Къпането на Вашето бебе е една от най-важните стъпки в ежедневната рутина за грижа и хигиена. Вечерната вана за вас и бебето е специално време за свързване и общуване, което увеличава удоволствието на Вашето мъниче.1. Една баня на ден при точната температура
Банята не трябва да бъде нито прекалено гореща, което ще изсуши кожата, нито пък да е твърде студена, което може да е неприятно за бебето. Къпете бебето си в продължение на 5 до 10 минути при температура от 37 градуса и внимавайте да не напълните ваната с прекалено много вода.

2. Нежна, адаптирана почистваща грижа
Традиционният сапун има високо рН и силни почистващи агенти, които могат да премахнат защитния филм на кожата. Започнете с добавяне на няколко капки почистващо олио във ваната, за да защитите кожата на бебето. Важно е да използвате хигиенен продукт без сапун, който нежно почиства кожата, запазвайки естествената бариера, и значително намалява усещането за дискомфорт и опъване. Повечето от тези нежни почистващи препарати са подходящи за измиване и на косата на бебето.

3. Използвайте върха на пръстите си
Кърпичките могат да раздразнят кожата и да пренасят микроби. За по-нежно почистване работете с почистваща грижа до образуване на пяна върху кожата, като използвате върха на пръстите си, за да намалите триенето, преди да измиете добре.

4. Нежно подсушаване
За да подсушите бебето си, внимателно потупвайте кожата с топла чиста кърпа. Обърнете специално внимание на кожните гънки, за да избегнете оставянето на влажни участъци, които могат да причинят дразнене и да отслабят епидермиса.