2 п. кори ("Фамилия" или "Белла")
1 п. масло
малко (няколко лъжички) олио
1 ч.ч. орехи
1 п. ванилия или настъргана лимонена кора
1 п. захар
1 л. вода
Тавичката (предпочитам правоъгълна) се намазва с олио и се нарежда едното пакетче кори, срязани на 2 (да станат правоъгълници с формата на тавата) и на всеки 2 кори (4 парчета) се слагат по няколко лъжици масло (предварително разтопено) или олио (редуват се). Отгоре се поръсват нарязаните на ситно (не бива да са смлени) орехи и малко олио. Нарежда се второто пакетче кори и се нарязва на ромбоиди. Между разрезите се налива останалото масло и се оставя да изстине напълно. Прави се сироп от захарта и водата и още, докато е горещ (в готовия сироп се слага ванилията или лимонените кори), се залива с половината. След 3-4 часа останалата половина пак се кипва и се залива. Отгоре може да се наръси смлян шам-фастък или смлени орехи.
Става много бърза и е страхотна на вкус.
Дори днес правих такава и нямам търпение да я опитаме.