Кафеавтомат – заслужава ли си и какъв да изберем. Тема N⁰3

  • 59 014
  • 828
# 240
..... а ставаше дума само за класическо еспресо. От там тръгна разговорът.
Виж целия пост
# 241
Аз хич не съм доволна от филипс, не защото е автомат, а защото се чупи яко.
Ако ще купувам автомат ще е делонги, но най-вероятно ще взема делонги дедика.
Филипса ни оставя без кафе вече няколко пъти по няколко дни. Първо се чупи "фунийката" отгоре където се слага мляното кафе, от там минава и смляното от мелачката и спираше по време на мелене и не пуска кафето, а се разхвърчава из вътрешностите на машината.
После се скъса гумичката откъдето пуска водата под налягане и 1 лв гумичка с 4 лв доставка плюс 3 дни без кафе...
За капак откакто я отворихме мелачката не може да се настрои както преди и това е. Сега си пием мляно кафе и чакам да ми писне достатъчно, за да я продам. Joy
Става въпрос за 4-та серия, на 400 кафета е автомата, не сме го спукали от ползване чак толкоз..
Пиша го това, защото аз се подведох по външния вид, викам си кво пък, все ще прави кафе.. да ама само проблеми.

Да, факт. Преди години и аз не исках автомат поради това. Камо ли пък Филипс. Пиех кафе от хубава ръчка и си бях доволна. После Шел пуснаха някаква комбинирана промоция с Филипс и напрактика автомата (сравнително нов модел) ни излезе около 300-400 лева. И решихме да пробваме. В началото, докато нагласим настройките, бях силно разочарована. После лека полека нацелихме и кафето, защото не пием кисело и прекалено силно от робуста. А и автомата, да чукна на дърво, излезе читав и до сега няма проблеми. Но редовно го обслужваме и пускаме цикъла за почистване.

Тръгнахме от твърдението, че хубаво кафе с каймак е невъзможно да се получи от автомат. Лека полека и със снимки това беше опровергано.
Виж целия пост
# 242
Моята е купена по същата схема - към 500 лв ми излезе. Моделът е стар - купувала съм я мисля 2015г., а по тази схема предлагаха мисля по-стари модели. Вероятно и затова е здрав Simple Smile

Наскоро я дадох в сервиз за някакво запушване - майсторът (лично с него говорих) - отбеляза, че е в безупречно състояние Simple Smile което наистина ме зарадва.  Аз го поразпитах ако е пред разпад - да мисля какво ще взимам.

Вашата, вероятно е подобна на моята - майсторът спомена, че още една от този тип (по-стара) е минала през него със същия проблем и препоръча - веднъж седмично да пускам по едно кафе с настройка за мляно кафе - без да слагам мляно кафе - за да минава вода и от там.

Спазвам инструкциите и дано още дълго и вярно ми случи, защото си я обичам Simple Smile
Виж целия пост
# 243

Тръгнахме от твърдението, че хубаво кафе с каймак е невъзможно да се получи от автомат. Лека полека и със снимки това беше опровергано.
Лека полека, снимката на чашата с белезникава пяна не ми променя мнението за еспресото и по никакъв начин  не ми прилича на класическо еспресо със златист каймак. Така че, мен не си ме опровергала. Не се опитвай да преиначаваш по тъничък начин фактите.  Имам възможност да пия кафе и от автомат, и от ръчни машини, за да мога да направя разликата, което не означва, че някоя от напитките е лоша за пиещия я. Тя (тази от автомат) просто не е класическо еспресо, защото машината няма възможност да направи такова.
Виж целия пост
# 244
Ох, "баристите специалисти" продавачи са способни и на черното да кажат бяло. И не, не е пяна. Нито е белезникава.
Въпросът е, че никой няма за цел да си губи времето и да променя нечие нищонезначещо мнение. Въпросът е този, който пита да си направи собствени изводи. А не да слуша обобщения наедро от анонимен източник с неясни мотиви. Wink

Не очаквайте хубаво кафе с каймак от автомат. Колкото и да си играете с настройките. По принцип гледайте кафето да е качествено и да е ситно смляно.
Това, което искате, по_скоро, можете да постигнете с ръчна машинка.

В горното мнение си употребила "кафе", а не еспресо. Това първо. Него имах предвид. И това твърдение беше опровергано.
И второ - дори твърдението ти за невъзможност да се получи еспресо е невярно. Аман от "капацитети".
Виж целия пост
# 245
Имам голяма мощна прахосмука, която ми върши страхотна работа. Обаче се оказа, че много ме мързи и си купих робот. То всичко хубаво, обаче паяжините не успява да огрее и е за ежедневно чистене, не е за основно.
Не, не съм сбъркала темата.
Чета инкогнито от известно време и реших да се опитам (надявам се) да прекратя глупавия спор и да се мине по същество.
Мъжът ми от известно време споменава, че иска автомат. Аз обаче не искам. Сутрин е лесно, буташ копчето и воала, обаче чета, че не винаги е баш както на нас ни се иска. Сестра ми е с два нови и скъпи автомата. Кафе пият по 2 - 4бр на ден. Всеки месец сменят филтър и декалцират. Машината си го иска. Ползва се само бутилирана вода за машините. Кафето не е лошо, но не е УаУ. Марка и модел не знам, но нямам желание да робувам на машина. Нали идеята е "повече те на нас, отколкото ние на тях".
Имам ръкохватка подарък от 2016г. Някаква неизвестна за мен марка. Обаче прави страшно кафе, с дееебел каймак. Обаче сутрин си е хамалогия за мъжът ми. Явно.
Искам евтин оптимален вариант, който ако се счупи, да му тегля ритник и в кофата. Дори се замислих и за Кауфландските машини, че и за втора употреба. Ако върши работа, чудесно, ако не марш на рециклаж.
Виж целия пост
# 246
Fancy, жената като даде стотици левове за 'проба-грешка" с кафетата, защото те са скъпи все пак, къде ще му излезе края?! Тя иска хубаво кафе, ама ще ѝ струва колкото още една машинка, докато си играе и го нацели. Така че, преди да се "запъваме като магаре на мост", нека помислим малко и дали си струва.
Виж целия пост
# 247
За професионалните машини да кажа: доста време пиех хубаво за моя вкус кафе от ОМВ. Смени се персонала и спрях да пия кафе. Ужасно и блудкаво. Пътувах, спряхме на бензиностанцията в друг град, воала кафето чудесно. Много често задкормилното устройство играе огромна роля за качеството.
Виж целия пост
# 248
Сестра ми е с два нови и скъпи автомата. Кафе пият по 2 - 4бр на ден. Всеки месец сменят филтър и декалцират. Машината си го иска. Ползва се само бутилирана вода за машините. Кафето не е лошо, но не е УаУ. Марка и модел не знам, но нямам желание да робувам на машина.
Тази настройка може да се променя спрямо водата. Също така при някои машини "искането" идва просто на определен брой кафета, без непременно да има реална нужда. Ако водата не е твърда, защо да декалцираш толкова често? В София пък съвсем... А че машината "искала", дотам не съм стигнала да й угаждам, както и ти казваш. Wink
Виж целия пост
# 249
Уважавам мнениятя на всички.
Но аз само исках нькой с автомат Philips да сподели с какви нястройки си прави хубаво кафе. Дали еспресо или кафе или лунго няма значение. Просто да не е блудкаво и по възмажност с каймак.
Машината вече сме си я купили и връщане назад няма.
Няма да хвърлим парите в кофата.
Така че благодаря ня всички включили се.
Виж целия пост
# 250
Нашият автомат е Филипс и сме го настроили на максимална температура и на най-ситната степен на мелницата. Настройките оказват някакво влияние, но най-важен е избора на кафе, което се оказа сложна задача. Лавацата би трябвало е да е добро, но не винаги е така. Накрая си намерихме едно италианско магазинче и разбрахме какво е истинска Лаваца и не само. Купуваме само от там и винаги е чудесно.
Виж целия пост
# 251
Само в България кафеавтомата може да приготвя еспресо Simple Smile
Виж целия пост
# 252
Нашият автомат е Филипс и сме го настроили на максимална температура и на най-ситната степен на мелницата. Настройките оказват някакво влияние, но най-важен е избора на кафе, което се оказа сложна задача. Лавацата би трябвало е да е добро, но не винаги е така. Накрая си намерихме едно италианско магазинче и разбрахме какво е истинска Лаваца и не само. Купуваме само от там и винаги е чудесно.
Между другото и ние направихме така. Намерихме магазин където пекат на място кафето. Имаха си тяхна селекция от сортове. Хората там ни обясниха, че за да получим това което искаме, кафето трябва да е прясно изпечено и престояло на 3 дни задължително. Показаха ни сортове които не са кисели. Взехме по едно пакетче за проба от киселото и от това което не беше кисело. Ами страхотно кафе с нашата машина, като на заведение. Не можех да повярвам. Понеже си разбърквам с една тънка сламка, чак сламката стоеше права по средата на чашата от каймак. Казаха ни че никое кафе по магазините не става ако искаме хубаво кафе. Трябва да е само прясно изпечено и престояло. Това което им оставало, го изчиствали по магазини. Та ако някой има достъп до място където на място си пекат кафето, да пробва.
Виж целия пост
# 253
Мхм, аз наскоро тествах един "Приключенски сет" с 8 кафета по 50 гр.  Така, човек, като тества малки количества, особено, ако пие повечко кафе - доста бързо отсява кое му допада и кое не.

Виж целия пост
# 254
Нашият автомат е Филипс и сме го настроили на максимална температура и на най-ситната степен на мелницата. Настройките оказват някакво влияние, но най-важен е избора на кафе, което се оказа сложна задача. Лавацата би трябвало е да е добро, но не винаги е така. Накрая си намерихме едно италианско магазинче и разбрахме какво е истинска Лаваца и не само. Купуваме само от там и винаги е чудесно.
Между другото и ние направихме така. Намерихме магазин където пекат на място кафето. Имаха си тяхна селекция от сортове. Хората там ни обясниха, че за да получим това което искаме, кафето трябва да е прясно изпечено и престояло на 3 дни задължително. Показаха ни сортове които не са кисели. Взехме по едно пакетче за проба от киселото и от това което не беше кисело. Ами страхотно кафе с нашата машина, като на заведение. Не можех да повярвам. Понеже си разбърквам с една тънка сламка, чак сламката стоеше права по средата на чашата от каймак. Казаха ни че никое кафе по магазините не става ако искаме хубаво кафе. Трябва да е само прясно изпечено и престояло. Това което им оставало, го изчиствали по магазини. Та ако някой има достъп до място където на място си пекат кафето, да пробва.

Ако си от София, може ли да споделиш мястото на което пекат и си купуваш кафето от там...?
Благодаря.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия