Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Риск от Даун при Биохимичен скрининг

  • 2 323
  • 24
Направих биохимичен скрининг и ме притесняват резултатите за риск от Даун.Според вас има ли място за притеснение?Моля дайте съвет!
Виж целия пост
# 1
Това изследване е вероятност ,не е диагноза. Аз мисля че не трябва да се притесняваш. Когато бях бременна го правих ,но ако сега отново забременея ще го откажа !
Виж целия пост
# 2
Фетална морфология правихте ли си? Там също се вижда дали има повишен риск. Има и генетични изследвания, които са още по-точни.
Виж целия пост
# 3
И при мен имаше риск от синдром на Даун и гинеколога ми препоръча амниоцентеза. Мина добре и не съжалявам, беше ми по-спокойно след това, дори тогава научих пола на детето.
Виж целия пост
# 4
Фетална морфология не съм правила,чудя се за генетичен тест...
Виж целия пост
# 5
Тук има информация за изследването. https://www.maichindom-varna.com/%D0%BC%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D1%86% … D0%BB%D0%B8%D0%B8
Виж целия пост
# 6
А от изследването кое се взема предвид,защото има биохимичен риск,възрастов риск и само риск от Даун.И защо има такава разлика между стойностите?
Виж целия пост
# 7
Направете фетална морфология - много е важна и може да ви насочи към това дали има защо да се притеснявате или не.. има си определени маркери (напр. нухална транслуценция, носна кост), които сигнализират дали има проблем. Ако и след феталната има съмнения, може да направите пренатест - дава надежден резултат и е неинванзивен. Гледа се стойността на изчисления риск.
Виж целия пост
# 8
Аз правих генетичен тест. На феталната морфология всичко беше ок, но на БХС имаше риск, не беше висок, ама имаше. И като се загнезди това съмнение... Решихме да си спестим мъката да го мислим.
Виж целия пост
# 9
Нали ви правиха и преглед с ехограф, там какво казаха? Нещо притеснително видяха ли? Като гледам има измерена НТ, която е добре.
Иначе при тези резултати, бих направила Пренатест или амниоцентеза. Висок риск се води 1:150, ако не греша.
Виж целия пост
# 10
Горе пише, че рискът ви е повишен - 1:97. При 1:250 ме посъветваха да направя амниоцентеза, така и направих и не съжалявам. На тази възраст рискът ви трябва да е по-нисък. Направете изследвания за ваше спокойствие.
Виж целия пост
# 11
Интересно ми защо при биохимичния риск е 1:243,при възрастовия 1:369,но цялостния риск горе е 1.97?!На какво се дължи тази разлика?
Виж целия пост
# 12
Направете пренатален, ходете си на всички фетални морфологии и не се тревожете излишно.
Виж целия пост
# 13
Направете пренатален, ходете си на всички фетални морфологии и не се тревожете излишно.

Благодаря Ви!
Виж целия пост
# 14
Дадения риск е статистическа вероятност. Тоест, имайте предвид резултата, но не се притеснявайте твърде много.
Феталната морфология е по- инфпрмативна, а ако е направена при добър специалист, бихте получили добри препоръки за вашия случай. Ако нещо не е наред, ще ви насочи към амниоцентеза.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия