Избор на косачка

  • 11 434
  • 17
Здравейте, моля да ми помогнете в избора на уред за косене на трева в двор, тъй като има доста разновидности. Става дума за двор 400 квадрата, като част от него е в асфалтирани алеи, т.е. не е голяма площта. Трябва ми нещо, което ще е лесно за използване от жена. Най-много ми харесват електрическите тримери, но четох, че били доста тежки, а също така след тях трябва да си събираш тревата сам (което не е голям проблем, тъй като както споменах дворът е малък). Бензиновите моторни били най-добри, но честно казано не ми се занимава с бензин и масло, а и от къде се купуват бензин и масло за косачки? Електрическите пък можело да се нуждаят от удължител, също и кабелът се пречкал и трябва да се внимава с него... За мен идеалният вариант е нещо компактно, с акумулаторна батерия, но не знам дали има такова или ако има дали се справя достатъчно добре и дали батерията не сдава багажа прекалено бързо (като години на експлоатацията имам предвид). Моля посъветвайте ме.
Виж целия пост
# 1
За райграс, ако не  са много малки площите и няма чупки най-удобно и лесно е самоходна косачка. Бензинов тример за жена идва много тежък, иначе масло и бензин се купуват от бензиностанциите. Електрически тримери има много модели, мощните вършат добра работа и не тежат особено много, ние имаме някакъв читав, чак и дребни храстоляци коси и аз го ползвам през проблем. Мисля, че е 5 кг. и си има колани през раменете. Най-удобни са тези с велосипедните дръжки, нашия за съжаление няма. Удължителя не затруднява работата, трябва човек да е голяма блейка, за да успее да среже кабела. Акумулаторен сме нямали, но обърнете внимание освен на мощността и на вида ножове, търсете модели които по възможност да работят не само с корда, а с метални ножове и да не са със някакви специфични пластмасови ножове, които не се намират лесно или са скъпи. Важи и за ел. тримерите. Като гледам цените на акумулаторните са по 2 и три на ел и бензиновите и наполовина мощност.
Виж целия пост
# 2
Ще ти писне още на първия път да разнасяш тример из градината. Питай някой познат ако има да ти даде да пробваш за 10мин,  да видиш дали ще ти хареса тример първо. 5кг може да не звучат много, но в жегата ще ти се сторят 50. Пък и после има консумативи. Вземи си косачка някаква и си се радвай на полянката, няма защо да се потиш да разнасяш техника на ръка. Като не искаш кабели вземи си робот, но ако имате алеи ще трябва да го пренасяш насам-натам. Или направо си вземете градинар.
Виж целия пост
# 3
Благодаря на съветите Simple Smile градинар в селото не знам дали ще намеря, но може да разпитам. Зависи и какви пари ще иска. Може би засега се ориентирам към електрическата косачка..
Виж целия пост
# 4
Електрическа, самоходна и с кош ти трябва.
Виж целия пост
# 5
Смес бензин и масло се продава готова, по-скъпо е, но не се плескаш. Нашата косачка е голяма, но с тази "самоходна" ли я нарекохте опция направо ме води тя, не аз нея. Не мога да си представя да ми се размята кабел из краката...
Виж целия пост
# 6
Тази смес пак ли от бензиностанция се купува или от магазини тип Praktiker?
А също искам да попитам ако тревата е по-избуяла тези косачки нали нямат проблем да минат през нея? Simple Smile
Виж целия пост
# 7
Купувам я в бидончета от магазина, в който си купих косачката, има различни размери. Но която и да вземеш пак няма да се объркаш. Не харчи повече, не пуши, поне нашата... Ние косим няколко декара, изобщо не мога да се занимавам да се плескам и да смесвам масла и бензини. Само веднъж го правихме това упражнение и за мен не си заслужава спестените стотинки. Освен това най-важното като избираш машината е моторът, най-скъпата част, затова и не си правим експерименти. Косачката ни има 2 степени, на високата степен влиза в педя и половина трева, но никога не оставяме много високо, защото се "задъхва" и спира, трябва на ръка с тримера и после пак косачка, двойна работа. Тримерът тежи, аз не мога да работя с него, иска мъжка ръка. Това е моят опит де...
Вземете нещо не много евтино, с кош, самоходка, гледайте да има наблизо сервиз. Изчистете от камъни, железа, т.н мястото.
Виж целия пост
# 8
Благодаря, много полезна информация Simple Smile
Виж целия пост
# 9
Косачка става ако ти е равно и еднородно..
При нас всичко е неравно и наклон, ползваме бензинов тример 56 к.с. - вчера бръмчах с него, нито е тежък, нито труден за работа. Има си раничка за закачане и реално само контролираш къде да ходи... Също и приставки за клончета, където кордата не се справя. Бензин от бензиностанцията, масло - и по бензиностанциите има, и в строителните, също и в селските магазини (ако имате) продават, че си е консуматив 😜
Докато стигнем до алейки с райграс такова ще е 😁
Електрическите са ми мерси... Всичката ни механизация е с мотори, нямаш ограничения от кабели и са много по-мощни и ефективни.
Виж целия пост
# 10
Благодаря duhi_puhi. Аз след втората ми ваксина направо ще ида в магазин да пробвам колко тежи този тример. Иначе май май най-добре първия път да извикаме човек да окоси избуялото, пък после ние да си действаме с косачка.. ама сигурно ще трябва да ходим всяка седмица да косим.
Виж целия пост
# 11
най-добре първия път да извикаме човек да окоси избуялото, пък после ние да си действаме с косачка.. ама сигурно ще трябва да ходим всяка седмица да косим.
Направо си косете сами, ще се научите бързо. Не е голяма философия. Иначе да, тревата си иска ежеседмично поддържане иначе полудява, особвно като вали
Виж целия пост
# 12
Някой има ли наблюдения за Моторна коса - Тример 520 Mega Тools?
Виж целия пост
# 13
Използвам темата, за да поискам препоръки за марки моторни косачки и какви са препоръчителните параметри.
Виж целия пост
# 14
Някой има ли мнение за косачките роботи?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия