Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

БАЗЕДОВА БОЛЕСТ ТЕМА 12

  • 21 176
  • 818
# 660
Ще трябва да пуснете пак ТСХ.С талон за ендокринолог,ендокринологът има право по каса са пусне ТСХ и
Само един път или май макс два пъти в годината могат да се пускат по каса.  Лимит. Така ми е казвала моята ЛЛ. Не съм ползвала никога.
Виж целия пост
# 661
И предишната лична така ми казваше,но не е вярно.Колкото пъти имаш нужда,попитах в Здравната каса.
За съжаление се инатят и не искат да дават.Ако отидете с изследванията,няма как да не Ви даде талон за ендокринолог.
Просто не може да откаже.
Виж целия пост
# 662
На мен пък точно от касата ми казаха, че е веднъж за лица над 18 години. Сега не ми се рови в Наредбата в сайта на НЗОК, но там пише какво може да даде ЛЛ, какво може ендокринолог и по колко пъти годишно. Аз от там ги вадих тия неща. И там пишеше за лица под 18 години 3-4 пъти ТСХ и имаше и ФТ4, а над 18 г 1 път само за ТСХ, или ТСХ и ФТ4. И отделно запитах в касата, от там пък ми казаха веднъж ТСХ, Т4 от ЛЛ , а от ендокринолог ТСХ, ФТ4 и МАТ, и ми посочиха съответните кодове за изследвания. Касата не покрива Т3 и ТАТ. Касата поема биопсия, но не и ехография. В същото време немалко хора споделиха, че ендокринолозите им правят по едно ехо безплатно, като казват че им се полага.
В наредбата пише едно, в самия сайт, качено в приложенията, а като ги запиташ на въпроси и отговори в сайта и ти отговарят друго.
И така... едно лично заключение: В България, не само в здравеопазването, но и в администрацията, има толкова неуредици и толкова некомпетентни хора, които дори не си правят труда да научат промените, които се налагат в техните професии. От там се стига до пълна хемалогия, когато на човек му се наложи да ползва услугите им.

Ето ако сме диспансеризирани при ендокринолог. Не знам дали ще се види, тъй като не става да се кликне и да се увеличи, но може с десен бутон да запазите снимката и да си я увеличите.


При лица под 18 г:


При ЛЛ може да има диспансерно други видове тиреоидити.
Който иска да си ги прочете, влиза тук: https://www.nhif.bg/page/2055, скролва надолу и намира Приложенията. Всяко е линк. Приложение 8 , 12 и 13 са за диспансеризирани при ОПЛ и специалисти и проследяване на заболявания при лица под 18 и над 18 + изследванията. Има и други, които ще са от полза, ако на някой му се чете. Тук се информирам аз.
Виж целия пост
# 663
На мен ЛЛ ми е казал 2 направления за година. И ми дава едно за гинеколог, а второто обикновено не го ползвам. Ама то как да стане. Когато започнах с туреотоксикозата ходех на изследвания в началото 2 пъти в месеца, после 1 път. И това в продължение на година. После някой ми каза, че може всичко да ми е безплатно ако ме заведат диспансерна. Но нито помня кой беше, нито съм питала след това. Ако ставаше така, все някоя от вас тук щеше да е споделила.
Виж целия пост
# 664
Няма такова нещо като "всичко безплатно", ако си диспансеризиран, поне за нашето заболяване няма.
Тия линкове, които ги сложих по-горе са си от години. Всяка година пускат наредбите и няма промяна на този етап. Всичко си пише.
За други заболявания може и всичко да им е безплатно, но за нашето - не. То от една страна си има и срок нашето, защото ако терапията не даде резултат трябва да се оперираме или да пием радиойод. Ако го направим, тогава вече минаваме на друга схема.
Виж целия пост
# 665
Не знам.
Аз имам доста заболявания и ми дават талони.Особено когато изискам лечение и попитам отказват ли ми такова.
Когато майка беше с първия инсулт,можеше само ЛКК да дава болнични.6 пъти личната даде талони,всеки месец за невролог.Няма как.
Когато аз отида с откачени хормони,ми дават.Пак специалист трябва да ме прегледа.
Мисля да се местя от тази лична,но ако няма талони на новото място...
Не,че когато ходя при специалист,получавам помощ,но все се надявам...
Откакто водещите гастроентеролози в Бургас написаха СРДЧ и когато кървях яко,те твърдяха,че е много раздразнено червото.СРДЧ с кървене и висок Ц реактивен протеин+много висок калпротектин няма,но...
Казаха ми,че те не са видели нищо,да ходя по професори.
То така се ходи по професори,без пари.
Но и преди,когато ходих,Христозов каза,че ще ме лекува,когато оправя проблема с червата и е сигурен,че лекарствата се усвояват.От една страна е прав,от друга... гастроентеролозите пък искат перфектни изследвания на ТСХ,Фт4,фт 3,пролактин...Писнало ми е вече.

Мери,то си е въпрос на личен избор дали човек да се оперира или не.Нито с болна жлеза е ок,нито без нея.Лежа,уморена съм,убита съм направо...За по няколко часа на ден едва издържам в школите.
И други жени така се чувстват след операцията.Това е много важен орган,диригент на целия организъм.Не знам защо с толкова лека ръка посягат да го махат.
Пак да кажа,че от Метизол странични ефекти нямах никакви,от Л Тироксин имам.Сърцебивне,изпотяване,силна болка в стомаха след изпиване,гадене,диария,при положение,че най-често не е предозиране,а ми идва недостатъчен.
Бясна съм на себе си,че послушах Лозанов...Той представи нещата така,все едно че оздравявам напълно след операцията,даже бях много въодушевена...
Виж целия пост
# 666
Аз съм диспансеризирана при моя ендокринолог, но само защото ми е познат от преди. 2 пъти в годината ми е казал, че има право да ми пуска Т4, Тсх и глюкоза, и да ми дава направление за очен и кардиолог. Всичко друго като изследваниия съм си плащала като поп🤣, макар че не е смешно
Виж целия пост
# 667
До колкото знам, за ЛКК се издава отделен талон, различен от този за преглед при специалист. Вече друга гадост, че специалистите се дразнят на талона за ЛКК и искат такъв за специалист. С направлението за преглед си отчитат такъв, и после те си пускат друг, за ЛКК. При първия рецидив така ми извиваха ръцете, сега на мъж ми така изнудват. С неговата диагноза няма как да не му дадат болничен, друг е въпроса, че другата седмица и аз ще кацна в същата ЛКК...
Виж целия пост
# 668
Аз съм диспансеризирана при моя ендокринолог, но само защото ми е познат от преди. 2 пъти в годината ми е казал, че има право да ми пуска Т4, Тсх и глюкоза, и да ми дава направление за очен и кардиолог. Всичко друго като изследваниия съм си плащала като поп🤣, макар че не е смешно
Това потвърждава написаното по-горе. По наредба едно, по преценка на доктор друго. Всичко в държавата ни е така.
Виж целия пост
# 669
Ами...може и така да е,но на мен ми дават талони.
Отивам с ТСХ 92,личната онемява и дава талон.
Отивам с кръвно 80/50,пулс 119
Ами...прави ми кардиограма и дава талон
И ей такива аномалии...дават талони и ме гледат накриво.
И на вратата да пише,че нямат талони,дават.
Наистина е по преценка на лекаря,но с мен не искат да се занимават.И в болницата не ме искат...
Виж целия пост
# 670
Здравейте, някой има ли мнение за д-р Райков ( ендокринолог) или за проф. Христозов ( ендокринолог)? И двамата са във Варна. Опитвам се да си избера лекар. Благодаря предварително.
Виж целия пост
# 671
На мен Христозов си ми вдъхва доверие,но...май не е по каса.
Виж целия пост
# 672
Има ли мами в темата, които са забременяли и износили бебе с активен базед? Или такива, които не са успели да направят едното или другото заради базеда..?!
Виж целия пост
# 673
Има ли мами в темата, които са забременяли и износили бебе с активен базед? Или такива, които не са успели да направят едното или другото заради базеда..?!
В момента съм с активен Базед..... Седмица преди операцията за отстраняване на жлезата разбрах, че съм бременна с второ много много желано бебе, което отлагахме заради болестта и всички рискове.... За сега всичко върви много добре. Тук писах с няколко майки, които са имали успешни бременностти и здрави бебчета. Когато болестта се следи няма почти нищо страшно(то и без базед винаги има риск) Ако не се знае за болестта тогава е по страшно 😉
Виж целия пост
# 674
Благодаря ти, Ели! Дано да си родиш здраво, красиво и голямо бебче! И ти да си добре през този период ❤️ И да не забравиш да кажеш за това, защото хората не говорят особено много за бременността с Базед, а тя явно е възможна и красива като всички останали! Вдъхваш кураж и вяра на всички ни!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия