Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Предначертано ли е с кого ще споделиш живота си?

  • 6 773
  • 92

Анкета

Предначертано ли е с кого ще бъдем?

Опции:

Здравейте. Това е първата ми тема във форума. Търсих подобни, но открих само много стари и реших да открия нова.
Как мислите, предначертано ли е предварително с кого ще споделиш живота си? Вярвате ли в съдбата и в това, че за всеки един човек има точно определена половинка/сродна душа и, когато е писано, в точно определено време (след научени уроци, изкупена карма - било то след несполучливи и тежки връзки, развод и т.н.) тези двама души се срещат, независимо от всичко? Съответно - има хора, които никога не създават семейство и остават сами. Предначертано ли е това да останеш сам? Или по-скоро всичките ни връзки, партньор до нас и това с кого ще споделим живота си са резултат от всекидневните решения в личен план, които взимаме?

П.П. Темата е провокирана от мои лични разсъждения и въпроси, които си задавам. Ще се радвам да прочета какво мислят различните хора.
Виж целия пост
# 1
Според мен има някаква енергия, която ни помага, но в никакъв случай не избира вместо нас.
Ние сами правим изборите си, и когато сме на правилния път всичко към което се стремим се случва с лекота.

Няма как на някого да не му се е случвало да иска нещо, а то да не се случва или все да има препятствия пред себе си. Според мен това са знаци, че или не е момента, или тръгваме по-грешен път с този избор.
Виж целия пост
# 2
А според мен да. В смисъл, като погледна 10 години назад и не вярвам аз да съм била тоя, същия човек, дето е взел тия решения. Така че дали карма или сбор от случайности, които са формирали характер, нещо е решило как, кога и с кого. Нещо извън съзнателния ми контрол.
Виж целия пост
# 3
Аз също съм друг човек, нямам нищо общо с човекът, който бях преди 20 или дори преди 10 години. Променяме се вследствие от изборите и средата си...
Виж целия пост
# 4
В каква посока ще поеме съдбата ни е резултат от ежедневните ни избори.
Виж целия пост
# 5
Колкото хора, толкова избори. А какво ги обуславя вече е ужасно сложна материя Simple Smile
Виж целия пост
# 6
Не, не мисля.
Има някаква закономерност във Вселената, но не смятам е определяща да ти поднесе сродната душа на тепсия.
Виж целия пост
# 7
Животът си е наш. Той не се "споделя". Всяка среща и връзка ни учи на нещо. Ако искаме да го научим, естествено. Всичко е една поредица от "божествени" случайности, ако мога така да се изразя.
Виж целия пост
# 8
Вярвам в това, че за всеки човек има някой, избран като най-подходящият и най-точен партньор, с когото може да се създаде изключително успешен и щастлив съюз, но докато го срещне трябва да се извърви определен път, който включва лични избори и решения, както и уроци, които трябва да се научат. Вярвам, че колкото по-бързо се научат тези уроци и се тръгне във вярната посока, толкова по-скоро този човек ще се появи в живота ни.
Виж целия пост
# 9
"Блида" на Паулу Коелю
Четеш и имаш отговор.
Там си виждат  светлинки на рамото и се разпознават сродните души.
Магии, магьосници, ЛИТЕРАТУРА,фантастика
Само на книга става това със сродните души
Виж целия пост
# 10
Да, вярвам, че пътят е предначертан. И интериорът, и екстериорът си кореспондират -вътрешен свят, качества и избори/ външни условия - среда, възможности, пречки.
Виж целия пост
# 11
Гласувах с колебая се, защото вярвам, че има някаква енергия, че може би нещо е предначертано по някакъв начин, но според мен можем да променяме съдбата си. Всичко зависи от нас самите и от нашите действия. Simple Smile
Виж целия пост
# 12
Не. Всичко е въпрос на избор.
Виж целия пост
# 13
Не, не мисля, че е предначертано. Какво значи предначертано ? От кого ? Аз вярвам в Бог, а той ни е дал свободната воля. Чисто хипотетично, може би много мъже биха ми паснали, но все пак тези неща не зависят изцяло от мен, въпрос на късмет е да го срещнещ някой подходящ и то точно в подходящият момент. Това си е вече шанс. Може би това някои наричат съдба, но за мен си е шанс. Това, което зависи от мен е да избера някого. Дай Боже и той да избере мен.
Виж целия пост
# 14
Вярващите в съдби, предначертан път, карма и т.н. са хора, бягащи от отговорност за действията си,
живеещи в илюзията, че така или иначе всичко е предначертано, защо да си мърдам пръста за нещо, то и без това ще ме сполети! Или като направя нещо безотговорно и то доведе до неприятни за теб последици, да си свиеш раменца- Ами то съдбата ми е такава! Друг, не аз е виновният. Съдба, карма...
Всеки сам взима решения в живота си и само той си е виновен за последствията!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия