Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Бебето не спира да крещи и да реве

  • 1 412
  • 14
Здравейте , имам нужда от съвет . Бебето ни е на 2 месеца и  сме със зверски колики от 6 ден . В началото беше на кърма ,но ревеше денонощно буквално , и при всяко хранене повръщаше на фонтан.От нерви кърмата ми спря и минахме на Аптамил за колики и запек .Акото ни стана зеелено,малкия продължаваше да се скъсва да реве и лекарката искаше да сменим млякото заради акото . Пробвахме с фризолак без лактоза , да не би зверските колики да са от това ,но не повръщахме още повече и съответно и падаше голям рев по цял ден и нощ . Казахме и , и сменихме млякото с ФризоВом. Първата седмица всичко наред ,повръщането спря ,останаха само коликите но още зверски. От седмица вече детето се превива и крещи ама крещи зверски и реве реве не спира ... като хапне , крещи , оригваме се млъква , и след максимум час се започва рев крясъци ,и така 2 часа до следващото хранене . Ядем по 120 130 на 3 часа , с пауза вечер от 6 7 часа , първия месец качи 1.100 а сега само 600 грама . Пробвахме всички видове капки със симетикон , с лактаза и нищо . Имаме час за следващата седмица за гастроентеролог,но до тогава ще откача . Тъпанчета не ми останаха и това е всеки ден по цяял ден . Заспиваме само на ръце , не иска в кошарата , не спи спокойно ... знам че има периоди, но тези писъци страшно ме притесняват .
Виж целия пост
# 1
С това повръщане на фонтан не са само колики. Ако може да преместите часа за гастроентеролога за по-рано, ще бъде добре.
Виж целия пост
# 2
Това, че не наддава и повръща на фонтан не е от колики. Можете да се консултирате във форума с проф. Бранков за адекватни насоки:
https://www.bg-mamma.com/?topic=1193874
Виж целия пост
# 3
Толкова малко бебе с пауза в храненето от 6-7 часа и хранене под график е нормално да пищи, да има колики и да повръща на фонтан. Ако огладнява на час, както беше моята дъщеря, то седи гладна още 2 часа. Корема започва да боли (нормално като си гладен), след което го напълваш с мляко и положението става още по-зле.
Освен това сте сменили доста млека. Предполагам, че не е правена постепенна смяна, а директна.
Виж целия пост
# 4
И според мен има вероятност да е гладно. Освен това тя смяна на млека е кошмарна за стомаха му. Започнете да давате само едно мляко и давайте пробиотик. Като стане неспокойно преди ядене, пробвайте да му дадете да яде. Хранете го с колкото иска, а не под режим. Предполагам че паузата е нощем, може би спи поне тогава. Как беше до сега? Плачеше ли толкова много?
Виж целия пост
# 5
За колики при дъщеря ми много помагаше Осадент пилули - хомеопатично лекарство. Правех й вечер масаж на гръбчето с лосион за тяло за бебета докато не започнат да излизат едни мъхчета. Не разбрах дали повръщането продължава, но за това така или иначе имате час при лекар.
Виж целия пост
# 6
На 2 месеца и сте сменили 3-4 млека?Това не е нормално.Не е нормално и да хранете новородено по час.Количеството може да не му стига.След ядене щом е спокойно и след 1ч започва да реве,не Ви ли идва на акъла,че това дете е гладно?Нормално като го държите гладно по 2 часа и при ядене да му стане тежко на стомахчето и да повърне.
Виж целия пост
# 7
Болки високо около пъпа и местещи се + повръщане на фонтан са характерни за рефлукса. Има специални млека за рефлукс, водят се АR млека. Синът ми беше на Хумата АR.
И нещо много важно - бебе с рефлукс се храни по график! Това за тези, които са привърженици на хранене на поискване. Също така ще се наложи да повдигнете матрака под ъгъл от 45°. Хранене на 3 часа с антирефлуксно мляко и ранно захранване, като прибавяте по 1-2 лъжици от млякото. Рефлуксът минава след преминаването на твърда храна около годинката. Въпреки това дъщеря ми бе диагностицирана с рефлукс без повръщане на почти 4 годишна възраст.
При нея болката се появяваше вечер към 22 часа, което също се оказа характерен признак.
Консултация и преглед при детски гастроентеролог задължително!
Виж целия пост
# 8

И нещо много важно - бебе с рефлукс се храни по график! Това за тези, които са привърженици на хранене на поискване.

Да, ама за да не се стигне до рефлукс, бебе на два месеца не се храни по график. Имам позната, която направи същата грешка, само дето кърмеше под час. След 3 месеца повръщане, плач, не наддаване, докара детето до рефлукс. Много трудно се оправят нещата след това.
Виж целия пост
# 9
Рефлуксът е незатворена клапа между стомаха и хранопровода. Така храната се връща обратно. Децата се раждат с рефлукс с / без повръщане, а не се докарват до това. При бебета с рефлукс е много важно стомахът да има време за почивка. Ако бебето се храни на поискване, стомахът непрекъснато ще работи и ще е натоварен. И Вашия стомах не работи нон стоп, предполагам. Графикът на хранене не е измислен случайно, той предпазва от стомашни проблеми. Някога ходехме на почивка в почивни станции. Смените за хранене бяха 4 часа между закуската и обедът и 6 часа между обеда и вечерята. Същият интервал на хранене се спазваше и в ДГ като след обед имаше допълнителна закуска. А сега преди обед децата ядат през 1-2 часа и после у дома е ад през почивните дни и ваканциите, защото непрекъснато се рови за нещо, а не се яде с останалите нормално.
Дъщеря ми е вече четвърти клас и казва, че съучениците й буквално всяко междучасие ядат по нещо. Резултат - половината клас са с наднормено тегло, а сигурно 1/4 - затлъстели.
Виж целия пост
# 10
Първо , млеката са сменени от 2ма лекари , също така според тях е  добре да яде  на 3 часа и една пауза вечер , която не всеки ден е 6 7 часа !!!  Не е гладен през тези два часа , а му се спи но много го боли коремчето пръцка и реве ! Повръщането е овладяно още като минахме на Фризовом ! Пък и детето ми е лакомо ако му дам и 200 ще изпие нищо ще после ще ги повърне
Виж целия пост
# 11
Не знам какво значи лакомо? Нали втория месец според вас не беше наддало достатъчно? При нашите деца винаги съм предлагала мляко, колкото иска. Да, второто ни дете е едро, роди се голямо, ядеше доста повече мляко от определеното за възрастта му, но за моя радост лл на детето не е налагал ограничения в количеството, а съветът й беше да давам колкото иска. Каза, че ние сами ще намерим подходящото количество храна, защото едро бебе е трудно да бъде хранено по график. Също така, нейният съвет беше млякото да не се сменя често, а като започнем с едно да оставим възможност на стомаха да свикне с него. А, все пак не пиша аз във форума с проблеми, вие пишете, а ние се опитваме да ви помогнем. Ако искате, можете да затворите темата и ще спрем.
Виж целия пост
# 12
Няма смисъл да се обвинява момичето, много ли е лесно бебето да пищи и да се гърчи, а разни непознати да ти набиват в главата, че го държиш гладно или че рефлукс се придобива???
Добре е, че сте записали час при гастроентеролог. Описаните състояния наистина надскачат просто бебешки колики. Трябват изследвания, не гадаене на принципа "на една позната детето". Хубаво е да се пуснат и изследвания на акото, да се види за някоя бактерия, която може да прави тези поразии. Трябва ви добър лекар, който не само да гледа детето, ами и да го прегледа качествено и назначи изследвания. Това е моят съвет. Дано се разберат причините и се успокои детето и вие самата. Успех!
Виж целия пост
# 13
Детето може да се е родило с рефлукс, добре. Но аз имах предвид друго. Ако е било гладно в продължение на няколко часа, възможно е коремчето да се натовари и от там да идва връщането на мляко. Но това, ако не му стига млякото. Тя сама казва, че е лакомо. Ако не е гладно, защо да пие повече? Никоя тук не обвинява майката. Всеки изказва мнение и дава идея, защо може да плаче. Не вярвам да има хора тук, които да се кефят, как майката търси помощ от непознати, защото детето и не е спокойно и плаче. И друго, какво ви пречи ''едната позната''? На мен не ми е било на главата, но съм виждала, как бебе се дере за мляко, а майката не го храни, защото пък ''докторката с многото стаж'', казала да го храни с точни грамажи и време.
Виж целия пост
# 14
Ключ по молба на автора.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия