Нека бъде Великден с Lidl! Включи се в празничната кампания и спечели 1 от 20 ваучера по 50 лв.

  • 36 617
  • 977
# 945
Любими вегетариански ястия у дома са рататуй, гъби с ориз, спанак с ориз, сърмички с лапад, омлети със зеленчуци, миш-маш, леща, грах, зеленчукови крем супи, хумус.
Любимият ни вегетариански специалитет е "златни картофки" - картофен огретен с тофу и куркума. 😉
Виж целия пост
# 946
Коприва, салати, чушки с оцет и чесън.
Виж целия пост
# 947
Приготвям хумус по следната рецепта:
нахут - 1 буркан
зехтин - 2 с.л
чесън - 2 скилидки
сусамов тахан - 2 с.л.
маслини - 150 г
лимонов сок - от 1/2 лимон
сол
Нахутът се оцежда от водата в буркана и се смила в блендер.

Маслините трябва да бъдат обезкостени. Те също се добавят в блендера заедно с чесъна и сусамовия тахан.

Добавяме зехтина и сока от 1/2 лимон и отново разбиваме с блендера.

По желание, ако се е получило много гъст вашият хумус, може да се добави малко от водата на нахута.

Овкусяваме домашния хумус с маслини със сол и черен пипер.
Виж целия пост
# 948
Постни лозови сърми!
Виж целия пост
# 949
Спанак с ориз на фурна

500 г спанак

150 г ориз

1 глава лук

3-4 скилидки чесън

олио

масло

черен пипер

сол

джоджен

За заливката:

400 г кисело мляко

1 яйце

2 с.л. брашно

100 г сирене
Виж целия пост
# 950
Кюфтета от тиквички на фурна:
1 кг тиквички, почистени, обелени и настъргани на едро ренде, 2 яйца, 300 грама сирене, 200 гр. Брашно. Всичко се смесва и пече.
Виж целия пост
# 951
Постна Мусака с Тиквички

Необходими Съставки:
лук - 1 глава
червени чушки - 1 бр.
тиквички - 1 малка
картофи - 3 бр.
ориз - 1 и 1/2 ч.ч.
домати - 1 к.ч. смлени
олио - 4 с.л.
сол
черен пипер - 1 к.л.
копър

За заливката:
кисело мляко - 1 кофичка (400 г)
яйца - 2 бр.
брашно - 2 с.л.
сода бикарбонат - 1/2 ч.л.


Виж целия пост
# 952
Любимото ми безмесно, лятно ястие е бъркани яйца с пресен лук.
Виж целия пост
# 953
Любими постни ястия са ни на основата на гъби - в  масло, с ориз, пълнени, също и ориз в различни комбинации.
Виж целия пост
# 954
Спанак с яйца и сирене
Задушавам лук, чесън и морков в малко олио. Добавям измития и нарязан спанак да се задуши и  когато му се изпари водата, пробавям разбити яйца и интензивно бъркам. Накрая наръсвам със натросено сирене,  овкусявам със сол( ако е необходимо) и наръсвам с пресни продправки.
Виж целия пост
# 955
Постни храни удома ядем малко, но обожаваме пържен патладжан, паниран карфиол, разядка с нахут, сърми с ориз.
Виж целия пост
# 956
Освен картофите под всякаква форма, любимо ни е рулото от тиквички. Блатът е от настъргани тиквички, яйца, зелени подправки, малко брашно и овесени ядки. Пълнежът- от крем сирене, варени яйца и печени чушки.

Виж целия пост
# 957
Страхотен козунак на ресни.
Виж целия пост
# 958
Супа от лапад
300-400 г лапад
 1 глава лук
1 бр. морков
 1 с.л. брашно
3 с.л. олио
2 бр. яйца
 5 с.л. кисело мляко или заквасена сметана
 черен пипер
 сол
 фиде 1 шепа
джоджан
Запържва се нарязания на ситно лук, настъргания морков, нарязания лапад. Прибавя се брашното. Долива се с вода. Прибавят се подправките, 15 минути преди да се свали от огъня се добавя  фидето. Застройва се с яйцата и кисело мляко.
Виж целия пост
# 959
Кюфтета от тиквички и картофи ми е едно от любимите вегетариански ястия!
Съставки: 750 г тиквички, 250 г картофи, 100 г сирене, 1 кафена чашка брашно, 1 1/2 чаени чаши олио, 3 яйца, 1/2 връзка копър, сол, черен пипер.
Приготвяне: Картофите се измиват и се сваряват, обелват се и като изстинат, се прекарват през преса или се настъргват на ренде. Прибавят се настъргани­те на ренде тиквички, 1 цяло яйце и жълтъците от другите 2 яйца, дребно нарязаният копър, натро­шеното сирене, сол и черен пипер. Сместа се омес­ва и от нея се оформят кюфтета. Овалват се в брашното, а след това в разбитите на сняг белтъ­ци от двете яйца и се пържат в сгорещеното олио. Поднасят се с подходяща салата, кьополу или стръкчета чесън и кисело мляко.

И още нещо:
Яйца с домати на фурна
Съставки: 10 яйца, 2 супени лъжици олио, 25 г краве масло, 500 г домати, 5 ски­лидки чесън, 1/2 връзка магданоз, 1 чаена лъжичка червен пипер, 1 чаена лъжичка захар, черен пипер, сол.
Приготвяне: Доматите се разрязват на половинки и се на­стъргват на ренде (могат и да се обелят и да се смелят), задушават се в сгорещеното олио и се разбъркват със захарта, пресования със сол или на­рязан чесън и дребно нарязания магданоз. Изсип­ват се в намазана с мазнина тавичка и се запичат (да останат на мазнина). Отгоре се счупват от ниско яйцата (едно по едно) и печенето продъл­жава, докато белтъкът се втвърди. Готовото ястие се разпределя на порции (с по 2 яйца), които се поръсват с червен и черен пипер и се поливат с разтопено прясно краве масло.
По желание ястието може да се поднесе с настъргано сирене (по 30 г на порция), поставено в купич­ка и украсено с кръгче от домат и клонче от магданоз.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия