Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Балсамов оцет

  • 8 998
  • 27
# 15
А някой да знае как се прави и от какво,кое го различава от другия? newsm78
Виж целия пост
# 16
Май се прави от оцет и билки и отлежава продължително време. Да добавя, че и аз много го харесвам.
Виж целия пост
# 17
Това намерих в tialoto.bg:

"Балсамовият оцет е най-скъпоценният дар на богатата антична средиземноморска кухня. Произвежда се от гроздова меласа, която отлежава между 15 и 20 години в бъчви от различно дърво- кестен, дъб, череша и черница. Всяка година течността се прелива от по-голяма в по-малка бъчва, като цялата процедура придава на оцета наситен природен аромат."

Доколкото знам към гроздовата меласа се добавя и малко ферментирал балсамов оцет, за да започне процеса на ферментация по-бързо.  Peace
Виж целия пост
# 18
супер е!
откакто го опитахме преди година само такъв купуваме вече!
на мен ми върви на всички салати
Виж целия пост
# 19
Ако някой се притеснява от тъмния цвят на балсамовия оцет, има и светъл. Аз си купувам на Natura Verde и много ми харесва .
Виж целия пост
# 20
Използвам го както обикновенният /винен, ябълков/ и го предпочитам
Виж целия пост
# 21
Аз по принцип никога не съм обичала оцет, но откакто открих балсамовия, ммм... това е друга класа. Сега даже в къщи ме гледат с почуда как обилно си поливам салатките.
Има наистина и бял, според мен дори е по-хубав - по ароматен и по-мек, но може и от прибавените билки да зависи.
Виж целия пост
# 22
тъмния балсамов оцеет използвам за марината на червени меса - стават много вкусни, а светлия в салатката
Виж целия пост
# 23
Оффф, нещо ми е странен в салата, ще го пробвам за марината, пък дано ми хареса повече.
Мерси на всички  bouquet
Виж целия пост
# 24
От скоро го ползвам за салатки и много ни харесва  Grinning.
Виж целия пост
# 25
Опитайте заливка за салата направена от:

6 с.л. зехтин
3 с.л. балсамов оцет (тъмен)
1 ч.л. горчица
1 ч.л. кафява захар (ще стане и с бяла кристална, макар и не толкова добре)
1-2 счукани скилидки чесън

Разбърква се много добре и се оставя да престои в хладилника поне половин час. Заливате салата, леко разбърквате и веднага сервирате.
Виж целия пост
# 26
Оффф, нещо ми е странен в салата, ще го пробвам за марината, пък дано ми хареса повече.
Мерси на всички  bouquet

и по-скромно с оцета за марината  chef
Виж целия пост
# 27
Много е хубав, аз слагам на салата Айсберг,може да добавиш царевица и всичко което обичате към салатата и най вече Моцарела Peace
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия