Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Дистанционно обучение за учениците-Teмa 16 /Март 2021/

  • 70 973
  • 1 974
# 1 965
Кога преди?
Аз имам предвид миналата учебна година като грешка, защото тогава случаите бяха много малко.
Тази учебна си затваряха все в пикове.
Затваряха при пикове, ама след това забравяха да отварят. Joy
Виж целия пост
# 1 966
Изкараха кризата без ДО , но явно го отчитат като грешна стратегия,щом не продължават така в критична ситуация.
А дали преди ковид реанимациите са били празни или пълни, няма никакво значение.
И как тяхната стратегия е грешна? Нашите деца са си все на ДО и се омазваме яката за втори път тази учебна година. Те може и да завършат тяхната учебна година дистанционно, но ще са учили присъствено 7 месеца, а нашите месец и половина. Защото сега е очевидно, че дума не може да става да се връщат присъствено – веднага ще ги карантинират всичките, все едно в кое училище са, толкова много случаи има в семействата, че не по едно, а по не знам колко деца в клас ще са с положителен тест.
Виж целия пост
# 1 967
Изкараха кризата без ДО...
Не съвсем. Затваряха училища, но локално. За съжаление губеха и много материал заради болни учители и часовете не се компенсираха дори с ДО. Кога ще го вземат този материал, не е ясно.
Също и имат често ваканции (по принцип си им е такава програмата, не заради ковид), може би това е основото, което удържаше разпространението досега.

Моята надежда за ПО са ваксините, дали съм права, не знам, но все за нещо трябва да се хване човек...
Виж целия пост
# 1 968
... и ако се продължи с подигравката, наричана "ДО" и тя си битува цяла година, правя му един абонамент в "Уча се"...
Което, боя се, е част от идеята на мероприятието. Защото уча.се е различно от образован.съм. Точно както "знам" е различно от "мога" и съвсем не е "правил съм го". Да не говорим за "заедно с другари" ...
Виж целия пост
# 1 969
Не знам какво ще отваряме, но и Франция затваря училищата за поне 3 седмици и преминава на ДО след близо 5000 души в реанимация.
Във Франция са 1 седмица на дистанционно обучение и после 2 седмици ваканция, покрай Великден.
Засега поне са такива плановете.
Виж целия пост
# 1 970

Нашите пробваха в Пловдив регионално, но ги резнаха слвд 2 часа. Та в момента 1-2 са обявени учебни ДО.
Не знам национално дали министърът ще се реши..
Кметовете на общините Родопи и Марица си пуснаха учениците. Само нашият, пловдивският, се крие като мишка. Стига вече с тия компютри! Като видя монитор и ми иде да го счупя, честно ви казвам. Сутрин уроци, следобед домашни, вечер игри- все на компютъра! Аман вече, нервичките не ми издържат. Говоря лично за моите деца. Да не вземе да се включи сега някоя мама, която да каже, че видиш ли това са пълни глупости, щото нейните деца бродират, моделират, тренират и т.нат. 😃
Говоря си за моите собствени деца. Боли ме за тях, като ги гледам все пред екраните. Исках тези два дни допълнителна ваканция! Разбрала съм се с тях през ваканцията wi- fi да имаме само 4 часа на ден вечерта, през другото време да е изключен. Да видим колко дни ще устискат 😂
Виж целия пост
# 1 971
Ох Mia Rulana ,ти си ми сестра па съдба - и на мен ми идва да го счупя тоя комп, ама от раз. Усещам, че моят син тотално се е срастнал с него е вече усещам черти на пристрастяване, а лошото е , че малкия гледа от него и той върви по същия път.
Виж целия пост
# 1 972
Също и имат често ваканции (по принцип си им е такава програмата, не заради ковид), може би това е основото, което удържаше разпространението досега.
Моята надежда за ПО са ваксините, дали съм права, не знам, но все за нещо трябва да се хване човек...
И моята, но  всеки месец отлагат масовото ваксиниране за следващия Sad  Все ги очакваме тези количества и все нещо се случва и надеждата взе да ме напуска.
И това с междинните ваканции изобщо не е лишено от основания.
Не знам как е при другите деца, но съм забелязала, че при моето постигнатите резултати за в пряка зависимост от възможността да почива. Дори  в годините преди епидемията като усетех, че е преуморена и давах ден, два или три в комбинация със събота и неделя и след това промяната беше видима. Направо литва. Концентрация, памет, мислене, желание , интерес - коренна промяна.
Умората и усвояването при нас поне са несъвместими.
Виж целия пост
# 1 973
Бояна, вече няколко пъти повтаряш, че класовете ще бъдат карантинирани. Това в българското училище няма да се случи. В болни семейства децата се карантинират без на тях да се прави тест. Дори когато са явно болни, тест се прави само на родителите, съответно класовете не се подават като контактни.

Писах и преди, но аз лично не мога да накарам учениците да носят маски. Можем да разчитаме на непрекъснатата дезинфекция, пречистватели на въздуха в класните стаи, отворени прозорци, но в никакъв случай - на ученици с маски. Повече от половината ми часове са с 12 клас. Може с малките да е по-лесно.
Виж целия пост
# 1 974
НОВА ТЕМА
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия