Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Спечелете албум с най-обичаните детски песнички!

  • 4 805
  • 140
Музиката е прекрасен начин за забавления и приказни моменти, но освен това тя стимулира двигателното и емоционално развитие на децата ни. YouTube каналът с детска музика ItsyBitsy Bg е предпочитана онлайн дестинация за стотици хиляди деца и родители, създадена с цел да забавлява и помага.
Знаете ли, че.... „5 маймунки“ е 8-то най-гледано българско YouTube видео?
Видеата на ItsyBitsy Bg са събрали повече от 77 милиона гледания, а най-успешното от тях, визуализиращо песничката „5 маймунки“ – вече надхвърля 37 милиона.


Насладата от музикалното преживяване за децата сега се пренася и на диск с компилация от любимите детски песнички – „5 маймунки“. Албумът съдържа 14 от най-обичаните чуждестранни детски мелодии, адаптирани на български език, както и техни караоке версии.Паралелно с издаването на албума, екипът на ItsyBitsy, зад който стоят рок барабанистът Ненчо Стефанов, съпругата му и графичен дизайнер Гергана Цонева и музикалният продуцент Светослав Димитров, работи и върху първия по рода си проект за превеждане на цялото съдържание във видео канала на жестомимичния език, за да направи музикално-образователната наслада достъпна за всички деца със слухови проблеми.

Изпяването на песничките в компилацията е поверено на известния актьор и певец Ненчо Балабанов, както и на малката дъщеря на създателите на ItsyBitsy – Сияна. Тя е и един от основните двигатели на идеята за създаване на детско съдържание.

Включете се в нашата дискусия и спечелете албума „5 маймунки“!
🎵 Смятате ли, че детските песнички играят важна роля в развитието на децата? Споделете какво са научили децата ви чрез музика и пеене?  

На 9 април ще изтеглим 9 късметлии, които ще спечелят албума „5 маймунки“.

BG-Mamma – официален медиен партньор на колекцията от детски песнички
Албумът „5 маймунки“ е наличен в MusicMall.bg


Моля, запознайте се с общите условия на играта ТУК.
# 1
Важно е за развитието на речта. Детето ми е още малко (на 1г 9 м), но за момента виждам, че от песните научава нови думи и мелодии.
Виж целия пост
# 2
Важни са да, научават нови думи. Това спомага за използване на по- сложни изречения.
Виж целия пост
# 3
И с двете деца слушаме и пеем доста песнички. Според мен благодарение точно на такива песнички малкият се почувства добре в яслата още от първите дни.
Виж целия пост
# 4
Огромна роля играе даже.Развива речта , мисълта , паметта и най - важното децата се забавляват.Моето обожава да слуша песни и по цял ден си пее и тананика.Много обича и опера.
Виж целия пост
# 5
Учат думички(дъщеря ми много бързо научава текстовете на песничките), помагат за развиването на паметта(като запомнят текстовете,кое след кое следва и последователността на думите). А точно в момента песничката с маймунките и е любима и от нея се научи,че не трябва да се скача по леглото Simple Smile
Виж целия пост
# 6
Да, научават от песните много неща. Също така развива паметта и говора на децата, както и танцувалните умения.
Виж целия пост
# 7
Важни са да, научават нови думи.
Виж целия пост
# 8
Синът ми скоро ще стане на 3. Песничките са му изключително интересни, прави впечатление че бързо запомня текстовете което е добре за паметта, също упражнява правилния изговор на думите.
Виж целия пост
# 9
Важни са да за паметта и научаването на нови думи.
Виж целия пост
# 10
Песничките са важни за развитието на децата. Чрез тях по-лесно се учат на думички, полезни са за развитието на паметта, правилното пеене, доколкото е възможно и т.н..
Виж целия пост
# 11
Аз уча ПНУП и това, което научаваме, че детските песнички в ДГ играят огромна роля за развитието на речта , мисълта , паметта. Децата се научават да пеят правилно. Песничките ги учат също така на такт, ритъм, динамика, темпо, разпознаване на музикалните инструменти и т.н.  Помагат за двигателната активност и най - важното децата се забавляват.
Виж целия пост
# 12
Разбира се, че детските песнички са много подходящи за малките деца. Учат ги на такт, ритъм, тренират пемет,  а а ако са и поучителни- още по- добре. Дъщеря ми по цял ден слушаше и пееше с Бонбоните.
Виж целия пост
# 13
Пеех на децата като бяха малки, но цялото семейство сме музикални инвалиди, за съжаление. Иначе музиката учи на ритмичност и е забавна. 😀
Виж целия пост
# 14
Разбира се, детските песнички имат огромно влияние за развитието на децата - дъщерите ми проговориха с тях Simple Smile
Учат се на ритъм, мелодии, както и научават много думички
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия