Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - Тема 23

  • 32 264
  • 727
# 720
Е как къде, стига да седнеш да четеш и да се интересуваш има много по-добри възможности. Даже и инвестицията в имот без четене, проучване, анализ и мислене доста често може да се окаже непечеливша, особено в момента когато пазара е залят от некачествени имоти, спекула и страх. Да може да се купи нещо, може цената му да се вдига, но никой да не иска да го купи и златен да е.
На запат хората си имат персонални финансови консултанти, които имат легална отговорност към парите които им се доверяват. Тук все още не сме узрели за това. Но тези хора работят с чужди пари, когсто собствениците им не им се занимава и просто търсят някаква 2-5% възвращаемост и сигурност. Но дори и да не разбира човек може просто регуларно да вкарва пари в s&p500 без да разбира. Иначе други инвестиции са злато, крипто, разни взаймни фондове ако се доверявате на банките. Може в чужд бизнес да инвестирате. В бг много хора кътат кеш за старини, дори и да се обезценява пак си има стойност.

Колкото до демографията, според мен тренда се обърна. В сащ примерно се наблюдават големи сериозни миграции от мегаполисите към по-селски щати и градове. В бг също се наблюдава защото работата от вкъщи ще остсне тренд. Ще се населят села и покрайнини отколо големите градове и чат пат ще се пътува до центъра. Децентрализира се трафика и интензитета му, което е плюс за всички.
Виж целия пост
# 721
Цитат
Демографските прогнози по най-песимистичния сценарий очертават в България хората да се концентрират около големите градове - София, Пловдив, Варна, Бургас. София е европейска столица, тук винаги ще има желаещи да живеят, мигрират, обучават.
Да,но масово хората искат да си купят собствено жилище.И са абсолютно прави.Ще има огромно предлагане на имоти под наем и според мен желаещите ще са все по-малко.Особено с мащабите,с които се разраства столицата,избощо не виждам откъде ще дойдат толкова хора да напълнят празните жилища?И да дойдат сериозни,платежоспособни чужденци,ще са много малко.На това не разчитам.Афгани и украинци,не очаквам да са наематели мечта.
Виж целия пост
# 722
Е да, нищо не са 30км, ама всеки ден , и в двете посоки.... ами деца ако имаш? Отделно дали на всеки ще му хареса "селски" живот. Спокойствие , да. Къща , хубаво. Не всеки обича уединение и пак, там си чужденец и комшиите не са ти роднини... Абе сами са семействата, сами си живеят , контакти малко имат. За мен си е изолация отвсякъде , та и без пари да ми дават къща, не може да се сравнява като цена с хубав квартал в столица ( например)
Примерът за София и Радомир за чужбина изглежда малко по различно, тъкмо богатите живеят на 30 км от столицата в село, само от еднофамилни скъпи къщи. А бедните живеят по апартаментите в центъра и нямат двор.
30 км за чужбина нищо не са, има страхотни пътища, също и друг вид транспорт.
В Радомир всички роднини ли са? Simple Smile Не съм ходила никога там.
Виж целия пост
# 723
Колежка се изнесе там при възрастните си родители.Пътува в трафик,стрес.Не е доволна,но в момента,така трябва.Един ден тази пролет се обади,че няма да дойде на работа,или много ще закъснее.Стояла си на пътя с много други и чакали да разчистят свлачище.И не,не е вярно,че богатите в чужбина живеят предимно извън града.В много градове има в центъра доста скъпи,стари сгради или квартали и там са богатите,местни жители.Точно затова например в Нидерландия препоръчват на хора средна ръка,да се наеме или купи къща около големият град.Не е само заради дворчето в дорпа.Колкото е по-близо до града,толкова е по-скъп и имота.За евтинко,може да се забиеш в село в нищото.Ама и работа няма,а да пътуваш е далече.Така няма,няма и открият в такова място цехче,което снабдява половин Европа с дрога.Wink
Виж целия пост
# 724
Богатите си имат и нещо в топ центъра винаги, за всеки случай. Но селата на 30 км се считат като част от града по цени.
А пък има и богати наематели, които търсят именно на 30 км и си пътуват.
Виж целия пост
# 725
Малко изместихте темата на темата.
Ако и в следващата продължи дискусията за имот в чужбина бих се включила. Сега не ми се пише от тел.
Виж целия пост
# 726
Малко изместихте темата на темата.
Ако и в следващата продължи дискусията за имот в чужбина бих се включила.
E то в заглавието не пише че е само за имоти в България. След като има доста чужденци купуващи имоти в България за отдаване под наем, защо да няма българи купуващи в чужбина със същата цел? Сега като се замислих, има сходни цени, но наемите са два пъти по-големи "там" и възвръщаемостта е два пъти по-висока. За съжаление разходите също са обикновено по-високи, но общо взето се излиза на печалба.
Виж целия пост
# 727
Нова тема
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия