Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Филм на 2020-та ~ Гласуване ~

  • 1 778
  • 21

Анкета

Кой е филмът на годината според вас?

Опции:

* Гласуването приключено: вт, 30 мар 2021, 23:08

Добре дошли!
 
Стигнахме и до последния етап, определянето на филм за 2020 г. според потребителите на Бг мама.
Анкетата ще е валидна тридесет дни. Имате право само на един глас, като може да се редактирате ако си промените мнението. Например ако изгледате някой друг филм от номинираните и ви хареса повече от първоначалния ви глас.
 
В темата, в умерен и приятелски тон е разрешено агитирането. Подкупи всякакви също са на дневен ред...
 
Приятно гласуване и нека най-добрият филм победи!
 
Simple Smile
Виж целия пост
# 1
Май само аз умишлено пропуснах Борат, не разбирам от къде идва този интерес към него, а и случайно видените откъси, съвсем ме отказаха....
Виж целия пост
# 2
Аз го почнах, но не го довърших. Изобщо не ме впечатли с нищо видяното, даже ми беше досадно на моменти и абсурдно също.
Виж целия пост
# 3
Мария Бакалова...
Виж целия пост
# 4
Аз го пуснах точно заради М.Бакалова, а и го бяха качили в Амазон прайм. Издържахме го около 30 мин., нямам желание да го довършвам. Не го разбирам този хумор.
Виж целия пост
# 5
Интересно е, че Борат води за момента, а филма не заслужава според мен толкова много внимание и добра оценка.
Филм за американския пазар, с просташки сарказъм, който при тях върви и се намести навреме на пазара.
Аз лично гласувах за Sound of Metal - филм за съдбата на един оглушаващ музикант, който се бори срещу себе си и накрая намира себе си. В чисто човешки план ме спечели много и заради прекрасната игра на Риз Ахмед и много доброто озвучаване.
Виж целия пост
# 6
И на мен не ми харесва това, че Борат е лидер. Направо не мога да повярвам... Но хората са казал, 'Глас народен, глас Божи.' Simple Smile
Приемам го.
Виж целия пост
# 7
В последните година-две усещам все по-осезаема потребност от чисто кино - не плакатно, не екзалтирано идейно, не политкоректно, не злободневно, не назидателно клатещо в лицето ми пръст и вменяващо ми някаква вина като зрител.  Това е причината да гласувам за "Druk" - честно разказана история, за обикновени хора, с обикновен живот и обикновени проблеми. Което обаче не ги прави маловажни и недостойни за вниманието на съпричастен и добронамерен кинотворец и кинозрител.  Лично "моят филм" за 2020-та е "Архив", но очевидно твърде малко хора са го забелязали и още по-малко са го харесали,  така че при гласуването ми надделя старата ми любов към М. Микелсен и датското кино.
Виж целия пост
# 8
Аз гласувах за ''Promising Young Woman'' от номинираните в темата.

Иначе Борат е уникален за едно нещо, за цирка с Руди Джулиани. Той не е знаел, че е сниман във филм, хаха.
Доста се шумя около това.
В смисъл, не е играел, себе си в прословутата сцена с хотелската стая с интервюто на Мария. Значи мисли, че го интервюира журналист от някаква медия. В Хотел, ама май не е точно неговата спалня. Той е бил с охрана, всичко са проверили преди да влезнат, а Саша Барон е бил скрит в гардероба да пази Мария ако нещо се случи...
Та Джулиани си мисли, че дава интервю. И в някакъв си момент се случва технически проблем (уж) и трябва да прекъснат интервюто. И той смята, че вече не се снима, когато се случва съответната сцена. Явно че е имало скрита камера, затова и тръгва да си маха микрофона като са в спалнята.

Саша Барон Коен за сцената с Руди и за каста на Мария Бакалова
Sacha Baron Cohen On Casting Maria Bakalova And Filming "Th … ith Rudy Giuliani

и още любопитки
Sacha Baron Cohen Offers Up The Real Story Of What Happened When … ewed Donald Trump
Виж целия пост
# 9
To никой във филма не знае, че го снимат Simple Smile Това е най-якото и именно заради това всички хвалят М. Бакалова колко добре се е справила с импровизацията. Дори бавачката обяви филма на Глобусите Grinning  (или нещо друго за него, вече забравих).
Виж целия пост
# 10
Не знаех, че има сцена с Джулиани, до там не успяхме да стигнем🤣🤣🤣. Благодаря, че го споменахте, разрових се  и попаднах на участие на Саша Барон Коен и Мария в шоуто на Джими Киммел,хареса ми да чуя българска реч в шоуто. Видях и нейно участие при Джеймс Корден, браво на момичето. Дано има успех за напред.
За Druk гласувах.
Виж целия пост
# 11
Мен тази сцена изобщо не ме впечатли (не че и някоя друга ме). Младо момиче се опитва да съблазни възрастен мъж. Нещо невиждано ли е? Голяма работа, че е адвоката на Тръмп. И после се очаква всички да се възмущаваме. И нека не забравяме, че в крайна сметка виждаме онова, което искат да видим. Целият филм е една политическа поръчка, неуспешно замаскирана като филмово изкуство. В онези среди се случват далеч по-фрапиращи нещо, но никой няма смелостта да ги изобличи.

Както и да е, от филмите в класацията за мен безспорно най-добрият е Promising Young Woman.
Виж целия пост
# 12
Накарахте ме да изгледам малка част от филма, както и въпросната сцена. За мен  е впечатляваща с факта, че втори дубъл няма, представете си какво напрежение е....

Относно играта на Мария Бакалова, браво на момичето, голям късмет е извадило Mr. Green само времето ще покаже колко добра актриса е, но ако и връчат награда за тази роля, язък за труда на истинските актьорите, печелили Оскар!

От изброените май Druk ми е фаворит.
Виж целия пост
# 13
Хах, Момичето показва... потенциал... Simple Smile
Какъв обрат към днешна дата, уф. Като изключим обаче ''Звукът на метъла'' резултатите са много близки. Честно казано не си спомням да сме имали някога толкова близко и оспорвано гласуване.
Виж целия пост
# 14
След близо 2 седмици сякаш вече си имаме изявен фаворит за приза най-добър филм на годината според Бг мама. Simple Smile
Много трудно биха се променили нещата оттук-нататък, но да видим...
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия