Проблема "пълнозърнест хляб"!!!

  • 17 567
  • 20
# 15
от скоро съм фен на ръжения хляб на "Тонус' Peace
Виж целия пост
# 16
Преди 2-3 дена пазарувах в Нилана и там имат нов артикул - ръжен хляб, пълнозърнест и още някакъв, но го забравих. Продават се на грамаж (200 гр. си купих ръжен за около 40 ст.) Режат ти колкото искаш. Мисля, че отговаряше на по-горните изисквания - беше твърд, миришеше приятно, но на вкус много леко ми киселееше - въпрос на вкус. Мисля да пробвам и от другите и ще реша от кой да ям.
Виж целия пост
# 17
Аз започнах да си меся. От хляба, който е в магазините, ме боли стомах. Разгледах темата за машини за хляб и рецепти, и си направих една комбинирана рецепта. Хляба става много хубав и вкусен, при правилно съхранение издържа до 4-5 дена.
Купувам си пълнозърнесто брашно на Благополучие и смесвам една ч. ч. с 2 ч. ч. бяло или типово брашно. По една с. л. сол и захар, 250 мл. топло пр. мляко, за повече вкус, и за разкош понякога едно яйце.
Брашното пресявам, смесвам със суха мая и солта. В млякото разтварям захарта. Правя кладенче, сипвам млякото (и яйцето, ако съм решила) и меся. После втасва около 40 мин. и слагам в студена фурна. Включвам на 160 и тестото си довтасва докато загрее. Цялата операция ми отнема около час и половина-два, но си заслужава. Не ме боли стомах, и се засищам от по-малко хляб.
Ако имаш интерес мога да ти покажа и снимка.
Виж целия пост
# 18
Скоро чух от човек, който е бил в бранша, че мелница за ръжено брашно има само една в BG  newsm78 #Crazy Не искам да цитирам, т.к. съм зле с имената, но ако някой държи, мога да го питам по телефона ...
Имам интерес ,така че ще чакам . Hug
И той не се сеща (имало е и репортаж), но мисля, че беше Балван  newsm78, между Велико Търново и Севлиево
Виж целия пост
# 19
 И аз го гледах този репортаж. Казаха, че количеството продаван ръжен хляб е в пъти повече от производството на ръжено брашно у нас. А внос нямало. Така, че да си направим изводите какво слагат вътре в хляба.
Виж целия пост
# 20
И все някой трябва да прави ръжен хляб в България!
Трябва само да можем да го разпознаваме.
Аз лично съм виждала на много места ръжен хляб със съмнителен произход и не типичните показатели на ръжта.
А относно производителите на ръжено брашно проучих че в България са 2 основните производители - Техра и Балван.
А за мелниците които могат да правят ръжено брашно - всяка мелница може да прави ръжено брашно. Технологията е една и съща.

Лично аз съм доволна от ръжения хляб който купувам Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия