Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Тромбофилия-гететично изследване

  • 335
  • 8
Здравейте! Преди доста време ,при опити за забременяване си правих генетично изследване и съм хомозиготен носител на 4G/4G и имам повишен риск от тромбофилия.През бременността бях на фраксипарин. След това не съм ходила по лекари и не съм си  правила допълнителни изследвания.Според вас трябва ли да се притеснявам за това носителство и да търся хематолог?От тогава не съм приемала и лекарства за разреждане на кръвта.Сега мисля да се ваксинирам и се чудя,дали не е проблем?!
Виж целия пост
# 1
Аз ходих на хематолог след изследванията. Аз също съм с 4G/5G и пия аспирин протект всеки ден вечер след хранене.
А при бъдеща бременност ще ги редувам с Фраксипарин. Хубаво е да пуснете едни изследвания и да ви види хематолог. Вероятно ще ви изпише аспирин протект.
Виж целия пост
# 2
аз имам вродена тромбофилия-фактор V-хетерозиготен носител. Диагностицираха ме през 2004 година при  неуспешна бременност. След това имам 2 успешни бременности, но през цялото време на фраксипарин. Сега исках да се ваксинирам и имах записан час за миналата неделя през електронния портал. Когато отидох лекарката започна да ми задава въпроси и след като споделих, че имам тромбофилия ми препоръча да отложа ваксината и да отида на консултация с хематолог. Бях на консултация през седмицата, но хематологът ми каза да не се ваксинирам. Ще ми е интересно ако отидете на консултация при хематолог какво ще Ви кажат.
Виж целия пост
# 3
Аз съм с придобита. Ами със сигурност няма да се ваксинирам, понеже не съм раждала още, а и в момента правим опити. Така, че няма нужда да ходя на хематолог.
Като цяло мнението ми за ваксините не е много положително. Въпрос на избор.
Виж целия пост
# 4
Специално за АЗ - недей. За другите - не знам. Посъветвай се с личния си лекар.
Виж целия пост
# 5
Днес бях при хематолог в Пловдив, каза,че мога да се ваксинирам с Рнк ваксина,стига да намеря.Изписа ми да пия Тромбекс и Нат Аспин.
Виж целия пост
# 6
а кога трябва да приемаш лекарствата- след ваксината или да започнеш превантивно, преди ваксинацията?
Виж целия пост
# 7
а кога трябва да приемаш лекарствата- след ваксината или да започнеш превантивно, преди ваксинацията?
Лекарствата са Тромбекс 1 месец ,а другото може и 9 месеца,не мисля,че са свързани с ваксината,а превантивно за предпазване от тромбози,защото имам и други заболявания.
Виж целия пост
# 8
благодаря !
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия