Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Статут салон за красота/фризьорски салон

  • 623
  • 7
Здравейте! Предстои ми отваряне на салон за красота/фризьорски салон. Намерих си помещение което е пригодено със статут търговски обект. Интересува ме дали трябва да се сменя статута от търговски обект на салон за красота? Наемодателя ми каза че според него трябало да си сменя статута, имал познати в общината и те потвърдили. Но аз имам познати в този бранш а те не са сменяли статут защото помещенията им са търговски обекти. За смяна на статут ще ми излезе около 3000 лв. а няма да дам такива луди пари за помещение под наем, ами ако след няколко месеца или година реша да се преместя на друго място? Пак ли ще сменям статути, това е нещо ненормално! Моля ви тези които са запознати с нещата да ми дадът съвет!
Виж целия пост
# 1
А наемодателят ти как си представя ти да смениш статута на неговата собственост?
Виж целия пост
# 2
А наемодателят ти как си представя ти да смениш статута на неговата собственост?

Ами не иска да го сменя поради тази причина че ако аз реша да се махна от там той ще трябва да смени статута отново на нещо друго за което ще иска да се използва от новия наемател. И общо взето ми казва че няма как да сменя статути всеки път когато има наематели. Същото ми отговориха и предните 3 собственика на търговски помещения от които се интересувах..
Виж целия пост
# 3
Смяната на статута обикновено се поема от наемателя.
Да, трябва да смениш статута.
Виж целия пост
# 4
Вместо да се чудиш, питай в общината. Хич даже не е необходимо да имаш там познати.
Ето тука едни хора сменят предназначения, може да ги питаш за какви пари и те явно ще кажат, че е задължително, но всъщност общината ще каже как наистина стоят нещата.
https://www.petkovaconsult.com/service/%D0%BF%D1%80%D0%B5%D1%83% … gnikaApauEALw_wcB
Виж целия пост
# 5
Не питай в общината, от РЗИ искай информация, те издават разрешителни за салоните за красота. Накратко - според процедурите, които се предлагат, е възможно или не, да се разположи в обикновено търговско помещение.
Виж целия пост
# 6
Остави парите, но смяната на статут може да отнеме няколко месеца, в които плащаш наем, а не работиш. Трябва много добре да си направиш сметката.
Виж целия пост
# 7
Здравейте, извинявам се че питам тук но се надявам да има хора които са запознати.
Въпроса ми е относно сертификатите от МОН .
Аз съм със сертификат от Русия,който тук не подлежи на легализация, ще наема гримьорка която има сертификат от МОН.
Достатъчно ли е да има един такъв сертификат в салона или трябва и аз ката собственик да имам такъв, за да отворя салон.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия