Рецепти за православни пости

  • 66 596
  • 904
# 870
В лидъл ядковите млека - на промоция. Взех си кокосово мляко с ориз  за 2,60. На 30% имаше лешниково мляко, но беше от подсладените, та не взех. Соево нямаше на добра цена.
Боклуци са!

Хм, не споря. Дайте препоръки за някакви по-читавки?
Виж целия пост
# 871
Аз си взимам алпро, скъпи са , но ми харесват повече. Иначе може да се приготвят и домашни млека от ориз, овес, кокос.Те и натуралните сокове повечето на пазара са изкуствени. Пресни фрешове е най-добре.
Виж целия пост
# 872
В лидъл ядковите млека - на промоция. Взех си кокосово мляко с ориз  за 2,60. На 30% имаше лешниково мляко, но беше от подсладените, та не взех. Соево нямаше на добра цена.
Боклуци са!

Хм, не споря. Дайте препоръки за някакви по-читавки?
Откакто открих на Верея бадемовото не мога да го заменя с нищо друго.

А някои казват, че фрешове изобщо не било хубаво, а само плодове , че иначе кръвната захар скачала много.
Виж целия пост
# 873
Днес риба и олио може,нали?
Честит празник!
Виж целия пост
# 874
Може.
Честит празник!
Виж целия пост
# 875
В лидъл ядковите млека - на промоция. Взех си кокосово мляко с ориз  за 2,60. На 30% имаше лешниково мляко, но беше от подсладените, та не взех. Соево нямаше на добра цена.
Боклуци са!

Хм, не споря. Дайте препоръки за някакви по-читавки?


The Bridge - малко по-изчистен състав
Има ги в Метро и био магазини.
Най-добре домашно приготвено, но с малка трайност
Виж целия пост
# 876
Приготвям си ядкови млека у дома, обичам по-концентриран вкус и купените някак са ми "измити". Овесеното най-бързо го приготвям. Оризово правя само, ако ще готвя веган шкембе чорба или конджи.  Приготвям около литър наведнъж и приготвям разни неща с него- пудинг, грис, или ги слагам в  супа. Краткия срок не ме притеснява, ако не го използвам в рамките на 2-3 дни го заквасвам.

Бадемово кисело мляко с червен портокал



Бързи крекери от лаваш и заатар



Копривени кюфтета - веган и без брашно

Виж целия пост
# 877
Има толкова вкусни рецепти и красиви снимки в блога,направо останах възхитена.А днес ще съм на булгур с всякакви зеленчуци,смути и кивита.
Купих си от Лидъл веган соево кисело мляко,в съставките не пише да е добавяна мазнина,надявам се да е така/предпочитам да си набавям мазнините от авокадо,ядки,маслини,а и кой знае какви гадости крият тези продукти/, но към пълнени чушки с ориз е вкусна добавка.
Виж целия пост
# 878
Calabria, благодаря за хубавите думи!

Днес лападена яхния с елда-обяд
Вечерята- гуакамоле и  фалафели.
Виж целия пост
# 879
Тези копривени кюфтенца... изглеждат страхотно!
Аз исках да попитам за таханите - те към кои спадат - произведените (преаработените) мазнини или към ядките или изобщо продуктите, които съдържат мазнини?
И една идея от вчера, но нямам снимка. Салата от червено цвекло  с орехи и семки (слънчогледови или други), зелени маслини, много копър, магданоз, но мисля другия път да пасирам всякакви зелении като дресинг, така липсата на зехтин мисля няма да е толкова осезаема.
А за десерт си направихме бонбони от блендирани овесени ядки, орехи, бадеми, брашно от шипка и арония и за спойка - малко лешников тахан (ето откъде идва и въпросът ми Simple Smile ) и сладко от сини сливи без захар. Стана изключително вкусно, чак тийновете го ядоха, да не повярваш Simple Smile
Виж целия пост
# 880
Бухта, няма проблем вече да се ядат всякакви видове растителни мазнини. Ограничението беше само за първата седмица. После чак последната седмица на поста има такова ограничение.
Виж целия пост
# 881
Бухта, няма проблем вече да се ядат всякакви видове растителни мазнини. Ограничението беше само за първата седмица. После чак последната седмица на поста има такова ограничение.
Добре,че отговори,че тъкмо се притесних,че тази седмица си ям с добавени мазнини и като прочетох бухта Joy
Тази седмица,картофена супичка,ориз с кисело зеле,всякакви салати,ядки,а за десерт си купих соево кисело мляко с плодове,сушени сливи,халва.
Виж целия пост
# 882

Зеленчуковата супа „Хаджийски турлугювеч“. В нея има: зеле, моркови, гъби, картофи, целина, жито, белена жълта (узряла) грах, кромид лук (стар и зелен) и домати.
Виж целия пост
# 883
Ехооооо, къде изчезнахте бе хора?
Виж целия пост
# 884
Остана ми овесена пулпа от приготвянето на мляко, имам и едни банани почнали сериозно да омекват. Чудя се какви бисквитки да направя (намират се и стафиди у дома, а децата обичат да има шоколадов вкус)? И дали да добавям аквафаба като няма да слагам яйце. Предпочитам да не слагам, голяма работа ако са трошливи. Все някакви купчинки могат да се оформят там върху хартия за печене.
Или пък да слагам кокос и фурми и да ги правя на сурови бонбони ама тогава само аз ще си ги ям Rolling Eyes
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия