Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Колко високи са децата ви на 7г?

  • 3 961
  • 18
Здравейте отново,

Много ме мъчи факта, че дъщеря ми е прекалено висока. Страх ме е че това ще я комплексира много в бъдеще.
За последната година е пораснала точно 15см и на 7г и две седмици е 1,33м ( 29 кг).

Да, с баща и сме високи хора, но пак разликата между нея и съучиниците и е наистна огромна..

Та исках да питам колко са високи децата ви на тази възраст. Не гледам таблици.. просто дедето е извън всички мерки за височина практическт от както беше на 3м...

Благодаря!
Виж целия пост
# 1
А какво значение има колко са високи другите деца? Това ще промени ли ръста на вашето?
Не може да очаквате от високи родители да излезе ниско дете. Моето е на 6 години и е най-ниското в класа. Аз пък винаги съм била най-високата. Освен че ме редяха първа в строя, не помня да съм имала други проблеми. Бях винаги първа на бягане, защото имах най-голям разкрач.

Ако детето ви е здраво и щастливо, няма абсолютно никакво значение колко е високо.
И никога недейте да споделяте подобни притеснения с него. Само ще му набиете излишни напълно ненужни комплекси.
Виж целия пост
# 2
Обяснявай ѝ, че хората са различни и в това няма нищо лошо. Дай пример с манекенките, на тях никой не им се подиграва Simple Smile дори и не е толкова висока, най-добрата приятелка на дъщеря ми беше над 140 см в 1 клас Simple Smile

За дъщеря ми намерих записано, че е мерена на 7 г. и 7 м., била е 131 см. и 28 кг.
Ние с баща ѝ сме ниски. Аз 163, той 170 см. Тя стигна 170 още на около 14 г.
Сега е на 16 и половина, 171 см, не мисля, че ще расте повече.
Виж целия пост
# 3
Мъжът ми е 186 см., аз - 168, синът - най-дребният в класа. Миналата година (на 7 навършени) беше 122 см. и 19 кг., след локдауна беше качил с 2 кг.
В момента е на 8 години и е все така дребен спрямо съучениците - 22 кг. и 128 см.
Виж целия пост
# 4
Дъщеря ми става на 7г след една седмица и е 129см висока. Не го приемам като нещо лошо. В крайна сметка аз съм 170 см, а мъжа ми 198см. Едва ли децата ни ще са по 150см.
Ако наистина приемаш това със страх, да, ще й създадеш комплекс.
Никога не съм била комплексирана от ръста си, все пак с висок ток ставам почти 180 см.
Светът не е само за ниски или слаби или руси. Това, на което аз уча дъщеря си е, че хората са различни и в това няма нищо лошо или пък срамно.
Виж целия пост
# 5
Да ви имам тревогите, явно добре я поливате Simple Smile Аз спрях да раста в 5ти клас(документирано от здравния ми картон като ученичка). До тогава всички се чудеха на кого съм се метнала, защото и майка ми и баща ми са със среден ръст. До 5ти клас стърчах с една глава над другите и все бях най отпред по физическо, че ни строяваха по височина. Гимназия завърших на опашката Simple Smile Така че е напълно възможно след период на бурен растеж да спре да расте и съучениците ѝ да я настигнат. Дъщеря ми също се извисяваше над съучениците си(взела е гените на баща си за щастие). Според мен е по-голяма вероятността да се комплексира, ако е доста по-ниска от връстниците си. Все пак е момиче и всички популярни модели са доста височки.
Виж целия пост
# 6
Момче, което след десетина дни става на 7г - 116-117см и около 21-22кг.
Каката на 7г тръгна в първи клас 116-117см и 16кг, сега е на 10г и половина и е 135см и 22кг, но тя е с фражилна костна структура.
Децата обикновено са с ръста на родителите си или някъде около него. Нищо не пречи при такъв бурен растеж да направите консултация с ендокринолог за Ваше спокойствие. Иначе да, случва се и това. Щерката между 3,4г и 4г възраст за 10 месеца порасна с 12см, след което наддава на ръст с 4-6см/ година.
Виж целия пост
# 7
Синът ми винаги е бил слаб и висок, не помня мерки, но изглеждаше като изваден от концлагер. При 135 ръст е бил малко над 20 кг. Мисля, че това бе в края на детската градина.
Сега е на почти 20 години -190 см и около 72-73 кг. Сигурна бях, че ще е по-висок, но в 8-9 клас рязко спря растежът.
Виж целия пост
# 8
Ако и двамата сте високи, нормално е и детето да е високо. Ако има и други "тревоги" - направете консултация с ендокринолог. Моята щерка на 7 и половина беше 142 см, сега е на 10 год и е 160 см и винаги е била чувствително по-висока от връстниците си. И сега стърчи с по една глава над повечето деца в класа. И аз, и съпругът ми не сме високи - 160 и 178см съответно.Но при нея имаше хормонални проблеми, които открихме, когато беше на 3. Заради бързия растеж пострадаха очите и е със сколиоза. Така че е добре да сте нащрек. Ако детето ми е здраво, не бих се тревожила за ръста, напротив - аз винаги съм искала едни 10см +:sunglasses:
Виж целия пост
# 9
Колко са високи другите деца,няма никаква всъзка с вашето дете.
Добър е съвета де се посети ендокринолог,за Ваше успокоение.
Аз съм 170см и съм с този ръст от 8 клас.Тогава бях най-висока от съучениците ми.Чувсвах се малко неудобно и тогава свако ми /красив едър мъж/ми каза"...Няма нищо по-красиво от висока жена,който не е пораснал достатъчно,той да му мисли!"
Явно го е казал за да ме успокои,но го запомних за цял живот и никога не съм имала комплекси.За протокола,съпруга ми  е185,а сина ни остана по-нисък на ръст.
Виж целия пост
# 10
Дъщеря ми още от детската градина е или най-висока в групата или най-висока сред момичетата поне. След два месеца прави 9 години, а вече гони 150 см. Купувам дрехи s от дамската номерация. Хич не й дреме. Нито на мен. Обясних й веднъж, че е висока като баща си (почти 190 см) и казах, че е чудесно да е висока. Хлапето си ходи със самочувствието и грам не се занимава с мисли за глупости.
Виж целия пост
# 11
Посоченият ръст не е извън нормата, няма нужда от консултация с еднокринолог.
Виж целия пост
# 12
Благодаря ви за отговорите!

Аз съм 1,75м и мм е 2м.
Надявам се момичетата ни да не стигнат 1,80м ,но е твърде вероятно...
Чудя се до кога голямото ще върви с 15см на година.. просто  ми се струва ужасно много.

А за протокола аз на 13г бях толкова висока колкото съм сега. ( Мм на 14г е бил 1,75м)
Виж целия пост
# 13
Аз бях високата преди в класа. Може би с някои деца имах по глава и половина разлика в малките класове. Чак в 5 клас почнаха да ме стигат. Имаше комплекси и обиди определено. Обясняваха ми, че сме различни, бързо раста и се развивам. Във всяко едно отношение се развивах бързо, вкл. и в ученето бях много по-напред, което се акцентираше. Определено след 3 клас доколкото имам спомен, не обръщах внимание на това вече. На тази възраст децата се перчат в повече. Имаха малко повече страх от мен доста деца Simple Smile . Няма страшно. Сега съм 177 и ми е много добре.
Виж целия пост
# 14
На 7 синът ни беше 131 и 32 кг.Сега още няма 13 и е около 160 и 50 кг.Голям върви,пък аз съм дребна-има няма 163,ММ е 175...Имаме доста високи роднини та на някой от тях ще е малкия(има много дълги крака,тях ги е взел от свекървата).
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия