Машина за хляб - 68 тема

  • 24 999
  • 477
МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 68-ма ТЕМА








В него ще намерите, съвети на майсторите, съвети за козунаците, упътване и инструкции за работа с машините, и други.





РЕЦЕПТИ И СЪВЕТИ:







Каква машина за хляб да изберем - ТЕМА за дискусии





ЧЕТЕТЕ БЛОГОВЕТЕ И ЛИНКОВЕТЕ КЪМ ТОЗИ ПОСТ ПРЕДИ ДА ЗАДАДЕТЕ ВЪПРОС...
АКО НЕ СЕ ОРИЕНТИРАТЕ - ПИТАЙТЕ.
Peace

машина с неръждаемо казанче: https://www.sana-store.com/sana-smart-bread-maker-standard


ДОБРЕ ДОШЛИ В НОВАТА ТЕМА!
Виж целия пост
# 1
Благодаря за новата тема Simple Smile, то при нас кекс сме пробвали един или два пъти, вече не помня точно, че дбро брашно така и не сме намирали досега
Виж целия пост
# 2
Благодаря за темата!

Има разлика дали ще си направя сместа и ще я изсипя или само ще изсипвам и тя ще си действа - пестя 10-15 минути.
Виж целия пост
# 3
Има разлика дали ще си направя сместа и ще я изсипя или само ще изсипвам и тя ще си действа - пестя 10-15 минути.
Ами като пуснеш програмата тя ще започне с бъркането на продуктите. Предполагам нямаш програма само печене на кекс, има само печене но то е за хляб и вероятно е неподходящо за кекс.
Виж целия пост
# 4
Хлебопекарна Tefal PF611838
Някой има ли представа съда в който се пече дали е от стомана или алуминий?

Като цяло търся качествена хлебопекарна, но да не е с алуминиев съд. Предложения, опит?

Мислех да поръчам Panasonic SD-YR2540, но не ми хареса точно, че съда е алуминиев.
Виж целия пост
# 5
Хлебопекарна Tefal PF611838
Някой има ли представа съда в който се пече дали е от стомана или алуминий?
Имам същата, но бяла.
Не знам външната част на казанчето от какъв материал е, но вътрешността е тефлон.
Дълги години бягах по тази причина от хлебопекарната като уред, точно заради тефлоновото покритие на казанчетата на всички хлебопекарни.
Бях открила преди време едни чешки (мисля), които са със стоманено казанче. Ако не се лъжа, на първа страница има линк за хлебопекарни със стоманени казанчета.
Иначе съм доволна от модела. С хляб и тесто за пица се справя страхотно.
Виж целия пост
# 6
Предпочитам тефлоново покритие, но да не е върху алуминий, а стомана.

Тази на Сана гледах клипчета и изглежда голямо усилие за отлепяне и почистване.
Виж целия пост
# 7
Хлебопекарна Tefal PF611838
Някой има ли представа съда в който се пече дали е от стомана или алуминий?

Като цяло търся качествена хлебопекарна, но да не е с алуминиев съд. Предложения, опит?

Мислех да поръчам Panasonic SD-YR2540, но не ми хареса точно, че съда е алуминиев.
като цяло алуминиевите казанчета са покрити с тефлон от вътрешната страна.
неръждаемите са без тефлон.
Виж целия пост
# 8
Предпочитам тефлоново покритие, но да не е върху алуминий, а стомана.

Тази на Сана гледах клипчета и изглежда голямо усилие за отлепяне и почистване.
Една приятелка си взе такава и не е много доволна.
Виж целия пост
# 9
Диана, тази стоманената на Сана или тази на Тефал?
Виж целия пост
# 10
.
Виж целия пост
# 11
За Сана не ми харесва липсата на противозалепващо покритие, иначе изгледах няколко видеа.

Сега мисля да отида и да купя модела на Тефал по-горе, освен ако ме разубедите докато отида до там 😁

Редакция:

В крайна сметка взех Tefal Bread of the World, която предварително бях харесал.
Виж целия пост
# 12
Благодаря за новата тема.
Опитвала съм да правя кекс в машина, но не ми стана и не съм повторила след това (но аз и не съм голям любител на кекс).
Виж целия пост
# 13
И аз не  обичам много кексове, но правих от чисто любопитство. Първият път ми се получи по точна рецепта от нета/книжка. Вторият път не и зарязах опитите, защото и аз не обичам кексове.
Виж целия пост
# 14
Здравейте.Има следната хлебопекарна -Gorenje BM900WII https://www.pazaruvaj.com/hlebopekarni-c4110/gorenje/bm-900-wii- … 95368-p268121231/

Не бях я използвала близо година.Тази седмица я пусках 2 пъти -за хляб 700гр. и хляб 900гр.,като и двата пъти става много ронлив. Едната рецептата/тази за 900грама/,е със 150мл вода,150лв.мляко,100мл. олио,500грама брашно,1 с.л.захар,1 с.л. сол и 2 ч.л. мая. Продуктите сложих в този ред:първо млякото,водата и олиото;след това брашното,след което захарта,солта и маята. В бързината съм сложила захарта и солта над брашното.Възможно ли е,от това да е станал ронлив хляба?Благодаря.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия