни видео уроци за резитба на овошки ! Не съм специалист ни най-малко, за да дам някаква оценка, но съм много щастлива да наблюдавам. Човекът е много симпатичен и съм благодарна за споделянето!
https://youtu.be/UkHR3GhBglk
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия