На море с бебе

  • 6 624
  • 51
Здрвавейте,
В момента планираме лятната ни почивка, беба ще е на 12 месеца тогава. Може ли да ми кажете дали  можем да я заведем на море или се води малка и има рискове?
Виж целия пост
# 1
Няма проблем да я заведете.
Виж целия пост
# 2
Рискове има и при по- големи деца. Ние заведохме нашето дете на 1г и 1м на море. Нямахме проблеми.
Водихме я на плажа сутрин и следобед, обедните часове беше в хотела. Следите за храната да не е някаква съмнителна, предлагате много вода, за да не се дехидратира.
Виж целия пост
# 3
Нашата девойка беше на 8м,когато я заведохме за първи път на море.На 9м пак я водихме.Проблем не е имало.Това лято ще е на 1г и 8-9м,когато ходим.
Виж целия пост
# 4
Нашето също беше малко-на 5 месеца и ни изненада много приятно колко беше "послушно". Даже си отспахме и отпочинахме.
От слънцето обаче я криехме много и не сме я излагали по никое време.
Виж целия пост
# 5
Ние сме ходили дори с бебе на 2 месеца, но бяхме в собствен апартамент, а не на хотел и бебето беше изцяло кърмено тогава. Водили сме всичките си деца на море още преди годинката. Нямаше проблем. Единствено не бива да стоите в жегите на плажа.
Виж целия пост
# 6
Малко повече ще трябва да внимавате, да я пазите, например да я наблюдавате непрестанно, да не яде пясък, да не слънчаса, да не се изрине - пясъкът доста често е мръсен и пр, но иначе няма нищо по-особено от малко дете на 2-3 годинки.
Виж целия пост
# 7
На 2 месеца и половина беше синът ми, но бяхме в апартамент. На плаж го водихме само късния следобед за по час и нещо макс иначе се редувахме ние, но бяхме с 1 баба. Иначе с шапка, покрит, 50 фактор и така...никакви проблеми. И крачетата топвахме.
Виж целия пост
# 8
На 10 месеца баше детето, като го заведохме за пръв път. Бяхме в чужбина, в хотел, но в сегашната ситуация не бих тръгнала до място, от което да не мога да се върна с кола. Иначе проблеми не сме имали.
Виж целия пост
# 9
Летните вируси и жегата са притеснителните фактори. Ако ползвате бутилирана вода и носите бурканчета пюрета, с които да се храни, сте си решили проблема с чревните вируси. Стига да не го оставяте да спи в количката, зачулена с хавлия в 12 на обяд насред плажа, няма да имате драма и с жегата.
Ние заведохме детето на почивка за пръв път като беше на 4 месеца. Бяхме на планина, но беше лято и най-хубавата и спокойна почивка, която сме имали с нея до сега 🙂
Виж целия пост
# 10
Имах много неприятно изживяване с моето дете на морето... беше на 1 г. и 2 м

Та накратко: наблюдавайте го когато плацика или тръгне към водата особено морската да му е празна устата, защото при разликата в температурата поемат дълбоко въздух и всичко отива в бронхите...
Не ми се обяснява по натам, защото е някакъв кошмар и ужаси.
Виж целия пост
# 11
Първото дете водихме на 2 месеца.Е на него плажа не му хареса, май го беше страх от вятъра и чадъра.Имахме си тераса с изглед море.Сутрин дишахме хубавия въздух, който е полезен за дробчетата.На плаж не ходихме изобщо в крайна сметка.Разходки.Хапване в стаята и така.Не беше супер, рев по пътя , и т.н. Но сега и  малкия ще го водим- ще е на 5 месеца.Ще изберем апартамент в комплекс с басейн.Да има кухня.Все пак е емоция и разнообразие. На кърма е , което ограничава  риска от инфекции.
Виж целия пост
# 12
Ние миналото лято ходихме 3 пъти. Първият път беше на 5 месеца,вторият 7 и третият 9. Освен пътуването, което всички пъти беше кошмарно, не сме имали друг проблем. Първият път не сме ходили на плаж, защото беше и по - хладно. След това си ходехме преди обяд. Даже спеше на плажа. Във водата я вкарвахме  в една лодка и тя заспиваше почти веднага. Винаги с шапка и фактор 50, хубаво намазана и на сянка. Даже в лодката като я возехме и слагах от тези хавлийки, които са като пончо, за да не я пече слънцето.
Спокойно си отидете на море и приятно изкарване 😁
Виж целия пост
# 13
Винаги ме учудват такива теми...Какво може да му стане на едно дете на чист въздух? Родените в Бургас какво да кажат? Сега ако за вас море е по цял ден на плажа без чадър- да, не водете дете изобщо.
Но с разумно ходене сутрин и/или следобед (тоест извън часовете 12-16ч), по възможност юни или септември, може да бъде само в плюс за детето.
Сега, морето с дете не е истинска почивка- то е по-скоро подарък за детето- за каляване, нови преживявания, разнообразие за родителите. Точно с дете  на годинка е сложно, защото тъкмо прохождат, лапат всичко, не се пазят сами- проблем за родителите, на детето му е супер Simple Smile)
И двете деца са родени лятото и още на месец-два бяха на море- изключвам кърменето, но всичко друго беше много лесно- детето още не прави нищо, стои в количка, редуваме се да плуваме (или с баба).
Единствена аларма за мен са стомашните вируси, затова препоръчвам юни и септември- да няма тълпи от хора и да не стои много-много в морето .Според мен от глътната замърсена вода са често пъти проблемите- лично мнение- просто до 2-3 годинки не настоявам децата да влизат в морето- на тях често им е студено и сами не искат и се започва едно :хайде, маме, само за малко...Няма нужда.
Друго е да се внимава с айряните по заведения- чешмяната вода не винаги понася добре, особено с неизяснен произход.
За слънчева защита е ясно, но до 11 и след 16ч аз мажа само с 30ти фактор, но има и доста бели деца с повишено внимание.
Виж целия пост
# 14
Сигурно ще ме линчуват и мислех да не споделям, но на година и половина изобщо не водихме дъщеря ни на море😁 Не ни се тичаше по нея, храната и силното слънце също ме притесняваха, разбрахме се с приятели, оставихме я на шокираните свекъри и заминахме за Тенерифа.
Та и това е вариант, за който съм с две ръце!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия