Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Кристални чаши

  • 1 377
  • 7
Здравейте,
Намерих само доста стари мнения и искам да ппопитам актуално- къде в София могат да се намерят кристални чаши за вино на поносима цена. За сервиз от 6 бр става дума. Не държа на орнаменти, дори предпочитам максимално изчистен стил.
На Бохемия повечето съдове са от кристалин и изобщо не ми бият на хубаво, честно казано.
Благодаря!
Виж целия пост
# 1
В Метро и в Емаг съм виждала. И двете предлагат и Бохемия, но има и други марки.
Виж целия пост
# 2
Bohemia имат както серии от оловен кристал, така и серии от кристалит, което е безоловно стъкло с титаний.

Мисля, че все още имат фирмен магазин на ул. Шести септември №1, срещу градинката на Кристал.
Виж целия пост
# 3
Водещите марки кристални чаши, които ги има у нас, са Бохемия, Riedel, La Reine и Zawiercie Crystal и всички те имат както оловен кристал, така и кристалин. То по принцип в ЕС, ако кристалът не е с 24+%  оловен оксид,  а с други метални оксиди или с по-малко оловен, се води кристалин, кристално стъкло или безоловен кристал. В "Gourmet House" на "Шишман" има със сигурност кристални чаши Riedel (те са им представители), но и те са главно от кристалин. Впрочем, там сигурно има и от другите марки.
В Люлин 7 в "Силвър център" има магазин на Pochehli.com, те предлагат и Бохемия, и полския кристал, а може да имат и от италианския.
Виж целия пост
# 4
Благодаря за отговорите, ще обикиля споменатите от вас.
Имам кеистал от едно време и две чаши като се чукнат, звънтят по цяла минута, образно казано. А тези на Бохемия са ми като опала белите съдинки.
Виж целия пост
# 5
Едно време съм купувала от магазини Denix, но не знам има ли ги още. Но хубавият кристал не е евтин, т.е. не знам какво е поносима цена Simple Smile Магазинът на Бохемия трябва да имат истински кристал. Аз съм купувала за подарък и от магазин в РУМ-Младост, имаха чешки кристал, но сега с пандемия и т.н. не знам дали работят и зареждат.
Имаше един магазин в уличката встрани от НАТФИЗ, не помня Стефан Караджа ли беше. Срещу офиса на Дженерали, едно магазинче с много кристал и порцелан на витрината.
Виж целия пост
# 6
В Малкия ЦУМ на приземния етаж вляво има по-хубави сервизи, вкл. кристали. Последно като бях питала, работеха и с поръчки по каталог (за чинии се интересувах тогава). По-надолу по Пиротска, лъм колоните, отново вляво (идвайки от Халите) има също един магазин с немалко чаши, сервизи...
Виж целия пост
# 7
pochehli.com
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия