Кафеавтомат – заслужава ли си и какъв да изберем. Тема N⁰3

  • 58 425
  • 828
# 255
Не, не съм в София, даже не съм и в БГ. Но и ние намерихме магазинче на италианци. Всъщност при нас където и да се пече кафе, все италианци ги държат. Били сме в няколко такива магазина независими един от друг, във всеки един точно това нещо ни казваха - кафето трябва да е прясно изпечено и престояло 3 дни най-много. На едното място даже по телефона ни казаха да си поръчваме за най-сигурно - да ни изпекат, да престои 3 дни и тогава да си го вземем. Аз за това не споменах вид кафе като арабика и т. н. защото не знам какво точно ползват. Казват ми селекция от няколко сорта. Единствено ми посочват кой техен вид няма да е кисел.
Виж целия пост
# 256
Не знам защо са казали, че и всички да престоява само 3 дни изпеченото кафе.
 В цял свят включително в Италия, всички сериозни пекарни пишат и казват да престой кафето 14 дни след печене, ако ще се ползва за еспресо.

Аз от няколко години пия кафета купени само от пекарни и разбрах, че всичко шир потреба е меко казано талаш.
Иначе години наред пиех и се радвах много на всякакви шир потреби като Лаваци, Кимбото, Пелини и други по-малко известни у нас.

По презумция, робустите не са кисели и правят много повече каймак. Който иска не кисели и правещи каймак да гледа за робуста или за смес с повече робуста 60-70% вътре.
Виж целия пост
# 257
Ще питам и аз в пекарната, от която купувам. Има една и до нас. Там също ще разпитам - каква е тяхната практика.
Виж целия пост
# 258
Ами и аз не съм запозната защо 3 дни, но и аз се чудя как пък на толкова места все това ни казаха. Аз за първи път го чух. Но всичко по магазините се оказа че е боклук, а ние купуваме ли да купуваме скъпи кафета с мъжа ми. Ако човек не е много претенциозен всичко върши работа разбира се. Да замирише там на кафе колкото. Но ако е ценител и любител и има достъп до такива пекарни, въобще не му трябва нищо от магазин.

a.l.e.n.a ако намериш подобно място, ще ми е интересно да видим на какво мнение ще са хората които го държат. Дали има нещо вярно в това което на нас ни казаха. Факт е че кафето за което говоря е просто божествено. Вземахме ние от всичките тези пекарнички за които говоря. От всякъде беше уникално. Даже хората бяха сложили етикет на коя дата е печено, колко е престояло. ПОвечето си имаха поръчки. Имаше и за случайни посетители да си вземат, но не повече от 4-5 пакетчета за продан. При нас пакетчетата са по 1 паунд =453гр.
Виж целия пост
# 259
няма пекарна дори долнопробна, която да не слага дата на печене.
1 седмица трябва да отлежи за филтърни кафета и 2 за еспресо. През това време от кафето излиза CO2 и си засилва вкуса и ароматите.
Виж целия пост
# 260
Споделете за хубави пекарни в София, моля.
Който е от София и купува от някоя хубава пекарна.
Благодаря.
Виж целия пост
# 261
Аз бих препоръчала да тествате тази кутия. Съдържа 8 кафета в опаковки по 50 гр. Тогава още бях home office и 1 пакетче ми стигаше за ден (почти само аз пия кафе у дома).  Много ясно и отчетливо отсях кое колко и как ми харесва. Кафето с послевкус на кардамон и роза ми стана фаворит Simple Smile

Ще споделя отзиви и за пекарната до нас. Ще гледам да намина уикенда, ако работят. Ще пия едно кафе на място и ще си погооврим.

Взимала съм и от една пекарна до пазара "Димитър Петков". Доколкото се ориентирах зареждат заведения - с моя автомат нямах добър опит. Не ми допадна кафето - два вида взех. Проблем беше (за мен) и голямата опаковка. Предпочитам по-малките. Въпреки, че моят опит не е добър - предполагам, че на място ще Ви консултират и можете да вземете по-малко количество. Аз поръчах онлайн.
Виж целия пост
# 262
Кой какво ще ви опече не знам, но се оглеждайте да не ви дадат и някое мазно кафе. Вие си знаете, но да ви напомня че в суматохата от инфо отностно кое как е опечено, продадено, съхранено на момента човек може да се заблуди и да не обърне внимание. То и като им кажеш че за автоматична машина търсиш кафе, те сами те насочват към подходящо, но грешки стават.
Виж целия пост
# 263
Здравейте, кафеманяци!
За Коледа се сдобихме с кафеавтомат Делонги Магнифика S. Почиствам я като ми светне датчика, но до сега не съм смазвала блока. На мъжът ми да му казали , че трябва да се смазва, но той така и не запомнил, през колко време и с какво. Та въпросът ми е това: През какъв период смазвате блока и с какво?
(Извинявам се може би е споменато, но явно не съм стигнала още до тази част на темата)
Иначе когато я декалцирам , го вадя и кисна във вода , както ми е в инструкциите, но никъде не пише за смазване.
Виж целия пост
# 264
Здравейте, кафеманяци!
За Коледа се сдобихме с кафеавтомат Делонги Магнифика S. Почиствам я като ми светне датчика, но до сега не съм смазвала блока. На мъжът ми да му казали , че трябва да се смазва, но той така и не запомнил, през колко време и с какво. Та въпросът ми е това: През какъв период смазвате блока и с какво?
(Извинявам се може би е споменато, но явно не съм стигнала още до тази част на темата)
Иначе когато я декалцирам , го вадя и кисна във вода , както ми е в инструкциите, но никъде не пише за смазване.
Същата машина имаме от вече има-няма 4 години (не ми се търси фактура да видя откога е точно). Никога нищо не сме смазвали, нито е имало нещо подобно в нашата инструкция. От Германия е купувана, ако има значение.
Виж целия пост
# 265
Сигурно има значение за кой пазар е произведена. Нашата е от Техномаркет и хм водят е най- новият модел Grinning
Като качество на кафето, прилично, доста си поиграхме ( и доста кафе изхвърлихме Grinning) докато я наместим по наш вкус. Старата Делонги кафемашина правеше уникално кафе, но нали 21век Stuck Out Tongue Winking Eye
....,.след вярна десетгодишна служба излезе в пенсия.
Виж целия пост
# 266
И ние имаме същата и не сме я смазвали. От 3 години я имаме и само я декалцираме. Купена е от Швейцария.
Виж целия пост
# 267
Ние сме с Крупс,май доста масов модел,но кафето в еспресо машината ми Делонги беше хиляди пъти по-хубаво-с много каймак и го усещах значително по-силно.От млените кафета харесвам Давидов,Чибо Лаваца,е пробвах на зърна-ми не е същото.Пробвах прехваленото по Тв якубс бариста-по-гадно кафе не бях пила.Засега закрепих положението с една Лаваца,но още си търся моето кафе,дето от 100 мл да ме събужда,а не да пия по половин литър и цял ден да ми се спи...
Виж целия пост
# 268
Настройките бутна ли ги , че ние доста си поиграхме докато улучим съотношението мелачка, температура, интензитет........половин кило замина за няма и пет дни. С Лаваца  ОРО ни се получава,  Кимбо, и най- изненадващото с Марката на Лидъл- едно, такова златно.
Виж целия пост
# 269
Здравейте, моля за съвет.
Кафе машината официално се предаде след 5 години вярна служба.
Търсим кафе автомат. Не държим на хиляди разнообразни функции, на мен от Филипса в офиса свят ми се вие с всичките му програми и настройки и копчета. Как да кажа, пием средно-силно и средно-дълго кафе и не пием макиато, капучино, лате и т.н.
Държим да е черна и надеждна. Бюджет 1000 лева. Може да се надвиши малко евентуално. Гледахме една JURA, намалена в момента на 1400 от 2000, май в Техномикс беше. Та, ако има и мнения за JURA, ще съм много благодарна.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия