Замразявате ли отново вече размразено месо / зеленчуци ?

  • 10 253
  • 43
# 15
Правя го, въпреки, че не е правилно. И с месо, и със зеленчуци.
И аз така  Blush
Виж целия пост
# 16
НЕ!!! Чувала съм, че не трябва да се прави и нал' съм изпълнителна Naughty
Виж целия пост
# 17
На мен също ми се случва да замразявам вече размразяван продукт, но знам че не е правилно.
Виж целия пост
# 18
Абсолютно и категорично НЕ! Във всеки учебник по хигиена на храненето го пише като едно от първите правила. Много е опасно, да не говорим че се губят вкусовите качества на продукта.
Когато купя голямо парче месо винаги нарязвам и разпределям в малки разфасовки за по-късно. Замразените зеленчуци след измиване подсушавам преди да нарежа, така че когато ги сложа във фризера се "чупят" и си стоят на парченца, така че не се налага да размразявам цялата опаковка така за да извадя колкото ми трябва. Това важи както за зелениите- магданоз, копър, босилек, джоджен, така и за пиперки, патладжани, тиквички, броколи, цвекло и други.
Виж целия пост
# 19
Случва се да замразявам месо, но много рядко, ако не съм преценила и съм извадила повече от фризера.
Не мисля, че е чак толкова фатално.

и аз така правя
Виж целия пост
# 20
Това ми е въпроса. Аз лично размразявам не напълно, нарязвам колкото ми трябва и отново прибирам във фризера. Но имаме спор със свекито- каза ми да не правя така, защото слушала по радиото, че не трябвало и че каквото размразиш всичкото го готвиш. Thinking
Вие какво правите?
и аз правя като теб,мисля,че няма проблем
Виж целия пост
# 21
случва ми се понякога...
Виж целия пост
# 22
И аз знам, че не трябва да се прави така, но понякога връщам пак във фризера.
Виж целия пост
# 23
Случва се да замразявам месо, но много рядко, ако не съм преценила и съм извадила повече от фризера.
Не мисля, че е чак толкова фатално.

и аз така правя
i az  newsm78
Виж целия пост
# 24
Месо - много често.
Зеленчуци и риба - не
Виж целия пост
# 25
А какво ще кажете за сланината?
Понеже имам парче в камерата, а хладилника ми е от старите, докато го размразя, тя се отпуска.  Thinking 
Нали е осолена, но все пак се чудя.

По темата - случвало ми се е да размразя леко, да отрежа парче и пак да замразя. Повече от 1 път не го правя. Чувала съм, че не бива, но ме боли сърцето да хвърлям месо   Confused
Виж целия пост
# 26
И аз знам,че не е хубаво да размразяваш и замразяваш после.Замразените зеленчуци са ми в пликове,като ми трябва малко вадя плика,изсипвам малко и веднага прибирам пак плика,говоря ти за царевица,грах,моркови,подправките като магданоз,копър.Месо купувам колкото ми трябва за готвене,не го замразявам,пълно е с магазини около нас,винаги мога да скоча и да купя Laughing
Виж целия пост
# 27
И аз предварително нарязвам на порции всичко и след това замразявам. Дори гъбите, копъра и магданоза са ми нарязани и после само отчупвам колкото ми трябва.
Виж целия пост
# 28
Случва се понякога, въпреки че знам, че не бива, но не мога да си позволя да хвърлям. Tired
Виж целия пост
# 29
Месото си разпределям на порции предварително и така го замразявам .
Така правя със зеленчуците и подправките и до сега не ми се е случвало да замразявам отново.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия