Козунаци 2021-ва

  • 53 074
  • 857
# 735
Този път ми се получи (малко повечко го препекох отгоре, заради предния ми провал 😂)



Има още два, но те втасват все още. И трите са по рецептата на Морена. Simple Smile
Ето ги и яйцата


Виж целия пост
# 736
И аз съм готова за празника.
По рецептата на Морена с локум

И по рецептата с лимонада на Ваня Джорджевич,  един с нутела и един с локум

След като за католическия Великден препекох козунака и стана сух, този път внимавах и ги извадих по-рано, но се измъчих с фурната ми.  Търсих и в няколко магазина, включително и в българския в града ни, брашно с повече белтъчини, максимумът, който намерих, беше с 11 гр, утре ще видим какво се е получило.
Виж целия пост
# 737
Пожелавам на всички Светъл Великден, да сте здрави и да ви се получават и козунаците и всичко, което ви е нужно!!

Виж целия пост
# 738
Колко градуса трябва да е във вътрешността, за да е изпечен козунакът?
Преди няколко години Джемма беше споделяла, но нещо не го намирам Sad
Виж целия пост
# 739
И аз съм готова. За поредна година по рецептата на Лабрекс с едно втасване, но този път втасваха два пъти. Ако хвана някое от децата да снима ще кача и снимки.
Виж целия пост
# 740
Аз спирам да правя козунаци, че от снощи насам погълнах калории като за сумист.

Хубав празник на всички. 💐
Виж целия пост
# 741


Приключих за днес
Виж целия пост
# 742
Колко градуса трябва да е във вътрешността, за да е изпечен козунакът?
Преди няколко години Джемма беше споделяла, но нещо не го намирам Sad
97 градуса.

И аз съм готова. Няколко, които не са на снимката, отидоха при майка и татко. + една торта яйце.






Подробни снимки в албума:
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=3567779986660385& … d=100002852556936


Светли празници на всички!
Виж целия пост
# 743
Благодаря много, Джемма! Simple Smile

Аз от вчера бая на два с квас и да не ги разваля на финала. Точно 36 часа ми отне от подхващане на стартера, до слагане във фурната. Голявото втасване беше през нощта и сутринта вече излизаше от купата, но беше много приятно като консистенция и много лесно се работеше при оформяне на фитилите.
Работих по тази рецепта Козунак с квас
Виж целия пост
# 744

Х2  и една доза за кифли
Виж целия пост
# 745
Един път са Джемма.
Виж целия пост
# 746
И аз приключих с козунакоправенето. Този път направих две дози- луда работа Satisfied Smiley



Направих две дози, защото исках да пробвам едно италианско брашно
Скрит текст:
втората доза с английско брашно, също се получи добре ,както винаги
При дегустирането италианското е с една идея по-меко, но и двата резултата са супер


Весели и светли празници на всички!
Виж целия пост
# 747
Момичета, имам въпрос, какви аромати освен ванилия слагате на козунаците? Моите на визия са добре, но някак си нямат този аромат който имат купешките.

Не мога да прикача изпечени. Дава ми, че файла е много голям.
Виж целия пост
# 748
Прекрасни козунаци показвате, момичета, браво! Simple Smile

Момичета, имам въпрос, какви аромати освен ванилия слагате на козунаците? Моите на визия са добре, но някак си нямат този аромат който имат купешките.
Аз пък точно ароматите не им харесвам на купешките.  Лимонова кора, ванилия и ром слагам аз.
Виж целия пост
# 749
Момичета, имам въпрос, какви аромати освен ванилия слагате на козунаците? Моите на визия са добре, но някак си нямат този аромат който имат купешките.

Настъргана порт. или лим. кора, или есенция от тях. Също така може да се добавят подправки по желание: канела, инд. орхче, махлеб, мастикс, кардамом. В плънката може да се добави какао, а стафидите да се напоят в алкохол.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия