Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 91

  • 16 686
  • 762
Старата тема

Момичета, бебе на почти 18 месеца все още не ходи. Придвижва се по мебелите и се опитва чат пат да направи по една стъпчица, но все още крачетата му тежат. Трябва ли да се притеснявам? Вашите деца на колко проходиха?

Аз искам друго да ви питам. Случвало ли се е, децата ви да се плашат от друго дете? Преди няколко месеца, може би два, дъщеря ми играеха на криеница с племенника ми, който е на 5г. Веднъж големия изскочи рязко и ведях, че моята се стресна. От тогава много я е страх от него. И той малко нарочно сякаш взе да го прави, закача се с нея, гонят се понякога, деца са. Моята хем иска да си играят, хим я е страх. Само като го види бяга в един ъгъл, започва да трепери, стиска юмруци и рита с краченца. Интересното е, че се смее в същото време. Когато аз или баща и отворим или затворим вратата мисли, че братовчед и идва, защото той влиза доста шумно, пак започва да прави същото.
Виж целия пост
# 1
Благодаря за темата.

Хърт,а за ръка ходи ли като го водите.Направи консултация непременно.На 18 м.мслки стъпки с опора за нещо не е ок.
Катери ли се?
Обувките удобни ли са ?
Вози ли се много в количка още?
Другите умения,груба,фина моторика как са за възрастта?
Виж целия пост
# 2
Благодаря за новата тема.

Малкия келеш не ще да яде ни домашно, ни купено пюре.
Виж целия пост
# 3
Майчета, само моето бебе ли врещи като обезумяло, когато види и усети, че ще го преобличам?
Почти невъзможно е да му облека блуза през глава, много плаче. Търся такива с къс ръкав и странично закопчаване, но вече започна да ми писва. Имам подарени от близки комплекти с бодита с дълъг ръкав, просто сърце не ми дава да го обличам, понеже реве жестоко и го караме на пижамки-ромпъри.
Виж целия пост
# 4
И при дъщеря ми имаше периоди, когато не искаше да яде пюрета. Предлагах, ако откаже давах мляко. След годинката, когато започна да се храни с манджи свикна и си направи режим сама. Отказа млякото през деня.
Ani888, не е само твоето. Само да види, че вземам блузка бяга все едно куче я гони. 😀
Виж целия пост
# 5
Дух, давай на парчета. Не се мъчете с пюрета.

И моето имаше период, в който не даваше да й слагам дрехи през главата. Купувах й с прехлупване. Имах и аз подаръци блузи без прехлупване, но не ме е било жал да не ги ползвам. Просто съм с настройката, че това са неподходящи подаръци за моето дете, съответно непотребни и толкова.
Виж целия пост
# 6
Не мога да давам на парчета, защото е на 5 месеца.
Виж целия пост
# 7
Малкият е отказвал няколко пъти пюре, просто му давах дозата мляко. Обикновено 1-2 дни го прави това, иначе си похапва.
Пробвала съм в тези дни да му оставя парчета храна, но само ги маже и хвърля по земята, та при нас не сработва това + още се дави (на 6+).
Виж целия пост
# 8
Сори, Дух, ясно, че на 5м няма как. Значи млякото давай. Важното, да е наядено детето Hug
Виж целия пост
# 9
За какво става дума за захранване ли че не ви се получава -5м.???
Може да му е рано,не го насилвайте давайте ам.
Може да са зъби,ако вече е захранено.Нормално моята дъщеря на близо годинка също ядеше само ам мъчеха я кътници😕
Виж целия пост
# 10
За захранването и аз мисля да почнем в петия месец, по скоро във втората половина и то колкото да си вкусне. Иначе основно на мляко, така че няма да е голяма драма.
Виж целия пост
# 11
Млякото е основна храна до година. А останалото е за опитване, плескане, има и социален елемент - да се хранят със семейството на масата, от храната на възрастните и т.н. Но млякото си остава. Моето все пак от 10 до 12 месеца рязко намали сученето и започня да кара цял ден на твърда храна, а сучене само сутрин и вечер. Аз мислех, че по-късно ще дойде този момент. Всяко е различно в крайна сметка.
Виж целия пост
# 12
Разбира се, че не го насилвам. Не е захранен, сега опитваме. Той и мляко яде по малко от колкото трябва. Зъби още няма, но точи лиги. Мисля че все още му е много силен рефлекса за избутване с езика.
Никой не е казал, че ще му спирам млякото... Понякога наистина ми е много чудно какво се казва и какво се разбира.
Виж целия пост
# 13
Аз ли се изразих неправилно, ясно, че няма да спреш млякото. Ама ако и млякото не иска... наддава ли добре, пълни ли памперсите? Може да му е ок с по-малко храна, ако няма никакви други признаци на ненаядено бебе, освен малките порции.
Виж целия пост
# 14
Ами утре сме на консултация, ще попитам. За този месец според домашната везна д наддал около 500 грама.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия