Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реакция от жълтък

  • 1 276
  • 5
Здравейте, дъщеря ми е на 7+м. Изцяло кърмена, захранена на 5½м, след шестия месец започнах да давам по малко жълтък, като постепенно увеличих дажбата до ¼. Нямаше абсолютно никакъв проблем до миналата седмица, когато 2  часа след обяда си, който съдържаше жълтък повърна цялото съдържание на стомаха си, на другия ден имаше и зловонно разстеойство. Отведохме я на лекар, решихме, че е лепнала някой вирус, не ми хрумна изобщо, че може да е от жълтъка, защото не го яде за пръв път. Всичко отмина до днес, когато отново дадох жътък за обяд и се повтори същото, 2 часа след приема повърна цялото съдържание, последва и единично диарично изхождане, в което се виждаха парченца от днешния обяд. Работата е ясна- от него е. Ще направим и консултация с алерголог, но ми се иска да попитам дали друг се е сблъсквал с това, след колко време опитахте пак да дадете и кога спряха да повръщат след това, алергия ли, или просто непоносимост?
А също и как стои въпросът с ваксината МПР, до тогава има доста време и се надявам да го израстне, но все пак?
Забравих да добавя, че реакцията се появи около 4 дни след поставена ваксина, не знам дали може да има връзка с това, че имунната система е била "подразнена".
Виж целия пост
# 1
Имунната система на децата се променя. Спри засега с яйцето и пробвай пак след година.
Виж целия пост
# 2
Много е година. Дъщеря ми беше с АБКМ и никога не сме опитвали след чак такъв период. Цялото и захранване и го водеше гастроентеролог. При нея имаше само разстройство. Лично на нас алерголог не ни помогна изобщо, за разлика от гастроентеролога.
Виж целия пост
# 3
Моето също повръща от жълтък, ако е по-голямо количество. На 1 г 4 м е. Просто избягвам да го давам или давам това, което слагат в детската кухня (то е малко количество). След първото повръщане изчаках 1 месец и дадох пак малко количество, нямаше проблем. Интересно, че и синът ми повръща няколко пъти от жълтък като бебе, вече е голям и няма никакъв проблем с яденето на яйцата.
Няма проблем с МПР - там е важно да е захранено с белтък, не жълтъка.
Виж целия пост
# 4
Благодаря ви. Тъй каъо кърмя май е добре и аз да спра яйцата. Мисля да я пробвам пак към 10м.
Опасявам се, че може да ми реагира и на млечни и умишлено бавя въвеждането им. Но не знам до кога е удачно да го правя.
Виж целия пост
# 5
Мисля, че няма да ви навреди една консултация с гастроентеролог, ще помогне със захранването и ще ви насочи най-добре.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия