Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Страх от раждане

  • 4 564
  • 35
Здравейте, бременна съм в 6-ти месец, но напоследък много ме е страх от раждането. Моля раждалите НОРМАЛНО да споделят, как протече тяхното, много ли болеше, колко часа продължи, а също и колко струва.
Виж целия пост
# 1
Раждане с раждане не си прилича.
Някои раждат за минути,други се мъчат с часове.
Едни имат висок праг на болка,други ги боли и от най-малкото.
А за цените попитайте в болницата,която сте избрали.В държавните болници обикновено е безплатно.В частните цените са различни.
Виж целия пост
# 2
 И да се страхуваш,и да не се страхуваш,ще мине. Избери си болница, родилен дом и пр., където ще се чувстваш спокойна и сигурна. По НЗОК раждането е безплатно - това в държавните и общински болници. Плащат се екстри като избор на екип, самостоятелна стая и т.н. В частна болница - имат си ценоразпис. Не избирай по битови условия, а по това къде ще ти е спокойно и ще има добри грижи за бебе и майка.

Ми как протече - аз съм със спешно секцио след неуспешен опит за нормално. Няма да го разказвам, не е задължително да ти се случи това, което се е случило на друга родилка. Болката се понася, не е като да идеш на козметик (примерно), но се преживява. А и може да обсъдиш предварително слагане на упойка. Въобще не се притеснявай от нищо друго, прави каквото ти казват лекаря и акушерките, ще помогне много. Наслушала съм се на оплаквания "Ау, лошо отношение, изкуствено пукане на мехура, ама системи, ама защо така, а не иначе..." - нищо страшно няма.
Виж целия пост
# 3
Най-добре не го мисли. Страх ме беше, но най-важното за мен бе детето да е добре. Колкото до болката честно да си кажа сега имам толкова болезнен цикъл всеки месец, че раждането беше обождане с игла 😂  слушаш акушерката и лекаря и това е . Смятай, че в момента, в който си видиш детенцето и всичко остава на заден план. Моето раждане според мен беше средна работа - и вакуум имаше, и шевове, но пък на десетия ден вече си бях навън с количката. Отново бих родила естествено , без упойка
Виж целия пост
# 4
Раждането във всяка една държавна болница е напълно безплатно ако си здравноосигурена. Би имало някакво заплащане ако искаш точно определен лекар да те изражда, таксите на всяка болница за тази услуга са различни, трябва да се провери в конкретната, където ще раждаш.
Самото раждане, излизането на бебето, не е болезнено. Болят контракциите, бих ги определила като силни менструални болки. Важно е да си спокойна и да не очакваш предварително ужасии. Довери се на лекаря и акушерката, следвай техните инструкции. Едва ли има жена, която да не се страхува от раждането, но в никакъв случай няма да ти е от полза да си паникьосана. Прочети малко информация за техники за дишане, има сега доста видео семинари, където лекари и акушерки обясняват етапите. Колкото си по-спокойна и си слушаш тялото, толкова по-бързо ще приключи. Просто си повтаряй, че всичко ще е наред.
Виж целия пост
# 5
Мога да кажа за моето раждане.
Продължи около 15 часа, от изтичането на водите до излизянето на бебето. Общо взето ужасно ме боля, преди да ми сложат епидурална упойка. Преди това ми сложиха система окситоцин, което са ми казвали че допринася за болката. Като цяло мислех че ще умра 😄, но си заслужаваше разбира се.Раждах в държавна болница и платих само упойката.
Виж целия пост
# 6
Всяка жена малко или много се бои от раждане - от усложнения, от болки, от какво ли не. На мен ми бяха казали, че да не го мисля раждането, понеже то ще започне и завърши независимо от мен - то си става самичко, защото е естествен процес. Ако си научила техники на дишане, прилагай ги. Ако не си - научи, доброто дишане помага във всички случаи на живота.
Това са само няколко часа. Не си вгорчавай бременността, когато си най-най-близка с твоето бебе. Когато родиш, вече ще имаш много повече грижи, защото то ще е отделно същество. Сега сте заедно, бъди ведра, гледай филисофски, то усеща твоите чувства. Всеки човек, днес, в миналото и бъдещето, е роден и ще бъде роден от жена, милиарди и милиарди пъти. Това е най-нормалното и естествено чудо, в което ти участваш.
Виж целия пост
# 7
Авторке,
вече има клипове с раждания, ако не знаеш какво те очаква, можеш да разгледаш в youtube, защото наистина ти може би имаш страх от неизвестността. Иди на курсове за родилки да научиш полезни неща. Там можеш да зададеш въпроси, ако нещо не е ясно.
Болката въобще не е задължително да я усетиш, при сегашните методи за анестезия. Спокойно, лекарите виждат на апарата, с който следят бебето и твоята болка (като число), те сами ще ти сложат обезболяващи. Не си ли ходила на зъболекар с упойка, хем усещаш, ама не усещаш даже да ти извадят зъба.
Раждането не е някакъв кошмар, но има един период на изчакване да ти се разширят родовите пътища, което става постепенно. След това започва самото раждане - демек изтласкването на бебето, и лекарите го чакат, за да се погрижат за него- тоалет, тестове му правят. 
И накрая ти дават да го гушнеш. Ти оставаш, за да излезе и плацентата и да те прегледат дали всичко ти е наред. Но тук вече си толкова щастлива, че не ти пука!

Не мисли само за себе си, на бебчето ти, ако знаеш какво му е...


===============
Две близначета си говорят в утробата на майка си:

- Вярваш ли в живота след раждането? 

- Разбира се, че има живот след раждането. Може би ние сме тук, за да се подготвим за онова, което ни очаква след раждането.

- Забрави! След раждането няма нищо! Оттам никой не се е върнал! Можеш ли да си представиш що за живот ще е това?

- Не съм много сигурен, но усещам, че там има светлини навсякъде... Може би ще можем да ходим със собствените си крака и да се храним с устата си.

- Това е абсолютна глупост! Ходенето е невъзможно, а и как можем да ядем с тази смешна уста? Виждаш ли пъпната връв? Помисли за секунда, животът навън е невъзможен, защото е прекалено къса.

- Да, но аз си мисля, че има нещо различно, нещо, което се случва по друг начин от това, което ние наричаме живот.

- Ти си луд. Раждането е краят на живота. И това е всичко.

- Не знам точно какво ще се случи, но вярвам, че мама ще ни помогне.

- Майката? Вярваш в Майката?

- Да!

- Не ставай смешен! Виждал ли си Майката някъде? Изобщо има ли някой, който да е виждал Майката?

- Не, но тя е навсякъде. Ние живеем в нея. И именно благодарение на нея ние съществуваме.

- Престани с тези глупости. Ще повярвам в Майка си само когато я видя!

- Не можеш да я видиш, но ако се успокоиш и замълчиш, можеш да чуеш песента ѝ, да усетиш нейната любов, грижа и закрила!
Виж целия пост
# 8
Може да пробвате медитация. Прегледайте Hypnobirthing из интернет. Аз лично изпитвам страх от това да не се наложи секцио (първото ми раждане беше много травмиращо секцио). Към естественото раждане съм настроена много позитивно и го чакам с желание и ентусиазъм. Но се опитвам да съм с позитивна нагласа за каквото и да се наложи (щото ми е ясно, че шансът за секцио е огромен). Та от време на време се опитвам да се отпусна с йога, медитация и позитивни мисли. Има някои приятни клипчета в YouTube. Вярвайте, че тялото Ви (и бебето Ви) знаят какво да правят и че каквато и да е болката или по-добре, усещанията, те ще доведат в ръцете Ви дълго чаканото Ви детенце.
Виж целия пост
# 9
Най- важното е да си избереш лекар и да му имаш пълно доверие. Другото природата го е измислила. Ако не те е страх да ходиш по голяма нужда, няма защо да те е страх и от раждането Blush
Виж целия пост
# 10
На мен също ми предстой 4-то нормално раждане.,пак си ме е страх,а знам че не трябва.😁 Щом аз при първото раждане,очаквах много силни болки,и до последно си бях вкъщи,значи не е толкова болезнено.Стигнах в болницата за напъните единствено.Grinning След 5 часа ни изписаха Simple Smile На мен по гадни са ми напъните ,отколкото контракциите .
Виж целия пост
# 11
Как така изписване след 5 часа?
Виж целия пост
# 12
Как така изписване след 5 часа?
Родих в 3сутринта,в 8 ни изписаха Simple Smile по мое желание
Виж целия пост
# 13
Това не е в България ли? Знам, че в Англия така ги изписват.
Виж целия пост
# 14
Здравей , първия път всички казваха не гледай такива клипчета , не слушай другите , няма страшно .... Е страха беше по скоро от неизвестното и от разказите на всички как много боли , сега пък ако имам второ пак ще ме е страх , но вече защото знам какво ме чака ...
Аз родих нормално , но все съм си мислела , че тези със секцио по не ги боли ...
Има време , не го мисли от сега Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия