Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

БАЗЕДОВА БОЛЕСТ ТЕМА 12

  • 15 071
  • 674
# 15
Здравейте, предписаха ми 0.25 елтероксин и 2 пъти Тирозол.. Две седмици. Това добре ли е?

Мисля, че и вдигнах доста ТСХ някъде на пети-шести месец от началото на лечението с Тирозол и ми включиха и Елтироксин. Всичко ще е наред!
Виж целия пост
# 16
Аз днес пусках ПКК, фт4 и тсх. ТсХ е в норма 1.7, преди нова година беше 0,004, фт4 е паднало още - 10 е сега, преди 20 дена беше 10,96, при реф. Стойности 12-22. Утре ще говоря с лекуващия ендокринолог. Най-вероятно и на мен ще ми добави елтироксин.
Обаче ПКК хич не е добре, лимфоцити, левкоцити, хемоглобин, еритроцити, неутрофили, хематокрит са ми над норма. Според Вас възможно ли е да е от жлезата? Или имам друг проблем? Май ще трябва да търся и хематолог.
Виж целия пост
# 17
От Тирозол вероятно е. Търси си лекуващия лекар.
Виж целия пост
# 18
Тирозол би довел до ниски стойности на левкоцити, а при мен всичко е нагоре. Не би следвало да води до увеличение. По-вероятно е да имам и друго заболяване, за което още не знам. Утре ще говоря с ендокринолог, но май не е от жлезата това.
Виж целия пост
# 19
Кажи после какво е казал ендокринологът.
С колко са завишени показателите? Гранични ли са стойностите?
Аз по-назад съм споделяла, че и при мен е имало гранични стойности на хемоглобин, еритроцити, моноцити, базофили. Повишават се от възпалението в жлезата и засиления кръвоток.
За хемоглобина (еритроцитите се движат с него) пия добавки за разреждане на кръвта. Бях на аспирин 1 година, но полза не видях.
Когато хормоните се нормализират ще се избистри картината.
ЦРП показва възпаление. Имаш ли изследвано? Или Суе поне?
Виж целия пост
# 20
Не знам дали се водят гранични
WBC ( Левкоцити - бр.) ↑ 12.42 при референтни стойности 3.50 - 10.50
LY# (Лимфоцити) ↑ 4.22 при референтни стойности  1.10 - 3.80
NEU# (Неутрофили) ↑ 7.740 при референтни стойности 2.100 - 6.400
RBC (Еритроцити) ↑ 5.830 при референтни стойности 3.700 - 5.300
Hgb (Хемоглобин) ↑ 162 при референтни стойности 120 - 160
Hct (Хематокрит) ↑ 0.490 при референтни стойности 0.360 - 0.480

Не съм изследвала ЦПР, нито Суе, бях си харесала един пакет на сайта на лабораторията, в който имаше доста неща, но като отидох в пункта, искаха поименно да ги изброя, а аз не ги помнех. Бях запомнила само името на пакета. Освен в понеделник пак да ходя с разпечатка на това, което на пусна.
Пратих изследванията на ендокринолога.
Виж целия пост
# 21
Виж какво ще каже. Не са чак високи. Гранични са.
Жлезата не се е кротнала. Трябва време да се намести и тогава ще стане ясна картината. Макар при мен моноцитите да бяха завишени преди да се отключи Базеда, а после дълго бяха извън норма.
Суе гранично. После така с базофили, хемоглобин, еритроцити.
Виж целия пост
# 22
Хематокритът е висок, както при хемоконцентрация например. Приемаш ли достатъчно течности, които, грубо казано, "да разредят" кръвта.
Виж целия пост
# 23
Пия по поне 2 литра вода дневно.
Виж целия пост
# 24
И мен все това ме питат. На планина на високо ходила ли съм и пия ли вода.
Като изпия 2 чаши вода, преди да дам кръв и хемоглобинът пада на 159 примерно, при норма 160.
Ходих края на октомври на хематолог. Прегледа ме, заключи, че съм ок 🙄
Каза да не пия аспирин.
Обаче друг доктор ми изписа наттокиназа (съдоразреждащо) и след два месеца изследвания хемоглобинът и еритроцитите, за първи път от 7 г, бяха в норма. 145 хемоглобин. Без да съм пила вода преди изследването.
Съдов хирург сега ми изписа и серапептаза, бромелин и кверцетин, но за 15 дена. Закъсах я с вените. Те също са съдоразреждащи. Отделно и капсули маслинови листа пия (пак съдоразреждащо и укрепващо) И микронизиран диосминол+хесперидин в добавка за 3 месеца. И отделно витамините и лекарствата.
Като си гледам шкафчето и се плаша.
Виж целия пост
# 25
И моят Хематокрит е все граничен, а Девиация на тромбоцитно разпределение ми е малко под нормата. И аз ли трябва да пия за разреждане нещо? Имам Натаспин Н-ще ми свърши ли работа? Аз и не пия много вода де... Я изпия литър за деня, я не...
Виж целия пост
# 26
С Натаспин започнах и аз. После минах на Наттокиназа.
Не знам какво да ти кажа. Заради хемоглобина и еритроцитите ми го изписаха. Казаха 5-6 месеца, но подозирам, че когато го спра и ще съм в изходна позиция.
Хематокритът ми е уж в норма. Граничен, но в норма.
Бях попаднала в сайт с проучвания от различни държави, относно прием на Натаспин като добавка, при хора приемащи съдоразреждащи.
Пишеше, че успешно заменя терапията с аспирин.
Според съдовия хирург, при който ходих заради вените, Натаспин е скъп аспирин, но това не попречи да ми изпише серапептаза, кверцетин и бромелин 😁
Смених Натаспин с Наттокиназа на доктор Бест уж заради цената, но пък Натто на доктора е без К2 (не пише нищо такова в натаспин) , без маслиновите листа (хайде, те са малко като мг), и в по-малка доза.
Купих си маслинови отделно и се изравни цената. Само мг им са 100 пъти повече.
Няма да ти навреди, но не знам дали ще помогне точно за хематокрита и девиация на тромбоцитите. Изобщо не съм се интересувала за цялостните му ползи. Само това, което ме касаеше.
Виж целия пост
# 27
Доктора не ги е коментирал въобще. В лабораторията пише до 0,44(моят е толкова), другаде ги дават до 0,48 за жени. Четох че при пушачите били малко по-високи по принцип-а аз пуша.... Абе, я, кво издребнявам.... И без това напоследък ме лепна  паниката, че може пак да се заразя с Ковид, нищо че го карах ноември.... Ама то по тая ТВ само ни набиват в главите
Виж целия пост
# 28
Моят е 0.48.
И аз пуша, но пушачите около мен нямат моя хемоглобин 😁
Иначе при мен различно се изказват докторите.
Виж целия пост
# 29
Момичета, здравейте,

2 години и няколко месеца минаха, откакто ми спряха хапчетата. Още първите месеци ми падна ТСХ. В момента почти нямам симптоми, нито сърцебиене, нито трепене, изнервеност, нищо. Малко безсъние понякога. Днес резултатите са такива Sad
TSH   S        <0.005       µIU/ml     0.27 - 4.20     ECLIA
стойност под обхвата на измерване
Free Т4 (fT4)   S       24.20       ng/l     9.30 - 17     ECLIA
Free T3 (fT3)   S       5.37       ng/l     2 - 4.40     ECLIA
TSH-R-Ab   S        1.12       IU/l     0 - 1.75     ECLIA

Другото, което е - вит Д ми е нисък 25-OH-Vitamin D   S       25.6       ng/ml     32 - 80
Странното е, че от 1 седмица пия вит Д, тъй като малко бях болна, явно още трябва да пия. Чудя се да засиля ли дозата или да си карам с едно хапче на ден Детрикал 400? Ако имате представа ще съм благодарна, личната ще каже нищо ти няма. 

Бъдете здрави Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия